Σάββατο 27 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Ο Ιωαννίδης έκανε όσα δεν κατάφερε ο… Χάαλαντ (pic, vid)

Ο Ιωαννίδης έκανε όσα δεν κατάφερε ο… Χάαλαντ (pic, vid)

Ο Φώτης Ιωαννίδης ήταν από τους πρωταγωνιστές της Εθνικής στην ισοπαλία (2-2) με την Γαλλία και έδειξε στον… Χάαλαντ πως να παίζει απέναντι στον Σαλιμπά.

Ο Φώτης Ιωαννίδης ήταν από τους πρωταγωνιστές της Εθνικής μας ομάδας, στην ισοπαλία με 2-2, απέναντι στην Γαλλία, για την τελευταία αγωνιστική των προκριματικών του Euro 2024, στη Γερμανία. Η ομάδα του Γκουστάβο Πογέτ κοίταξε στα μάτια τους Γάλλους και έστειλε… μήνυμα ενόψει του «τελικού» του Μαρτίου στο Nations League με το Καζακστάν.

Ο Έλληνας επιθετικός, όχι απλά σκόραρε στο 61ο λεπτό της αναμέτρησης κάνοντας το 2-1, αλλά η γενικότερη παρουσία του ήταν πολύ υψηλού επιπέδου, απέναντι σε έναν στόπερ επιπέδου Premier League. Τον Γούλιαμ Σαλιμπά της Άρσεναλ…

Η απίθανη εμφάνιση του Ιωαννίδη έδειξε πως γίνεται στον… Χάαλαντ

Ο Γάλλος κεντρικός αμυντικός, από την περσινή σεζόν είναι η βασική επιλογή του Μικέλ Αρτέτα για το κέντρο της άμυνας των «κανονιέρηδων». Τίθεται αντιμέτωπος με τα καλύτερα σέντερ φορ της Ευρώπης, με πιο πρόσφατο παράδειγμα, την τελευταία αναμέτρηση της Άρσεναλ με την Μάντσεστερ Σίτι, τον περασμένο Νοέμβριο. Εκεί, ο Σαλιμπά «έσβησε» τον Χάαλαντ καθώς τον ανάγκασε να μην έχει ούτε μία τελική προσπάθεια, την ώρα που τον κέρδιζε κατά κράτος τόσο στον «αέρα», όσο και χαμηλά.

Τα στατιστικά του Χάαλαντ

Το βράδυ της Τρίτης (21/11) όμως, ο Ιωαννίδης απέναντι στον Σαλίμπα, πραγματοποίησε εμφάνιση που θα ζήλευε και ο… Χάαλαντ. Δεν είναι μόνο το γκολ του πετυχαίνει, αλλά η συνολική του παρουσία. Σε 77 λεπτά συμμετοχής (αντικαταστάθηκε από τον Ζέκα), ο Έλληνας φορ πραγματοποίησε 33 ενέργειες με την μπάλα, με 13/15 (87%) εύστοχες μεταβιβάσεις, 7/12  (58%) κερδισμένες μονομαχίες, 2 πετυχημένες ντρίπλες και 3 κερδισμένα φάουλ.

Μάλιστα, στο γκολ που πετυχαίνει η κίνηση που κάνει, είναι… σεμιναριακού επιπέδου. Ξεκινά την κίνηση του σαν δεξιός επιθετικός (με τον Μασούρα σαν φορ) και κινείται διαγώνια ώστε να βρεθεί στο πρώτο δοκάρι, να υποδεχθεί την σέντρα του Γιαννούλη και να τελειώσει τη φάση εν κινήση.

Το «άστρο» του Ιωαννίδη λάμπει από την αρχή της φετινής σεζόν με τον Παναθηναϊκό και πλέον με την Εθνική ομάδα. Το timing είναι τέτοιο που… βολεύει την ομάδα του Πογέτ ενόψει των play off του Nations League, που θα είναι η δεύτερη ευκαιρία των διεθνών για να βρεθούν το προσεχές καλοκαίρι στα γήπεδα της Γερμανίας, στα τελικά του Euro 2024.

Sports in

Σπανούλης: H ζημιά από έναν πρώην συμπαίκτη του (vid)

Ο Σπανούλης ήταν αδύνατο να του βάλει φρένο και ο Σερμαντίνι με αυτό το περίεργο στυλ έφτασε τους 21 πόντους, έχοντας 7/8 δίποντα.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Σάββατο 27 Απριλίου 2024