Κυριακή 28 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Γεραπετρίτης: Η Ελλάδα, ως αξιόπιστος συνομιλητής, θα συνεχίσει να έχει ενεργό ρόλο στη Μέση Ανατολή

Γεραπετρίτης: Η Ελλάδα, ως αξιόπιστος συνομιλητής, θα συνεχίσει να έχει ενεργό ρόλο στη Μέση Ανατολή

Ο Γιώργος Γεραπετρίτης τόνισε πως η ανθρωπιστική παύση θα πρέπει να αποτελέσει την αρχή, έτσι ώστε να φτάσουμε σε μία ειρηνική επίλυση του ζητήματος στη Μέση Ανατολή

Τις εξελίξεις στη Μέση Ανατολή και την απόφαση για ανθρωπιστική παύση συζήτησαν τα μέλη της Συνόδου Υπουργών Εξωτερικών της ομάδας Med 9, στην οποία συμμετείχε ο Γιώργος Γεραπετρίτης.

«Συναντηθήκαμε σήμερα, στη Μαδρίτη, οι εννέα Υπουργοί Εξωτερικών κρατών μελών της Ευρωπαϊκής Ένωσης για να συζητήσουμε για τις κοινές προκλήσεις της Ευρώπης και ιδίως, της Μεσογείου. Για την κλιματική κρίση και την πολιτική προστασία, για τη μετανάστευση, για την επισιτιστική κρίση. Όλες αυτές οι προκλήσεις, οι οποίες μας συνδέουν και των οποίων η λύση θα βρεθεί μόνο μέσα από συζήτηση και συντονισμό», σημείωσε σε δηλώσεις του, μετά το πέρας της συνόδου, ο υπουργός Εξωτερικών.

Ο κ. Γεραπετρίτης προσέθεσε πως οι υπουργοί Εξωτερικών της ομάδας Med 9 είχαν την ευκαιρία να συντονίσουν τη δράση τους και να έχουν «μία κοινή κατανόηση στα θέματα της Μέσης Ανατολής».

«Η Ελλάδα θα συνεχίσει να έχει έναν ενεργό ρόλο, γιατί πρόκειται για έναν συνεπή και αξιόπιστο συνομιλητή όλων των μερών»

«Χαιρετίσαμε την απόφαση που έχει ληφθεί για την ανθρωπιστική παύση, μία απόφαση, την οποία η ελληνική κυβέρνηση είχε από νωρίς προωθήσει στις συζητήσεις με όλα τα εμπλεκόμενα μέρη», υπογράμμισε ο Έλληνας υπουργός.

«Θα συνεχίσουμε να συνομιλούμε με τα εμπλεκόμενα μέρη»

Σε ερώτηση που δέχτηκε αναφορικά με τις πρωτοβουλίες της Ελλάδας, ως χώρας σημαντικής στην ευρύτερη περιοχή, ο Γιώργος Γεραπετρίτης, αφού ανέφερε πως «χαιρετίσαμε την απόφαση για την ανθρωπιστική παύση στη Μέση Ανατολή», τόνισε πως «ήταν μία αναγκαία απόφαση, την οποία η Ελλάδα είχε από μακρού χρόνου επιλέξει να υιοθετήσει και να προωθήσει στα μέρη, με τα οποία είμαστε σε διαρκή συνομιλία».

Προσέθεσε πως η Ελλάδα θα συνεχίσει να έχει έναν ενεργό ρόλο, «γιατί πρόκειται για έναν συνεπή και αξιόπιστο συνομιλητή όλων των μερών».

«Θεωρούμε ότι η ανθρωπιστική παύση θα πρέπει να αποτελέσει την αρχή, έτσι ώστε να φτάσουμε σε μία ειρηνική επίλυση του ζητήματος στη Μέση Ανατολή. Θα συνεχίσουμε να συνομιλούμε με τα εμπλεκόμενα μέρη. Παραμένουν, δυστυχώς, άμαχοι όμηροι, θα πρέπει να απελευθερωθούν όλοι, θα πρέπει η περιοχή να γνωρίσει επιτέλους ησυχία και ευημερία. Η Ελλάδα προς την κατεύθυνση αυτή θα διατηρήσει απολύτως ενεργό ρόλο», δήλωσε ο υπουργός Εξωτερικών.

Sports in

Μεγαλώνει ο μύθος του Ολυμπιακού: 42ος ευρωπαϊκός τελικός

O oργανισμός του Ολυμπιακού συνεχίζει να γράφει ιστορία και μετά την τεράστια επιτυχία της ομάδας χάντμπολ, έφτασε τους 42 ευρωπαϊκούς τελικούς.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Κυριακή 28 Απριλίου 2024