Τρίτη 07 Μαϊου 2024
weather-icon 21o
Δήμαρχος Δέλτα: «Στόχος μας είναι να φέρουμε την επανάσταση του αυτονόητου»

Δήμαρχος Δέλτα: «Στόχος μας είναι να φέρουμε την επανάσταση του αυτονόητου»

Η νέα Δήμαρχος Δέλτα, Γερακίνα Μπισμπινά μίλησε για το μέλλον του Δήμου που θα διοικήσει από 1 Ιανουαρίου 2024.

Η νέα Δήμαρχος Δήμου Δέλτα, Γερακίνα Μπισμπινά στην συνέντευξη που παραχώρησε στα ένθετο cityhub Τοπικής Αυτοδιοίκησης στην εφημερίδα ΤΑ ΝΕΑ, είπε ότι σκοπεύει να αξιοποιήσει τα πλεονεκτήματα του Δήμου προκειμένου να αναπτυχθεί σε διάφορους τομείς, καθώς και να επιλύσει ζητήματα καθημερινότητας.

 Σε ποιους τομείς θα δώσετε έμφαση από 1 Ιανουαρίου 2024 που ασκείτε επίσημα διοίκηση στο Δήμο Δέλτα;

Στην επίλυση των βασικών ζητημάτων καθημερινότητας που δυσχεραίνουν άμεσα την ζωή του δημότη. Αποσκοπούμε στην υιοθέτηση σύγχρονων πρακτικών και τεχνολογιών στους τομείς της καθαριότητας και του πρασίνου, στην τακτική ασφαλτόστρωση και στην διαχείριση των αδέσποτων ζώων. Στόχος μας είναι να φέρουμε την «Επανάσταση του Αυτονόητου», ξεκινώντας από τα καίρια ζητήματα που παραμένουν άλυτα επί σειρά διοικήσεων και προχωρώντας σταδιακά σε μεγαλύτερα έργα και πολιτικές.

Μεγάλες οι προοπτικές ανάπτυξης

Ο Δήμος Δέλτα έχει προοπτικές οικονομικής ανάπτυξης και ανόδου του βιοτικού επιπέδου των κατοίκων του και πως;

Κατοικούμε σε έναν τόπο πλούσιο, δυναμικό και με απαράμιλλη φυσική ομορφιά, ανεκμετάλλευτη δυστυχώς έως σήμερα, με ποικιλόμορφο πρωτογενή τομέα, με δραστηριότητα σε όλους τους τομείς και με ένα από τα σημαντικότερα βιομηχανικά κέντρα της Βόρειας Ελλάδας, τη ΒΙΠΕΘ. Έναν τόπο που φιλοξενεί το Διεθνές Πανεπιστήμιο, σημείο αναφοράς για χιλιάδες φοιτητές, συγχρόνως, έναν τόπο με αναξιοποίητο φυσικό πλούτο, ο οποίος με τις κατάλληλες ενέργειες μπορεί να εξελιχθεί σε σημαντικό τουριστικό πόλο. Οι προοπτικές ανάπτυξης είναι πολύ μεγάλες και αποσκοπούμε να τις εκμεταλλευτούμε στο έπακρο.

Σας απασχολεί η ερημοποίηση περιφερειακών Δήμων της χώρας;

Το φαινόμενο αυτό έχει τις ρίζες του, κατά βάση, στην ανεργία που ταλανίζει τη χώρα μας αλλά και στο φαινόμενο της μείωσης του πληθυσμού.

Κύριο μέλημα για την αντιμετώπιση αυτής της είναι η εφαρμογή κατάλληλων στρατηγικών, τόσο σε επίπεδο κεντρικής εξουσίας όσο και τοπικής αυτοδιοίκησης, για την καταπολέμηση της ανεργίας, μέσα από την δημιουργία θέσεων εργασίας, την κατάρτιση των ανέργων και τη διασύνδεση τους με την τοπική αγορά εργασίας στους περιφερειακούς δήμους.

Παράλληλα να δοθούν ισχυρά κίνητρα, τόσο για την αντιμετώπιση της υπογεννητικότητας όσο και για την αναχαίτιση του φαινομένου του braindrain, κατεύθυνση προς την οποία φαίνεται ότι κινείται η Ελληνική Κυβέρνηση, κατά τα τελευταία χρόνια.

Υπάρχει ανεργία στο Δήμο Δέλτα; Τι θα κάνετε για τις ευπαθείς ομάδες πληθυσμού;

Η ανεργία αποτελεί ένα φαινόμενο έντονο σε όλη την ελληνική επικράτεια, με τον Δήμο Δέλτα να μην αποτελεί εξαίρεση. Παρόλα αυτά δεν αποτελεί το μείζον πρόβλημα του δήμου μας, λόγω των πολλών ευκαιριών που προσφέρει η πολυδιάστατη οικονομική ζωή της περιοχής μας. Η δημοτική

αρχή, ωστόσο, μπορεί να συμβάλει στην περαιτέρω αντιμετώπιση της, λειτουργώντας ως ενδιάμεσος μεταξύ δημοτών και αγοράς εργασίας.

Ιδιαίτερη μέριμνα φυσικά απαιτείται και για τις ευπαθείς ομάδες του πληθυσμού. Είναι αναγκαία η ανάπτυξη ενός πλαισίου κοινωνικών πολιτικών και δράσεων, που θα οπλίσουν τα άτομα που ανήκουν σε αυτές με τις απαιτούμενες γνώσεις και ικανότητες για να αποτελούν ενεργά μέλη της κοινωνίας μας.

Sports in

Ο Ολυμπιακός με 2 νίκες, αλλάζει το ελληνικό ποδόσφαιρο!

Πόσο θα αλλάξουν οι συνθήκες για το ελληνικό ποδόσφαιρο στην Ευρώπη, εάν ο Ολυμπιακός κάνει το «2 στα 2» στο Conference League;

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Τρίτη 07 Μαϊου 2024