Δευτέρα 06 Μαϊου 2024
weather-icon 21o
Ανδριάνα Αλεβίζου Κουκουβίνου:«Η αυτοδιοίκηση είναι μια συνειδητή επιλογή ζωής»

Ανδριάνα Αλεβίζου Κουκουβίνου:«Η αυτοδιοίκηση είναι μια συνειδητή επιλογή ζωής»

Η νέα Δήμαρχος Ιλίου, μίλησε για τα σχέδια της για τον Δήμο που θα διοικήσει από 1 Ιανουαρίου 2024.

Η νέα Δήμαρχος Ιλίου, Ανδριάνα Αλεβίζου Κουκουβίνου σκοπεύει να δώσει περαιτέρω ώθηση στην τοπική επιχειρηματικότητα, με ταυτόχρονη ενδυνάμωση της οικογένειας και των ευάλωτων ομάδων πληθυσμού. Στην συνέντευξη της στο cityhub στα ΝΕΑ αποκαλύπτει και την πρόθεση της να εφαρμόσει στον Δήμο Ιλίου «πράσινες» πολιτικές.

 

Ποιες είναι οι βασικές σας προτεραιότητες; 

Η εξωστρέφεια θέλουμε να χαρακτηρίσει την θητεία μας. Να διατρέξει ως φιλοσοφία αλλά και ως ρυθμός όλες τις πολιτικές και τις αποφάσεις μας. Στις προτεραιότητες μας είναι η αναζωογόνηση της τοπικής αγοράς, η σχολική στέγη, η στήριξη της οικογένειας και των ευάλωτων ομάδων  αλλά και  η βελτίωση της καθημερινότητας των πολιτών . Δεν ξεχνάμε ότι η πόλη πρέπει να είναι καθαρή και φωτεινή.

Θα προβείτε σε δράσεις ενδυνάμωσης των ευπαθών ομάδων πληθυσμού; 

Θέλουμε ο δήμος Ιλίου να γίνει ένας δήμος αλληλεγγύης, ένας πρότυπος Δήμος κοινωνικής συνοχής. Θα ενισχύσουμε περαιτέρω τις δράσεις που στηρίζουν τις ευπαθείς ομάδες. Σκοπεύουμε να βρούμε νέους πόρους αλλά και να αναπτύξουμε το πλάνο μας ευρύτερα στην στήριξη της οικογένειας.

Η τοπική επιχειρηματικότητα χρειάζεται δράσεις ενίσχυσης; 

Αναμφίβολα. Το Ίλιον και η αγορά του επλήγη βίαια όλα αυτά τα χρόνια των απανωτών κρίσεων ενώ ο δήμος περιέπεσε σε μια πρωτοφανή στασιμότητα. Αξιοποιώντας δυναμικά όλα τα εργαλεία χρηματοδοτήσεων θα οργανώσουμε την προσπάθεια της πόλης να «αντεπιτεθεί» σε ένα δύσκολο και ανταγωνιστικό περιβάλλον.

Στο επίκεντρο οι «πράσινες» πολιτικές

Θα επιδιώξετε να δημιουργήσετε έναν πιο πράσινο Δήμο;

Το όραμα μας για ένα πράσινο δήμο ξεκινά από την επόμενη μέρα ανάληψης των καθηκόντων μας. Φυσικά εδώ θα χρειαστούν συνεργασίες και συλλογικό πνεύμα με όλους τους δήμους της Αττικής αλλά και την Περιφέρεια. Θέλουμε να πρωταγωνιστήσει ο δήμος Ιλίου στις πράσινες πολιτικές, στην εξοικονόμηση ενέργειας, στην κυκλική οικονομία, στην περιβαλλοντική εκπαίδευση, στην καθαριότητα.

Την παραβατικότητα μεταξύ νέων πως θα την προσεγγίσετε; 

Δεν είναι μια απλή υπόθεση. Είμαι η ίδια εκπαιδευτικός και γνωρίζω καλά το βάθος αλλά και την πολυπλοκότητα του προβλήματος. Με πρωτοβουλίες στο ίδιο το πεδίο και σε συνεργασία με την εκπαιδευτική κοινότητα και τους γονείς .

Για εσάς η αυτοδιοίκηση είναι ο πυρήνας της κοινωνίας;

Η αυτοδιοίκηση δεν είναι για μένα μια τυχαία συνάντηση, είναι μια συνειδητή επιλογή ζωής. Είναι μοναδικό το αίσθημα ότι μπορείς να αλλάξεις, να βελτιώσεις την ζωή των συνδημοτών σου. Δεν είναι απλά ο πυρήνας της κοινωνίας αλλά και ο πυρήνας της πολιτικής.Η αυτοδιοίκηση δεν είναι εργαλείο διεκπεραίωσης. Μπορεί να αναδιαμορφώσει πολιτικές ανάπτυξης. Το έχουμε δει σε ευρωπαϊκές χώρες που τόλμησαν την αποκέντρωση χωρίς να φοβηθούν.

Θεωρείτε πως η Αυτοδιοίκηση απολαμβάνει των «τιμών» που της αξίζουν βάση πλήθους αρμοδιοτήτων και ευθυνών που έχουν οι Δήμαρχοι;

Ο αγώνας για αποκέντρωση είναι διαρκής. Πολλές φορές είχαμε μισές μεταρρυθμίσεις. Από τη μια εκχωρούνταν αρμοδιότητες από την άλλη αφαιρούνταν πόροι. Η αυτοδιοικητική κοινότητα πρέπει να επαναπροσδιορίσει προτεραιότητες και να πιέσει την κεντρική εξουσία.

Sports in

Η άνοδος του Ολυμπιακού στο Νο 47 της UEFA και τι θα γίνει αν σηκώσει την κούπα στη Νέα Φιλαδέλφεια

Ο Ολυμπιακός είναι δύο ματς μακριά από το όνειρο και μαζί του έχει λόγο να ονειρεύεται ολόκληρη η Ελλάδα

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Δευτέρα 06 Μαϊου 2024