Κυριακή 28 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Νοικιάζουν ξεχωριστά τα δωμάτια του σπιτιού τους για να τα βγάλουν πέρα

Νοικιάζουν ξεχωριστά τα δωμάτια του σπιτιού τους για να τα βγάλουν πέρα

Εκτιμάται ότι αυτή η πρακτική γίνεται δημοφιλής λόγω των εξωφρενικών ενοίκιων

Την ώρα που η ακρίβεια χτυπάει κόκκινο μια νέα «μόδα» χτυπάει κόκκινο στους ιδιοκτήτες σπιτιών όπου αγοράζουν ακίνητα με σκοπό να τα νοικιάζουν ανά δωμάτιο.

Οι ενοικιαστές με αυτόν τον τρόπο πληρώνουν μικρότερα ενοίκια, λόγω και των μεγάλων δυσκολιών για την εξεύρεση κατοικίας εξαιτίας της αύξησης των τιμών, ενώ, οι ιδιοκτήτες, εισπράττουν πολύ μεγαλύτερα ποσά από το να νοικιάζαν σε ένα -μοναδικό- ενοικιαστή.

Εκτιμάται ότι αυτή η πρακτική γίνεται δημοφιλής λόγω των εξωφρενικών ενοίκιων

Παραδείγματος χάριν, ο ενοικιαστής αντί για ενοίκιο 1.000 ευρώ πληρώνει 500 ευρώ, ενώ, ο ιδιοκτήτης, αντί για ενοίκιο 1.000 ευρώ εισπράττει 1.500 ευρώ-2.000 ευρώ, με ετήσιο επιπλέον όφελος περί τις 12.000 ευρώ.

Οι ιδιοκτήτες που βλέπουν την ευκαιρία για μεγάλα κέρδη προσφέρουν τα δωμάτια στα σπίτια τους

Όπως σημειώνει σε ρεπορτάζ η εκπομπή Live News είναι μία νέα μόδα που κάνει θραύση στην αναζήτηση στέγης και έρχεται από τα παλιά, με πρωταγωνιστές όσους τους περισσεύουν τετραγωνικά και ήρθε η ώρα να βγάλουν τα λεφτά τους και όσους ψάχνουν για ένα δωμάτιο στην πόλη, ώστε με τη συγκατοίκηση να έρθει φτηνότερα η επιβίωση με τα ενοίκια και τους λογαριασμούς.

Εκτιμάται ότι αυτή η πρακτική γίνεται δημοφιλής λόγω των εξωφρενικών ενοίκιων. Οι ιδιοκτήτες που βλέπουν την ευκαιρία για μεγάλα κέρδη προσφέρουν τα δωμάτια στα σπίτια τους, ακόμα και ζευγάρια, σημειώνεται χαρακτηριστικά στο ρεπορτάζ της εκπομπής.

Οι ενδεχόμενες διαφωνίες που θα μπορεί να προκύψουν

Στα αρνητικά του εγχειρήματος συγκαταλέγεται η μη ιδιωτικότατα, οι ενδεχόμενες διαφωνίες για το κόστος των λογαριασμών ή τις παραξενιές του συγκάτοικου ή τη διαφωνία για τα κατοικίδια, όπως και τις διαφορετικές συνήθειες στα ωράρια, τον θόρυβο.

Παράλληλα, υπάρχει και ένα ζήτημα για μια σειρά από επιδόματα που κάποιος ενδέχεται να χάσει αν δεν έχει στο όνομά του παροχή ηλεκτρικού.

Δείτε βίντεο:

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Κυριακή 28 Απριλίου 2024