Σάββατο 27 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Ιστορίες... Φαρ Ουέστ για λίγο ελαιόλαδο

Ιστορίες… Φαρ Ουέστ για λίγο ελαιόλαδο

Ελαιοπαραγωγός από τη Μεσσηνία επικήρυξε με 1.000 ευρώ τους δράστες που του έκλεψαν 36 σακιά με ελιές από το χωράφι του

Ιστορίες… Φαρ Ουέστ διαδραματίζονται στον τομέα του ελαιολάδου το τελευταίο χρονικό διάστημα ενώ η τιμή του λαδιού ξεπερνά τα 10 ευρώ το κιλό.

Οπως έγινε γνωστό, ελαιοπαραγωγός από τη Μεσσηνία επικήρυξε με 1.000 ευρώ τους δράστες που του έκλεψαν 36 σακιά με ελιές από το χωράφι του στην περιοχή Λιβάρτζι Γαργαλιάνων.

Στο μεταξύ, σύμφωνα με καταγγελίες, η κερδοσκοπία οργιάζει αυτή τη στιγμή στην αγορά: το λάδι έχει φτάσει να διατίθεται στα καταστήματα από 10 έως 15 ευρώ το κιλό ενώ πρόκειται για περσινή παραγωγή, η οποία πουλήθηκε έναντι 4-5 ευρώ το κιλό.

Η κλοπή σημειώθηκε το βράδυ της περασμένης Τρίτης και ενώ ο ιδιοκτήτης του κτήματος είχε ολοκληρώσει το μάζεμα της ελιάς και είχε αφήσει τα σακιά στο χωράφι του, με σκοπό να τα μεταφέρει την επόμενη μέρα στο ελαιοτριβείο.

Το πρωί της Τετάρτης έκπληκτος διαπίστωσε ότι άγνωστοι είχαν κόψει το συρματόπλεγμα της περίφραξης και είχαν αρπάξει τα σακιά με τις ελιές.

Ο παραγωγός επικήρυξε τους δράστες προσφέροντας το ποσό των 1.000 ευρώ σε όποιον δώσει σημαντικές πληροφορίες για την ταυτοποίησή τους ενώ όπως επεσήμανε αυτό που τον ενδιαφέρει περισσότερο από την εύρεση του κλεμμένου ελαιοκάρπου είναι ο εντοπισμός των ενόχων.

Αποκαλυπτικό της κατάστασης που επικρατεί είναι ένα ακόμη περιστατικό που συνέβη την περασμένη Πέμπτη σε περιοχή της Δυτικής Αχαΐας, όπου αστυνομικοί συνέλαβαν τρεις άνδρες με την κατηγορία της κλοπής ελαιολάδου αξίας 10.840 ευρώ.

Σύμφωνα με τη δικογραφία που σχηματίστηκε εις βάρος τους για κλοπή κατά συναυτουργία, οι τρεις κατηγορούμενοι, επί δύο ημέρες, ενεργώντας μαζί με άλλα πέντε άτομα προέβησαν στη συγκομιδή 10,5 τόνων ελαιοκάρπου, από αγροτεμάχια που δεν τους ανήκουν και στη συνέχεια μετέφεραν τον συγκεντρωμένο ελαιόκαρπο, με αυτοκίνητο, σε δυο ελαιοτριβεία, όπου εξήγαγαν – και πούλησαν στους ιδιοκτήτες των ελαιοτριβείων – 1.355 λίτρα ελαιολάδου, συνολικής αξίας 10.840 ευρώ.

Σε έρευνες που πραγματοποίησαν οι αστυνομικοί του Τμήματος Ασφάλειας Δυτικής Αχαΐας στα συγκεκριμένα ελαιοτριβεία βρέθηκαν και κατασχέθηκαν συνολικά 652 λίτρα ελαιολάδου και 800 κιλά ελαιοκάρπου, τα οποία αποδόθηκαν στους νόμιμους ιδιοκτήτες τους ενώ κατασχέθηκε και το όχημα του ενός κατηγορουμένου ως μέσο τέλεσης αξιόποινης πράξης.

Επιπλέον, οι αστυνομικές Αρχές προχώρησαν χθες σε μία ακόμη σύλληψη, ενός 54χρονου, ο οποίος εμπορευόταν παράνομα ελαιόλαδο σε υπαίθριο χώρο, στον Κολωνό.

Σύμφωνα με την αστυνομία, ο 54χρονος δεν διέθετε άδεια πώλησης και τα απαραίτητα παραστατικά αγοράς.

Κερδοσκοπία

Στο μεταξύ, σύμφωνα με καταγγελίες, η κερδοσκοπία οργιάζει αυτή τη στιγμή στην αγορά: το λάδι έχει φτάσει να διατίθεται στα καταστήματα από 10 έως 15 ευρώ το κιλό ενώ πρόκειται για περσινή παραγωγή, η οποία πουλήθηκε έναντι 4-5 ευρώ το κιλό.

Από την άλλη οι έμποροι εμφανίζονται διστακτικοί στο να αγοράσουν τη φετινή παραγωγή, με στόχο να ασκήσουν πίεση στους παραγωγούς και να συμπιέσουν προς τα κάτω τις τιμές προσδοκώντας να αυξήσουν τα κέρδη τους.

Μπροστά στον όγκο των αυξημένων οικονομικών υποχρεώσεων οι ελαιοπαραγωγοί υποχωρούν και οι κερδοσκόποι θησαυρίζουν.

Premium έκδοση «ΤΑ ΝΕΑ»

Sports in

Πρεμιέρα ο Τσιτσιπάς στο Madrid Open, για την πρόκριση στον 4ο γύρο η Σάκκαρη

Ο Στέφανος Τσιτσιπάς κάνει πρεμιέρα στο Madrid Open απέναντι στον Βραζιλιάνο Τιάγκο Μοντέιρο ενώ η Μαρία Σάκκαρη θα κοντραριστεί στον 3ο γύρο του τουρνουά με την Αμερικανίδα Σλόαν Στέφενς.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Σάββατο 27 Απριλίου 2024