Δευτέρα 29 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Χαλκιδική: Τσακώνονται ακόμα για το πού πήγαν οι 80 τόνοι λαδιού - «Δεν ήταν υπεξαίρεση, το έκλεψαν»

Χαλκιδική: Τσακώνονται ακόμα για το πού πήγαν οι 80 τόνοι λαδιού – «Δεν ήταν υπεξαίρεση, το έκλεψαν»

Τα μέλη του αγροτικού συνεταιρισμού επιμένουν ότι δεν άρπαξαν οι ίδιοι τις ποσότητες λαδιού, παρά την επίσημη ανακοίνωση της Αστυνομίας - «Δικαιολογίες» θεωρούν τους ισχυρισμούς του οι ελαιοπαραγωγοί

Άφαντοι παραμένουν οι 80 τόνοι λαδιού που έκαναν «φτερά» πριν από ενάμισι μήνα στην Χαλκιδική, με την Αστυνομία να έκανε λόγο για υπεξαίρεση από «ποντικούς» μέσα από τον αγροτικό συνεταιρισμό. Οι κατηγορούμενοι επιμένουν πως έχουν κλαπεί και δεν έχουν υπεξαιρεθεί, όπως είχε αποδειχθεί τελικά από την έρευνα.

«Σίγουρα υπήρξε κλοπή από τρίτα πρόσωπα, τα οποία πιστεύουμε ότι η Αστυνομία θα τους βρει σύντομα και θα τους οδηγήσει ως μοναδικούς υπαίτιους στη Δικαιοσύνη». Αυτή είναι η πλευρά του συνεταιρισμού της Χαλκιδικής, όπως την διατυπώνει ο δικηγόρος του, κ. Θωμάς Καπλάνης.

Κόποι ολόκληρης χρονιάς χάθηκαν σε μία νύχτα

Οι ελαιοπαραγωγοί από την άλλη πλευρά ζητούν απαντήσεις, καθώς πριν από περίπου 1,5 μήνα ενημερώθηκαν πως το λάδι τους εξαφανίστηκε εν μία νυκτί. Η περσινή συγκομιδή τους, που φυλασσόταν μέσα στον συνεταιρισμό ώσπου να καταφέρουν να την πουλήσουν, έγινε «στόχος», και τώρα έχψουν  χάσει τους κόπους και τα έσοδα μίας ολόκληρης χρονιάς.

«Είναι ο κόπος των παραγωγών, που φυσικά εφέτος δεν έχουν να ζήσουν τις οικογένειές τους γιατί προσδοκούσαν από αυτήν την ποσότητα να πουληθεί το λάδι αυτό και να βγάλουν τα έξοδα της χρονιάς», λέει ο δικηγόρος των θυμάτων, κ. Αθανάσιος Γιοβανούδας.

Η κ. Χρύσα έχασε 1.200 λίτρα ελαιόλαδου από τη μία στιγμή στην άλλη, και δεν ήταν η μοναδική περίπτωση. Δεκάδες ελαιοπαραγωγοί έχασαν την παραγωγή τους: «Όλοι μας κοπιάζουμε πάρα πολύ για να βγάλουμε αυτό το λάδι και θέλουμε φυσικά να αποδοθεί Δικαιοσύνη».

«Εμείς, όταν χρειαστήκαμε να πάμε να πάρουμε λάδι, δεν είχε να μας δώσουν και μετά μας είπαν ότι έγινε κλοπή και από αυτά που έψαξαν φαίνεται ότι έγινε υπεξαίρεση. Ήταν μεγάλο σοκ γιατί είναι πολλή η ποσότητα. Τώρα άμα βάλεις 2 τόνους από 10€ που έχει το λάδι, είναι 20.000€», λένε τα θύματα της κλοπής στο Live News.

Οι διαφορετικές εκδοχές και οι υποψίες

Οι συνθήκες κάτω από τις οποίες έγινε η κλοπή του ελαιόλαδου δημιουργεί ερωτήματα και, εύλογα, κινεί υποψίες. Η εκδοχή του συνεταιρισμού για τον αφανισμό της τεράστια ποσότητας λαδιού ήταν πως η πίσω πόρτα ήταν ανοιχτή, μπήκαν και το έκλεψαν και όταν ο πρόεδρος άνοιξε τις δεξαμενές, είδε πως μέσα δεν υπήρχε ούτε σταγόνα ελαιόλαδου.

Η «δικαιολογία» του συνεταιρισμού δεν πείθει τους ελαιοπαραγωγούς

«Δήλωσε ο υπάλληλος που έχουμε στον συνεταιρισμό ότι τάχα το κλέψανε, λέω ‘ποιος ρε το έκλεψε;’. Εδώ είναι και κοντινά τα σπίτια και υπάρχουν και κάμερες και λοιπά. Αποδείχτηκε τελικά ότι έγινε υπεξαίρεση», υποστηρίζει ένας εκ των θυμάτων.

Αποκλείεται να έγινε υπεξαίρεση εκ των έσω του συνεταιρισμού, λέει ο δικηγόρος του

«Δεν υπάρχει καμία περίπτωση τα μέλη του ΔΣ να προέβησαν σε υπεξαίρεση, ούτε βεβαίως σε απάτη», λέει από την πλευρά του ο δικηγόρος του συνεταιρισμού. Ο αγροτικός συνεταιρισμός επιμένει πως έχει πέσει θύμα κλοπής και αρνείται όλες τις κατηγορίες.

«Όλα αυτά τα οποία αναφέρονται στην ανακοίνωση της αστυνομίας, στο δικό μας μυαλό φαντάζουν εξωπραγματικά» δηλώνουν τα μέλη του αγροτικού συνεταιρισμού.

Πάνω από 40 ελαιοπαραγωγοί από τη Χαλκιδική έχουν χάσει όλο τους το εμπόρευμα, με την έρευνα των Αρχών να συνεχίζεται και να «ξεσκεπάζεται» σιγά σιγά η μεγάλη απάτη.

Sports in

Παναθηναϊκός: Ζαμόρα, ένας άλλος …Νατσούρας

Πώς την πάτησε ο Παναθηναϊκός στο ματς με τον Αρη;

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Δευτέρα 29 Απριλίου 2024