Σάββατο 27 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Χαμάς: Κοντά σε συμφωνία κατάπαυσης του πυρός με το Ισραήλ

Χαμάς: Κοντά σε συμφωνία κατάπαυσης του πυρός με το Ισραήλ

Τη Δευτέρα, ο πρόεδρος των ΗΠΑ Μπάιντεν δήλωσε ότι πιστεύει ότι μια συμφωνία για την απελευθέρωση των αιχμαλώτων είναι κοντά.

Αξιωματούχοι του παλαιστινιακού ισλαμιστικού κινήματος Χαμάς «πλησιάζουν σε συμφωνία εκεχειρίας» με το Ισραήλ και δόθηκε απάντηση στους μεσολαβητές του Κατάρ στο πλαίσιο της διαπραγμάτευσης, ενημέρωσε γραπτώς το πρακτορείο ειδήσεων Ρόιτερς ο ηγέτης του, Ισμαήλ Χανίγια, με μήνυμα που του έστειλε συνεργάτης του.

Δεν έδωσε λεπτομέρειες για τους όρους της συμφωνίας. Οι διαπραγματευτές εργάζονται για να σφραγίσουν μια συμφωνία που θα επιτρέψει την απελευθέρωση περίπου 240 κυρίως ισραηλινών αιχμαλώτων που συνελήφθησαν στις 7 Οκτωβρίου και την κατάπαυση του πυρός στη Γάζα, όπου περισσότεροι από 13.000 άνθρωποι έχουν σκοτωθεί σε ισραηλινές επιθέσεις.

Σύμφωνα με το Al Jazeera, συζητείται επίσης η απελευθέρωση ορισμένων Παλαιστινίων, συμπεριλαμβανομένων γυναικών και παιδιών, που βρίσκονται στις ισραηλινές φυλακές.

Σε εξέλιξη εντατικές διαπραγματεύσεις με τη μεσολάβηση του Κατάρ

Ο πρωθυπουργός του Κατάρ δήλωσε την Κυριακή ότι μια συμφωνία για την απελευθέρωση ορισμένων από τους αιχμαλώτους με αντάλλαγμα μια προσωρινή κατάπαυση του πυρός εξαρτάται από «δευτερεύοντα» πρακτικά ζητήματα.

Περισσότεροι από 13. 000 άνθρωποι έχουν σκοτωθεί σε ισραηλινές επιθέσεις.

Τη Δευτέρα, ο πρόεδρος των ΗΠΑ Μπάιντεν δήλωσε ότι πιστεύει ότι μια συμφωνία για την απελευθέρωση των αιχμαλώτων είναι κοντά.

«Έτσι πιστεύω», δήλωσε ο Μπάιντεν όταν ρωτήθηκε αν η συμφωνία για την αιχμαλωσία είναι κοντά, σταυρώνοντας τα δάχτυλά του για να δείξει ότι ελπίζει σε καλή τύχη.

Λίγο αργότερα,  ο εκπρόσωπος του Συμβουλίου Εθνικής Ασφαλείας του Λευκού Οίκου Τζον Κέρμπι ανέφερε: «Βρισκόμαστε πιο κοντά από ποτέ σε μια συμφωνία για τους ομήρους».

Αρνήθηκε ωστόσο να υπεισέλθει σε περαιτέρω λεπτομέρειες σχετικά με τις διαπραγματεύσεις.

Sports in

Μεγαλώνει ο μύθος του Ολυμπιακού: 42ος ευρωπαϊκός τελικός

O oργανισμός του Ολυμπιακού συνεχίζει να γράφει ιστορία και μετά την τεράστια επιτυχία της ομάδας χάντμπολ, έφτασε τους 42 ευρωπαϊκούς τελικούς.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Σάββατο 27 Απριλίου 2024