Δευτέρα 29 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Νέα «πυρά» Ερντογάν σε Ισραήλ και ΕΕ - «Δεν κάνουμε διάκριση μεταξύ Θεσσαλονίκης και Μοσούλης»

Νέα «πυρά» Ερντογάν σε Ισραήλ και ΕΕ – «Δεν κάνουμε διάκριση μεταξύ Θεσσαλονίκης και Μοσούλης»

Ο Ερντογάν απέδωσε την υποστήριξη ευρωπαϊκών χωρών προς το Ισραήλ στο αίσθημα «ντροπής» για το Ολοκαύτωμα

Σφοδρό «κατηγορώ» κατά του Ισραήλ από τον πρόεδρο της Τουρκίας, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, στην ομιλία του κατά τη συνεδρίαση του υπουργικού συμβουλίου.

Αμέσως μετά την επιστροφή του από το Βερολίνο, όπου ενώπιον του Γερμανού καγκελαρίου, Όλαφ Σολτς, δεν δίστασε να δηλώσει πως η Τουρκία θα μιλάει ελεύθερα για την κατάσταση που επικρατεί στη Γάζα, σημειώνοντας πως δεν έχει κανένα χρέος απέναντι στο Ισραήλ και αναφερόμενος στο Ολοκαύτωμα, ο Ερντογάν, αυτή τη φορά, είπε ότι το αίσθημα ντροπής για το Ολοκαύτωμα έχει κυριεύσει τους Ευρωπαίους ηγέτες, γι’ αυτό και υποστηρίζουν το Τελ Αβίβ.

«Φρικαλεότητες στη Γάζα από τις 7 Οκτωβρίου»

«Στηρίζουμε τον λαό της Γάζας, ο οποίος αγωνίζεται να επιβιώσει κάτω από τις ανήθικες και κατάπτυστες επιθέσεις του Ισραήλ από τις 7 Οκτωβρίου», δήλωσε ο Ερντογάν, σημειώνοντας ότι μέχρι στιγμής έχουν σταλεί στην Αίγυπτο 11 αεροπλάνα με προμήθειες και ένα πολιτικό πλοίο ανθρωπιστικής βοήθειας για να παραδοθούν στους κατοίκους της Γάζας.

Όπως είπε, στη Γάζα, από τις 7 Οκτωβρίου, «επιδεικνύεται μια πλήρης θηριωδία, μια σκληρότητα που δεν θυμίζει σε τίποτα αυτό που συνέβη στην κατοχή των Σταυροφόρων πριν από χίλια χρόνια, στον Β’ Παγκόσμιο Πόλεμο».

«Η ντροπή του Ολοκαυτώματος έχει αιχμαλωτίσει τους Ευρωπαίους ηγέτες»

Λέγοντας ότι η ισραηλινή κυβέρνηση βρίσκεται σε «κατάσταση παραφροσύνης» και καυχιέται ότι σφαγιάζει στρατιωτικούς και ένοπλους πολίτες και έγκυες γυναίκες με τα αγέννητα μωρά τους, ο Τούρκος πρόεδρος προσέθεσε πως «ο Νετανιάχου προσπαθεί να ανακτήσει τη φήμη του, την οποία έχει χάσει εντελώς στα μάτια του ισραηλινού λαού, βομβαρδίζοντας νοσοκομεία, σχολεία και χώρους λατρείας. Ειδικά τα νοσοκομεία έχουν γίνει το σύμβολο της ισραηλινής θηριωδίας. Σχεδόν όλα τα νοσοκομεία στη Γάζα είτε καταστράφηκαν, είτε υπέστησαν ζημιές, είτε κατέστησαν άχρηστα λόγω των ισραηλινών επιθέσεων».

«Όλοι παρακολουθήσαμε τις φρικαλεότητες που έλαβαν χώρα στα νοσοκομεία Al-Ehli Baptist και Shifa, τις μεγαλύτερες εγκαταστάσεις υγείας στη Γάζα. Ήταν κατανοητό ότι οι ισχυρισμοί του Ισραήλ για τα νοσοκομεία αυτά ήταν εντελώς ανόητοι, αλλά παρ’ όλα αυτά, ο λεγόμενος πολιτισμένος κόσμος παρακολουθούσε σιωπηλά τις επιθέσεις του Ισραήλ στα νοσοκομεία», σημείωσε χαρακτηριστικά.

«Η ντροπή του Ολοκαυτώματος έχει αιχμαλωτίσει τους Ευρωπαίους ηγέτες»

Κρατώντας για τον εαυτό του και την Τουρκία τον ρόλο του ειρηνοποιού, αλλά και του «φιλεύσπαχνου», όπως είπε στην ομιλία του, ο Ταγίπ Ερντογάν σημείωσε πως «ενώ εμείς, ως Τουρκία, κινητοποιούμαστε για να σταματήσουμε την αιματοχυσία στη Γάζα, παρακολουθούμε με αγανάκτηση την ασυνειδησία των δυτικών χωρών. Οι ισραηλινές δυνάμεις κατοχής σφαγιάζουν καθημερινά αθώους – γυναίκες, παιδιά, δημοσιογράφους, γιατρούς, ηλικιωμένους και πολίτες – αλλά δεν υπάρχει η παραμικρή αντίδραση από καμία χώρα, από την Ευρώπη μέχρι την Αμερική».

«Δεν κάνουμε διάκριση μεταξύ Θεσσαλονίκης και Μοσούλης»

«Με εξαίρεση μία ή δύο χώρες που έχουν συνείδηση, όπως η Ισπανία», υποστήριξε, «τα δυτικά ιδρύματα και οι οργανισμοί έχουν κλείσει εντελώς τα αυτιά τους στις κραυγές που ακούγονται από τη Γάζα. Βρισκόμαστε αντιμέτωποι με μια ατολμία, ή μάλλον δειλία, που διστάζει ακόμη και να χρησιμοποιήσει τη λέξη κατάπαυση του πυρός», ανέφερε.

Και τόνισε χαρακτηριστικά πως «η ντροπή του Ολοκαυτώματος έχει σχεδόν αιχμαλωτίσει τους Ευρωπαίους ηγέτες. Όχι μόνο οι ηγέτες, αλλά και οι δυτικοί διανοούμενοι, τα μέσα ενημέρωσης και οι οργανώσεις ανθρωπίνων δικαιωμάτων προσπαθούν να ξεπλύνουν το Ισραήλ. Και η ισραηλινή ηγεσία χρησιμοποιεί το Ολοκαύτωμα ως ασπίδα για τις γενοκτονικές επιθέσεις εναντίον των Παλαιστινίων».

«Δεν κάνουμε διάκριση μεταξύ Θεσσαλονίκης και Μοσούλης»

Μιλώντας για μία ακόμη φορά για τα σύνορα της… καρδιάς του, ο Τούρκος πρόεδρος τόνισε πως «τα πολιτικά και πολιτιστικά σύνορα της Τουρκίας δεν ξεκινούν από τα επίσημα σύνορά της, αλλά από μια πολύ ευρύτερη γραμμή από την Αδριατική μέχρι το Σινικό Τείχος της Κίνας».

Επιπλέον, σημείωσε πως «αν δεν αντιδράσουμε σε αυτό που συμβαίνει στη Γάζα σήμερα, δεν θα μπορέσουμε να αποτρέψουμε τον εισβάλλοντα φανατισμό που ονομάζεται ‘γη της επαγγελίας’ από το να φτάσει αύριο στα δικά μας εδάφη. Για το λόγο αυτό, λέμε: Κάθε γεγονός που λαμβάνει χώρα στις τέσσερις γωνιές μας, από τα Βαλκάνια μέχρι τον Καύκασο, από τη Μαύρη Θάλασσα μέχρι τις ανατολικές ακτές της Μεσογείου, μας αφορά άμεσα».

«Ο χρόνος θα αποδείξει πόσο μεγάλο λάθος έκανε η Ευρωπαϊκή Ένωση, η οποία τιμωρεί τους Τουρκοκύπριους»

«Η θέση του Καραμπάχ στις καρδιές μας είναι η ίδια με τη θέση της Γάζας στις καρδιές μας. Ακριβώς όπως δεν κάνουμε διάκριση μεταξύ Βοσνίας και Χαλεπίου, Τρίπολης και Βαλχ, Θεσσαλονίκης και Μοσούλης, βλέπουμε τις αρχαίες πόλεις μας και την Ιερουσαλήμ ως το ίδιο», προσέθεσε ο Ερντογάν.

«Ο χρόνος θα δείξει το λάθος της ΕΕ», είπε για τα κατεχόμενα

Όπως μεταδίδει το τουρκικό πρακτορείο Anadolu, ο Τούρκος πρόεδρος αναφέρθηκε και στα κατεχόμενα, εκφράζοντας την ικανοποίησή του για την 10η Σύνοδο Κορυφής του Οργανισμού Τουρκικών Κρατών και λέγοντας ότι «ήταν ιστορικό βήμα για την ΤΔΚΒ’ να γίνει μέλος παρατηρητής του οργανισμού με το συνταγματικό της όνομα».

Σύμφωνα με τον Ερντογάν, η Άγκυρα με βήματα σε κάθε τομέα διασφαλίζει ότι οι δεσμοί με τα κατεχόμενα ενισχύονται περαιτέρω, ενώ υπενθύμισε το άνοιγμα του διαδρόμου προσγείωσης του αεροδρομίου Ερτζάν.

«Θα πετύχουμε περισσότερα. Ο χρόνος θα αποδείξει πόσο μεγάλο λάθος έκανε η Ευρωπαϊκή Ένωση, η οποία τιμωρεί τους Τουρκοκύπριους, ενεργώντας αντίθετα με τις υποσχέσεις της. Παρά τις αδικίες που έχουμε υποστεί, διατηρούμε τη θέλησή μας για μια δίκαιη και μόνιμη λύση. Πιστεύουμε ότι ο δρόμος προς αυτό περνά μέσα από την επιβεβαίωση της ισότιμης κυριαρχίας και του ισότιμου διεθνούς καθεστώτος των Τουρκοκυπρίων», ανέφερε.

Sports in

Παναθηναϊκός: Ζαμόρα, ένας άλλος …Νατσούρας

Πώς την πάτησε ο Παναθηναϊκός στο ματς με τον Αρη;

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Δευτέρα 29 Απριλίου 2024