Πέμπτη 02 Μαϊου 2024
weather-icon 21o
Ισραήλ: Ο Μακρόν εγκαλεί τον Νετανιάχου για τις «υπερβολικά υψηλές απώλειες αμάχων» στη Γάζα

Ισραήλ: Ο Μακρόν εγκαλεί τον Νετανιάχου για τις «υπερβολικά υψηλές απώλειες αμάχων» στη Γάζα

Ο Εμανουέλ Μακρόν επανέλαβε στον Μπενιαμίν Νετανιάχου τη «σημασία της εφαρμογής άμεσης ανθρωπιστικής εκεχειρίας που θα πρέπει να οδηγήσει σε κατάπαυση του πυρός».

Ο πρόεδρος της Γαλλίας Εμανουέλ Μακρόν εγκάλεσε τον πρωθυπουργό του Ισραήλ Μπενιαμίν Νετανιάχου (δεξιά, στη φωτογραφία αρχείου του Reuters, επάνω, με τον Εμανουέλ Μακρόν) για τις «υπερβολικά υψηλές απώλειες αμάχων» στη Γάζα, υπενθυμίζοντάς του την «απόλυτη ανάγκη διαχωρισμού των τρομοκρατών από τον πληθυσμό», κατά την τηλεφωνική επικοινωνία που είχαν το βράδυ χθες Κυριακή, ανακοίνωσε η Γαλλική Προεδρία.

«Καταδίκασε τις βιαιότητες που διαπράττονται κατά των παλαιστινίων πολιτών στη Δυτική Οχθη»

Για την κατάσταση στη Δυτική Οχθη, ο πρόεδρος της Γαλλίας εξέφρασε στον Νετανιάχου τη «μεγάλη του ανησυχία για την αύξηση των βιαιοτήτων κατά των παλαιστινίων πολιτών», ζητώντας «να γίνουν τα πάντα για να προληφθεί η επέκταση της βίας και για να διατηρηθεί η ηρεμία».

Ο πρόεδρος Μακρόν είχε επίσης τηλεφωνική επικοινωνία με τον πρόεδρο της Παλαιστινιακής Αρχής Μαχμούντ Αμπάς κατά την οποία «καταδίκασε τις βιαιότητες που διαπράττονται κατά των παλαιστινίων πολιτών στη Δυτική Οχθη», σύμφωνα με τη Γαλλική Προεδρία.

Ν’ αποφευχθεί επέκταση

Ο πρόεδρος της Γαλλίας υπενθύμισε στον Μαχμούντ Αμπάς «την ανάγκη για την Παλαιστινιακή Αρχή και όλες τις χώρες της περιοχής να καταδικάσουν απερίφραστα και με τη μεγαλύτερη αποφασιστικότητα τις τρομοκρατικές επιθέσεις της Χαμάς στο Ισραήλ στις 7 Οκτωβρίου».

Κατά τη συνομιλία του με τον ισραηλινό πρωθυπουργό, ο Εμανουέλ Μακρόν «επανέλαβε τη σημασία της εφαρμογής άμεσης ανθρωπιστικής εκεχειρίας που θα πρέπει να οδηγήσει σε κατάπαυση του πυρός», υπενθυμίζοντας επίσης «την ανάγκη ν’ αποφευχθεί κάθε επέκταση της σύρραξης, κυρίως στον Λίβανο».

Πηγή: ΑΠΕ

Sports in

Μπροστά του μόνο τελικοί

Ο Ολυμπιακός έφυγε από τον Καρβαλιάλ, πήγε στον Μεντιλίμπαρ και τα αποτελέσματα δείχνουν απολύτως ορατά.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Πέμπτη 02 Μαϊου 2024