Τετάρτη 08 Μαϊου 2024
weather-icon 21o
Εργκίν Αταμάν: Ο «άρχοντας» των τεχνικών ποινών στη φετινή Euroleague (vids)

Εργκίν Αταμάν: Ο «άρχοντας» των τεχνικών ποινών στη φετινή Euroleague (vids)

Ο Εργκίν Αταμάν δεν είναι και από τους πιο ήρεμους προπονητές και αναπόφευκτα έχει μια ιδιαίτερη κορυφή στη φετινή Euroleague.

Ο Εργκίν Αταμάν αποτελεί χωρίς αμφιβολία έναν από τους καλύτερους προπονητές στη Euroleague, έχει σηκώσει δύο συνεχόμενες κούπες με την Εφές τα προηγούμενα χρόνια και έχει στόχο να επαναφέρει τον Παναθηναϊκό ανάμεσα στις κορυφαίες ομάδες της διοργάνωσης.

Ο Τούρκος προπονητής διαθέτει έναν πολύ ιδιόρρυθμο χαρακτήρα, κάτι που έχουν αντιληφθεί άπαντες στη Euroleague, δεν συγκρατείται εύκολα και για αυτό τον λόγο διαχρονικά είναι ένας από τους τεχνικούς που δέχεται τις περισσότερες τεχνικές ποινές στα παιχνίδια των ομάδων του.

Η πολύ ιδιαίτερη… πρωτιά του Αταμάν

Στη φετινή Euroleague όμως, που κάθεται στον πάγκο του Παναθηναϊκού έχει περάσει κάθε προηγούμενο, αφού έφτασε πριν λίγα 24ωρα τις 5 τεχνικές ποινές σε 9 παιχνίδια του τριφυλλιού.

Η Μακάμπι και η Βίρτους

Το ποσοστό είναι πάνω από τα 50% των αναμετρήσεων του Παναθηναϊκού, ενώ εκτός των άλλων έχει και μια αποβολή, άρα μια διπλή τεχνική ποινή στο ματς με τη Μακάμπι Τελ Αβίβ στο ΟΑΚΑ πριν από μερικές εβδομάδες. Ο Τούρκος τα… βάζει συνέχεια με τους διαιτητές για τις αποφάσεις τους, όμως την ίδια ώρα προσπαθεί κατά κάποιον τρόπο και να «αφυπνίσει» τους παίκτες του.

Το ματς με τη Μακάμπι είναι χαρακτηριστικό, όπως και αυτό με τη Βίρτους πριν δύο μέρες στο ΟΑΚΑ, όπου άνευ λόγου έγινε έξαλλος για ένα φάουλ που δεν δόθηκε στον Κώστα Σλούκα. Ο Αταμάν είναι στην κορυφή της λίστας αυτής με 5, ενώ ο επόμενος που ακολουθεί είναι ο Άλεξ Μουμπρού με 3 και πλέον και ο Τζιανμάρκο Ποτσέκο της Βιλερμπάν, που αποβλήθηκε στο παιχνίδι με την Μπασκόνια (η αποβολή είναι διπλή τεχνική ποινή).

Αξίζει να σημειωθεί πως ο Αταμάν είναι επιρρεπής διαχρονικά, αφού είναι μαζί με τον Σαρούνας Γιασικεβίτσιους οι δύο που έχουν τις περισσότερες τα τελευταία χρόνια στη διοργάνωση.

Το πιο ενδιαφέρον στατιστικό σχετικά με τις τεχνικές ποινές που δέχεται ο προπονητής του τριφυλλιού είναι πως σε σχέση με τα προηγούμενα χρόνια έχει δεχτεί 7-8 αγωνιστικές πριν ήδη 5 και όλα αυτά ενώ η ομάδα του είναι με διαφορά η ομάδα που κερδίζει τα περισσότερα φάουλ στη διοργάνωση και εκτελεί τις περισσότερες βολές.

Sports in

Ο Ολυμπιακός με 2 νίκες, αλλάζει το ελληνικό ποδόσφαιρο!

Πόσο θα αλλάξουν οι συνθήκες για το ελληνικό ποδόσφαιρο στην Ευρώπη, εάν ο Ολυμπιακός κάνει το «2 στα 2» στο Conference League;

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Τετάρτη 08 Μαϊου 2024