Παρασκευή 03 Μαϊου 2024
weather-icon 21o
ΣΥΡΙΖΑ: Τα σενάρια για την ομάδα Αχτσιόγλου, ο χρησμός Σταθάκη και τα επόμενα βήματα Κασσελάκη

ΣΥΡΙΖΑ: Τα σενάρια για την ομάδα Αχτσιόγλου, ο χρησμός Σταθάκη και τα επόμενα βήματα Κασσελάκη

Η ομάδα της Έφης Αχτσιόγλου χθες πραγματοποίησε το πρώτο μισό βήμα αποχώρησης από τον ΣΥΡΙΖΑ - Η χείρα φιλίας του Κασσελάκη παραμένει με την «αποστασία» να παραμονεύει

Η αναταραχή εντός του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία συνεχίζεται με αμείωτο ρυθμό, με την ομάδα Αχτσιόγλου να είναι ένα βήμα πριν τη συντεταγμένη αποχώρηση από το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης.

Αν και αυτό δεν συνέβη χθες, όπου πραγματοποιήθηκε τηλεσυνδιάσκεψη περίπου 1.000 μελών και στελεχών της ομάδας, τα όσα γνωστοποιήθηκαν είναι ιδιαίτερα σκληρά, στο πλαίσιο που κινήθηκαν οι 6+6 στην Κεντρική Επιτροπή του προηγούμενου Σαββατοκύριακου.

Το ερώτημα είναι πότε θα πραγματοποιηθεί το άλλο μισό βήμα αποχώρησης της ομάδας Αχτσιόγλου

«Η ρίζα του προβλήματος είναι πρώτα από όλα θέμα πολιτικών επιλογών και πολιτικού ήθους», σημείωναν χθες τα στελέχη των 6+6 χαρακτηριστικά.

Παράλληλα, επέρριψαν σοβαρές ευθύνες στη νέα ηγετική ομάδα, που, όπως λένε τα στελέχη των 6+6, αντί να επιτρέψει μια «ανοιχτή και ειλικρινή» συζήτηση σε αυτή τη βάση επιλέγει «σενάρια συνωμοσίας και προσωπικές επιθέσεις».

Όπως τόνιζαν τα στελέχη που συμμετείχαν στην τηλεσυνδιάσκεψη, η κατάσταση ειδικά μετά τις τελευταίες εξελίξεις αλλά και τις «χυδαίες επιθέσεις», δυσκολεύει κάθε προσπάθεια συνεννόησης και συζήτησης, προσθέτοντας πως «υπό αυτές τις συνθήκες δεν διαμορφώνονται προϋποθέσεις συμβίωσης με την παρούσα ηγετική ομάδα».

Πλέον, το μισό βήμα της αποχώρησης αυτών των στελεχών, που αποτελούν κατ’ ουσίαν τη γενιά των 40άρηδων στον ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, εκτιμάται ότι πραγματοποιήθηκε. Το ερώτημα στο τραπέζι είναι πότε θα πραγματοποιηθεί το άλλο μισό.

Η Έφη Αχτσιόγλου και ο Αλέξης Χαρίτσης

Το δεδομένο είναι ότι τα ηγετικά στελέχη της ομάδας Αχτσιόγλου πιέζονται και από τις δύο πλευρές. Από τη μία, τα μεσαία στελέχη πλησίον τους επιθυμούν την άμεση ρήξη και αποχώρηση από τον ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ και από την άλλη τα στελέχη που ακολουθούν την κεντρική γραμμή και τον Στέφανο Κασσελάκη, που θα τους αποδώσουν σοβαρές πολιτικές ευθύνες.

Άλλωστε, δεν είναι τυχαία η αναφορά του Στέφανου Κασσελάκη περί αποστασίας. Έτσι θα ερμηνευτεί η ενδεχόμενη αποχώρηση των επτά βουλευτών των 6+6, όπως και οποιοδήποτε άλλου επιλέξει αυτή τη διαδρομή.

Σε αυτή την πίεση, παράλληλα, πρέπει να ζυγίζεται και η πίεση δύο δημοσκοπικών μετρήσεων όπου το ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ μετά από έντεκα χρόνια πέρασε δεύτερο ενώ και η στρατηγική του ΚΚΕ θέλει «απεγκλωβισμό της συριζαϊκής βάσης» και, βλέπει, τα ποσοστά του να ανεβαίνουν.

Εκτιμάται, επίσης, ότι τα στελέχη των 6+6 θεωρούν δύσκολη τη φυγή τους από ένα κόμμα που οι περισσότεροι εξ’ αυτών συμμετείχαν από τα φοιτητικά τους χρόνια και έχουν δώσει, όπως λένε χαρακτηριστικά, ψυχή τε και σώματι. Σε αυτό το πλαίσιο ήταν και η χθεσινή ανάρτηση-απάντηση του Νάσου Ηλιόπουλου στα περί «βούρκου».

Ο χρησμός του Σταθάκη: Βλέπει (και θέλει) συμπόρευση 6+6 και Ομπρέλας

Έκλεισα την πόρτα στον ΣΥΡΙΖΑ προ 10ημέρου και είμαι σε αναμονή για τις εξελίξεις στον ευρύτερο χώρο, ανέφερε ο πρώην υπουργός Οικονομικών Γιώργος Σταθάκης σε συνέντευξη που παραχώρησε σήμερα στην ΕΡΤ.

Ο Γιώργος Σταθάκης σημείωσε πως η «Ομπρέλα» και η ομάδα των «6+6» θα μπορούσαν να συμπράξουν, καθώς και οι δύο πλευρές στις εσωκομματικές εκλογές που πραγματοποιήθηκαν τον Σεπτέμβριο στήριξαν την Έφη Αχτσιόγλου

Παράλληλα, ο Γιώργος Σταθάκης αναφέρθηκε στον νέο πρόεδρο λέγοντας πως η επιλογή στο πρόσωπο του στηρίχθηκε πάνω στην επιθετικότητα κόντρα στην Αριστερά.

Τόνισε, δε, πως ο νέος πρόεδρος του κόμματος εξελέγη με διχαστική πολιτική και προχώρησε με διχαστικό λόγο.

Τα επόμενα βήματα του Στέφανου Κασσελάκη

Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία Στέφανος Κασσελάκης διατηρεί χαμηλούς τόνους σχετικά με την ομάδα Αχτσιόγλου και επιθυμεί την παραμονή τους στο κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης.

Μέσω των δημόσιων τοποθετήσεών του «τείνει χείρα φιλίας» στα συγκεκριμένα στελέχη και, δεν, απαντά σε υψηλούς τόνους, όπως είχε πραγματοποιήσει για παράδειγμα στα μέλη της «Ομπρέλας».

Επιθυμεί μια φυγή προς τα εμπρός του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, καθώς, εκτιμά ο ίδιος και το περιβάλλον του, πως η συνεχή περιδίνηση του κόμματος και οι συγκρούσεις, το έχουν οδηγήσει στα συγκεκριμένα δημοσκοπικά αποτελέσματα.

Ο Στέφανος Κασσελάκης

Βέβαια, σε περίπτωση αποχώρησής τους, έχει θέσει ήδη στη φάρετρα του κόμματος την κριτική που θα τους ασκήσει. Αυτή δεν είναι άλλη από την πολιτική αποστασία που θα τους αποδώσει.

Σήμερα ο Στέφανος Κασσελάκης θα παρευρεθεί και θα μιλήσει στην παρουσίαση του βιβλίου του Ξενοφώντα Κοντιάδη στις 19:00 που τιτλοφορείται ως «το φαινόμενο Κασσελάκη. Το μεσσιανικό προσωπείο της μεταδημοκρατίας». Στις 20:30 θα βρεθεί στο ετήσιο gala dinner της ΑΗΕΡΑ στο ξενοδοχείο Μεγάλη Βρετανία.

Νωρίτερα, στις 13:00, θα βρεθεί στον ραδιοφωνικό σταθμό «Στο Κόκκινο 105,5», στην εκπομπή της Ευγενίας Λουπάκη «Allegro Μα Με Τρόπο».

Sports in

Μεντιλίμπαρ: «Δεν έχει τελειώσει τίποτα, έχει γίνει η μισή δουλειά»

Απόλυτα ψύχραιμος ο Χοσέ Λουίς Μεντιλίμπαρ μετά τον θρίαμβο του Ολυμπιακού επί της Άστον Βίλα.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Παρασκευή 03 Μαϊου 2024