Σάββατο 04 Μαϊου 2024
weather-icon 21o
Ο Χρήστος Σωτηρακόπουλος εξομολογείται: «Δεν έλεγα ότι είμαι δημοσιογράφος»

Ο Χρήστος Σωτηρακόπουλος εξομολογείται: «Δεν έλεγα ότι είμαι δημοσιογράφος»

Τα προγράμματα που παρακολουθεί στην τηλεόραση και ποιους παρουσιαστές προτιμά.

Τον Χρήστο Σωτηρακόπουλο συνάντησε η κάμερα της εκπομπής «MEGA Καλημέρα». Ο γνωστός αθλητικογράφος μίλησε για τα 44 χρόνια στη δημοσιογραφία, την απομάκρυνση από την ΕΡΤ που έγινε με «βαριά καρδιά» και την απώλεια της συζύγου του.

«Ασχολούμαι με τη δημοσιογραφία 44 χρόνια. Ήμουν 21 ετών όταν ξεκίνησα τα πρώτα μου live στην τηλεόραση. Μου έκαναν 4 φορές πρόταση μεταγραφής από το MEGA με αρκετά χρήματα αλλά αρνιόμουν, δεν ήθελα να φύγω από την ΕΡΤ, το έκανα με ‘βαριά’ καρδιά. Η φωνή μου συνδέθηκε με το Champions League, όπως συνδέθηκα κι εγώ».

Για την προσωπική του ζωή

Για τον ρόλο του πατέρα και τα παιδιά του, λέει: «Ως πατέρας έδωσα ό,τι περισσότερο μπορούσα στα παιδιά μου. Αν είμαι όσο καλός πατέρας ήταν και ο δικός μου, θα έχω πέτυχει την αποστολή μου».

Ο ίδιος αναφέρεται και στην απώλεια της συζύγου του. «Όταν ‘έφυγε’ από τη ζωή η γυναίκα μου, έδωσα κι εγώ κουράγιο στα παιδιά μου και εκείνα σε εμένα. Η ζωή συνεχίζεται ό,τι και να γίνει. Δε με απασχολεί αν θα μείνω μόνος όταν φύγουν τα παιδιά από το σπίτι».

Για την καριέρα του

Ο δημοφιλής αθλητικογράφος μίλησε και για την καριέρα του. «Ο Νίκος Κατσαρός μού έδωσε την ευκαιρία να είμαι στην τηλεόραση, δεν ήμουν σε καμία κλίκα. Δεν παίζει ρόλο η ηλικία, είσαι τόσο καλός όσο η αξία σου. Ο κόσμος καθορίζει τι του αρέσει να βλέπει στην τηλεόραση. Είναι εύκολο να πάρεις και να σχολιάζεις τι έκανε κάποιος άλλος, από το να κάνεις κάτι δικό σου. Υπάρχει απαξίωση στο επάγγελμά μας. Όταν ξεκίνησα αυτήν τη δουλειά, δεν έλεγα ότι είμαι δημοσιογράφος».

Όσο για τι προγράμματα παρακολουθεί στην τηλεόραση και ποιους παρουσιαστές προτιμά;

«Έκανα 10 χρόνια τηλεόραση χωρίς autocue, ήταν δύσκολο. Βλέπω lifestyle εκπομπές, δεν σνομπάρω τίποτα. Βλέπω το ‘MEGA Καλημέρα’, λατρεύω την Ελεονώρα Μελέτη. Μου αρέσει πολύ η Ράνια Τζίμα, θα έπαιζε παντού. Η Κατερίνα Παναγοπούλου είναι πολύ καλή και εντελώς διαφορετική από την Τζίμα. Η Σία Κοσιώνη ξεκίνησε δίπλα μου, είναι εξαιρετική».

Δείτε το βίντεο

Sports in

Φενέρμπαχτσε – Μονακό 62-65: Πήρε το «θρίλερ» και ισοφάρισε σε 2-2!

Η Μονακό επικράτησε 65-62 στην έδρα της Φενέρμπαχτσε και πλέον η πρόκριση στο Final Four θα κριθεί στο Game 5.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Σάββατο 04 Μαϊου 2024