Δευτέρα 29 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Μπενιαμίν Νετανιάχου: Ο λόγος που επέτρεψε την παράδοση καυσίμων στη Γάζα

Μπενιαμίν Νετανιάχου: Ο λόγος που επέτρεψε την παράδοση καυσίμων στη Γάζα

Ο ισραηλινός πρωθυπουργός κλήθηκε να δώσει εξηγήσεις στους υπουργούς του

Μετά από αμερικανική παρέμβαση, το Ισραήλ συμφώνησε να επιτρέπει την είσοδο δύο φορτηγών με καύσιμα ανά δύο ημέρες στη Γάζα, προκειμένου να χρησιμοποιηθούν για την τροφοδοσία οχημάτων βοήθειας και των δικτύων επικοινωνίας.

Ωστόσο, αρκετά κυβερνητικά στελέχη του Ισραήλ διαφωνούσαν και εξακολουθούν να αντιτίθενται στη συγκεκριμένη ενέργεια, καθώς εκτιμούν πως τα καύσιμα θα χρησιμοποιηθούν τελικώς από τους μαχητές της Χαμάς, αντί για ανθρωπιστικούς σκοπούς.

«Θα θεωρούμασταν ύποπτοι για εγκλήματα πολέμου»

Έτσι, ο ισραηλινός πρωθυπουργός, κατά τη διάρκεια συνεδρίασης του υπουργικού συμβουλίου, κλήθηκε να δώσει εξηγήσεις σχετικά με την παραπάνω απόφαση.

Ο Νετανιάχου εξήγησε ότι δίχως μια τέτοια κίνηση, το Ισραήλ θα έχανε τη διεθνή νομιμοποίηση να συνεχίσει τη στρατιωτική του επιχείρηση στο εσωτερικό της Λωρίδας και θα μπορούσε να θεωρηθεί ύποπτο για τη διάπραξη «εγκλημάτων πολέμου«, δήλωσαν πηγές στα ισραηλινά μέσα ενημέρωσης.

Η διευκρίνιση ήρθε καθώς τα μέλη του ακροδεξιού συνασπισμού του εξοργίστηκαν από την ανακοίνωση ότι το Ισραήλ συμφώνησε να επιτρέψει το πολύτιμο υλικό εντός του θύλακα, παρά την καταστροφική ανθρωπιστική κρίση, την αυξανόμενη εξάπλωση ασθενειών και την προειδοποίηση του ΟΗΕ για τον κίνδυνο λιμοκτονίας του άμαχου πληθυσμού.

«Δεν υπάρχει συμφωνία»

Επιπλέον, ο ισραηλινός πρωθυπουργός κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου, το βράδυ του Σαββάτου, δήλωσε ότι δεν υπάρχει καμία συμφωνία σχετικά με την απελευθέρωση των αιχμαλώτων της Χαμάς.

Όπως είπε χαρακτηριστικά, δεν υπάρχει συμφωνία «από τώρα» και πως υπήρξαν «πολλές ανακριβείς αναφορές».

«Θα ήθελα να το ξεκαθαρίσω. Μέχρι στιγμής, δεν υπάρχει συμφωνία. Θέλω όμως να σας υποσχεθώ πως όταν υπάρχει κάτι να πούμε, θα σας το αναφέρουμε» τόνισε.

Sports in

Το νέο «κάδρο» έχει και τον αρχηγό

Η επιστροφή του Κώστα Παπανικολάου αλλάζει τα δεδομένα ενόψει της τρίτης μάχης Ολυμπιακού - Μπαρτσελόνα για την πρόκριση στο final 4

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Δευτέρα 29 Απριλίου 2024