Κυριακή 28 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Κορωπί: Και άλλα κρούσματα βίας στο σχολείο που δεχόταν άγριο bullying για τρία χρόνια 14χρονος μαθητής

Κορωπί: Και άλλα κρούσματα βίας στο σχολείο που δεχόταν άγριο bullying για τρία χρόνια 14χρονος μαθητής

Μιλώντας στο MEGA και στην εκπομπή «Ακόμα Δεν Είδες Τίποτα» ο πρόεδρος του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων αναφέρθηκε στην υπόθεση και στην κατάσταση που επικρατεί στο σχολείο

Για επαναλαμβανόμενα περιστατικά βίας μεταξύ ανηλίκων έκανε λόγο ο πρόεδρος του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων σε σχολείο στο Κορωπί όπου αποκαλύφθηκε ο άγριος εκφοβισμός που δεχόταν για τρία χρόνια ένας 14χρονος μαθητής.

Μάλιστα σύμφωνα με το ρεπορτάζ της εκπομπής για τρία χρόνια επικρατούσε ο νόμος της σιωπής και κανείς από τους άλλους μαθητές δεν είχε καταγγείλει τα βίαια επεισόδια εις βάρος του άτυχου παιδιού.

«Δεν γνωρίζαμε, κανείς δεν είχε μιλήσει»

Μιλώντας στο MEGA και στην εκπομπή «Ακόμα Δεν Είδες Τίποτα» ο Ιωάννης Γκιούλης, μίλησε για την υπόθεση με τον 14χρονο που βίωνε ένα μαρτύριο για τουλάχιστον τρία χρόνια.

«Για το συγκεκριμένο περιστατικό δεν είχαμε κάποια ενημέρωση από πλευράς γονέων, όπως τους έχουμε παρακινήσει να κάνουν. Αποκαλύφθηκε αυτές τις ημέρες όταν έγιναν δύο μαρτυρίες από τις μαμάδες. Η μία έλεγε πως το παιδί προκλήθηκε και η άλλη πλευρά είπε πως το παιδί δεχόταν την επίθεση. Εμείς ως Σύλλογος ότι αντιλαμβανόμαστε το καταγγέλλουμε, και προσπαθούμε για την επίλυση του προβλήματος».

Δεν είναι το μόνο επεισόδιο

Όπως είπε ο κ. Γκιούλης «γενικά έχουμε περιστατικά βίας και παρενοχλήσεις. Είχε συμβεί ένα ακόμη περιστατικό έξω από το σχολείο, όπου ένα παιδί χτύπησε ένα άλλο στο πρόσωπο. Και πέρσι είχε γίνει μία ακόμα επίθεση στο σχολείο μας. Γενικά βλέπουμε τη βία» είπε χαρακτηριστικά.

Αναφερόμενος στην αντιμετώπιση του φαινομένου της νεανικής βίας με δράστες και θύματα ανήλικους και στον ρόλο του σχολείου, ο κ. Γκιούλης υποστήριξε ότι «το σχολείο το μόνο που μπορεί να κάνει είναι να τιμωρεί τα παιδιά, αλλά αυτά τα παιδιά μπορούν να επιστρέφουν στο σχολείο την επόμενη. Από τον σχολικό κανονισμό δεν μπορούμε να απομακρύνουμε τα παιδιά. Πρέπει το κράτος να έχει κοινωνική Πρόνοια και να έχουμε κοινωνικούς λειτουργούς καθημερινά».

Με αφορμή την υπόθεση με τον 14χροος όπως είπε «το κράτος θα στείλει έναν κοινωνικό λειτουργό, μία φορά την εβδομάδα. Δεν είναι λύση αυτή. Οι καθηγητές δεν μπορούν να κάνουν τη σωστή εκπαίδευση με αυτό το κλίμα».

Εφιάλτης για τρία χρόνια

Για την υπόθεση με θύμα έναν 14χρονο, η αστυνομία προχώρησε στη σύλληψη ενός 15χρονου ο οποίος μαζί με άλλον έναν 16χρονο μαθητή προέβαιναν τα τελευταία τρία χρόνια σε συστηματικό εκφοβισμό του μαθητή μέσω εξυβρίσεων, απειλών και πρόκληση επικίνδυνων σωματικών βλαβών εντός και εκτός σχολικού περιβάλλοντος.

Οι αστυνομικοί, παράλληλα, εντόπισαν και το δεύτερο μαθητή που εμπλέκεται στο συμβάν, ο οποίος προσήχθη και εξετάστηκε στο Αστυνομικό Τμήμα Κορωπίου.

Αξίζει να σημειωθεί ότι o 15χρονος, λίγες ώρες πριν συλληφθεί, είχε προσεγγίσει από κοινού με συνομήλικο του, έτερο ανήλικο παθόντα που ανέμενε σε στάση λεωφορείου και υπό την απειλή μαχαιριού τον οδήγησαν σε παρακείμενο σημείο και βιαιοπράγησαν εναντίον του με σκοπό να τον εξαναγκάσουν να κάνει χρήση κάνναβης.

Sports in

Ολυμπιακός – Λαμία 4-1: «Μάγος» ο Ποντένσε…

Ο Ολυμπιακός με πρωταγωνιστή τον Ντάνιελ Ποντένσε, που είχε γκολ και ασίστ, επικράτησε με 4-1 της Λαμίας και πλέον στρέφει το βλέμμα του στο κρίσιμο παιχνίδι με την Άστον Βίλα – Τσικίνιο, Ναβάρο και Αλεξανδρόπουλος τα άλλα τρία γκολ.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Κυριακή 28 Απριλίου 2024