Πάπας Φραγκίσκος: Συνάντηση με συγγενείς Ισραηλινών ομήρων και αντιπροσωπεία Παλαιστινίων
Και οι δύο αυτές συναντήσεις θα γίνουν την επόμενη Τετάρτη
Ο πάπας Φραγκίσκος αναμένεται να συναντηθεί την επόμενη εβδομάδα με συγγενείς Ισραηλινών ομήρων που κρατούνται από τη Χαμάς και, ξεχωριστά, με μια αντιπροσωπεία Παλαιστινίων μεταξύ των οποίων θα είναι και ορισμένοι κάτοικοι της Γάζας, ανέφεραν σήμερα πηγές του Βατικανού.
Και οι δύο αυτές συναντήσεις θα γίνουν την επόμενη Τετάρτη, σύμφωνα με πηγές που μίλησαν στο πρακτορείο Reuters.
Δώδεκα συγγενείς ομήρων θα συναντηθούν με τον Φραγκίσκο το πρωί της Τετάρτης και σε δεύτερο χρόνο που δεν καθορίζεται, με τους Παλαιστινίους
Σύμφωνα με μία πηγή, 12 συγγενείς ομήρων θα συναντηθούν με τον πάπα Φραγκίσκο νωρίς το πρωί της Τετάρτης, πριν από την καθιερωμένη, εβδομαδιαία ακρόαση που παραχωρεί ο ποντίφικας.
Ορισμένοι από αυτούς συναντήθηκαν ήδη τον περασμένο μήνα και με αξιωματούχους της ιταλικής κυβέρνησης.
Προς το παρόν δεν έχει καθοριστεί πότε ακριβώς θα γίνει η συνάντηση με την παλαιστινιακή αντιπροσωπεία.
Νωρίτερα, ο καρδινάλιος Πιέτρο Παρολίν, ο «υπ’ αριθμόν 2» της Αγίας Έδρας, είπε ότι πιστεύει πως η απελευθέρωση των ομήρων και η κατάπαυση του πυρός, την οποία ωστόσο αποκλείει προς το παρόν το Ισραήλ, είναι οι δύο βασικοί στόχοι προκειμένου να επιλυθεί η κρίση.
Ο Παρολίν επιβεβαίωσε τη συνάντηση του πάπα με τις οικογένειες των ομήρων, χωρίς όμως να δώσει ένα σαφές χρονοδιάγραμμα των δύο συναντήσεων.
Πηγή: ΑΠΕ
- Όμιλος ΕΛΛΑΚΤΩΡ: Επενδύοντας στη νέα εικόνα της πρωτεύουσας και στο μέλλον της αστικής διαμονής
- Πυροπροστασία περιοχών με βιομηχανικούς χώρους: Απουσία ολοκληρωμένου σχεδίου και ελάχιστος έλεγχος
- «Θα είναι η πιο αιματηρή ταινία μου» – Στο επόμενο έργο του Ντάριο Αρτζέντο πρωταγωνιστεί η Ιζαμπέλ Ιπέρ
- Σπουδές για τον κόσμο που έρχεται: Computer Science και Data Science στο UNIC Athens
- Βραζιλία: Ανησυχεί για πιθανή στρατιωτική επέμβαση των ΗΠΑ
- Νέα ομάδα, νέα πόλη, νέος Γιάννης και νέο νούμερο: Ποιον αριθμό επέλεξε ο Αντετοκούνμπο στους Χιτ (pic)
- Η Ουκρανία εκτόξευσε πάνω από 400 drones προς τη Μόσχα πριν από τη σύνοδο κορυφής του ΝΑΤΟ
- Γελασμένη η κυβέρνηση εάν πιστεύει ότι έχει τελειώσει η υπόθεση των υποκλοπών – ιδίως όταν πρώην πρωθυπουργός προσφεύγει στη Δικαιοσύνη
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις





![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Τρίτη 07.07.2026]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/07/benjamin-davies-9b5dvrjb05g-unsplash-315x220.jpg)







































































Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442