Δευτέρα 29 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Βαριά τιμωρία της Έβερτον

Βαριά τιμωρία της Έβερτον

Η πίκρα των Ζαχαρωτών και ο κίνδυνος υποβιβασμού της Μάντσεστερ Σίτι και της Τσέλσι.

Τον ασκό του Αιόλου άνοιξε η ανεξάρτητη επιτροπή της Πρέμιερ Λιγκ με την απόφασή της να τιμωρήσει με αφαίρεση δέκα βαθμών την Εβερτον για παραβίαση των κανόνων του Οικονομικού Ευ Αγωνίζεσθαι (FFP), με αποτέλεσμα να υποχωρήσει στη 19η θέση της βαθμολογίας και να τη φέρει ισόβαθμη με την τελευταία Μπέρνλι με τέσσερις βαθμούς.

Λιντς και Λέστερ οι οποίες πέρυσι υποβιβάστηκαν στην Τσάμπιονσιπ καθώς και η Μπέρνλι της οποίας ο υποβιβασμός είχε προηγηθεί τη σεζόν 2021/22, εξετάζουν το ενδεχόμενο να στραφούν νομικά κατά της Εβερτον διεκδικώντας 300 εκατ. στερλίνες (περίπου 342 εκατ. ευρώ), θεωρώντας πως έπρεπε από πέρυσι να είχε υποβιβαστεί.

Την ίδια στιγμή οι φίλαθλοι αναρωτιούνται τι ποινή πρέπει να επιβληθεί στη Μάντσεστερ Σίτι που κατηγορείται για 115 παραβιάσεις του FFP.

Η απλή μέθοδος των τριών που αφορά τη σύγκριση στην αντιμετώπιση της Εβερτον με τους Πολίτες από τις εποπτικές Αρχές του αγγλικού ποδοσφαίρου έγινε viral στο Νησί, μετά την ανακοίνωση της εξοντωτικής τιμωρίας των Ζαχαρωτών.

Το Χ, πρώην Twitter, πήρε φωτιά από τα μηνύματα των φιλάθλων. «Αν από την Εβερτον αφαιρέθηκαν δέκα βαθμοί, η Μάντσεστερ Σίτι θα έπρεπε να αγωνίζεται στη National League μέχρι να εκδικαστεί η υπόθεσή της». «Η Εβερτον μόλις έχασε δέκα βαθμούς, αλλά η Μάντσεστερ Σίτι αποφεύγει εντελώς οποιαδήποτε τιμωρία. Το FFP είναι τόσο ασυνεπές. Πώς οι μεγάλοι σύλλογοι συνεχίζουν να ξεφεύγουν χωρίς τιμωρία;» ήταν κάποια από τα μηνύματα.

Απάντηση ζητούν επίσης τα ερωτηματικά που γέννησαν οι αποκαλύψεις των εγγράφων «Κύπρος Εμπιστευτικό» που αναφέρουν με λεπτομέρειες τις «μυστικές πληρωμές» του πρώην αφεντικού της Τσέλσι Ρόμαν Αμπραμόβιτς σε ατζέντηδες, προέδρους και στελέχη ομάδων μέσω υπεράκτιων εταιριών.

«Η Πρέμιερ Λιγκ είναι μια ντροπή».

«Οι δειλοί δεν έχουν το θάρρος να κάνουν το ίδιο με την Τσέλσι και τη Μάντσεστερ Σίτι», σχολίασαν οι φίλαθλοι.

Ο Στέφαν Μπόρσον, πρώην νομικός σύμβουλος της Σίτι εκτιμά πως αν ισχύσουν οι ίδιες κυρώσεις εναντίον των Πολιτών (αν αποδειχτούν οι κατηγορίες) και της Τσέλσι τότε οι δύο ομάδες ενδεχομένως να υποβιβαστούν.

Η Εβερτον κάθισε στο εδώλιο του κατηγορουμένου και τελικά της επιβλήθηκε η πιο βαριά τιμωρία στα 31 χρόνια ύπαρξης της Πρέμιερ Λιγκ καθώς παρουσίασε ζημιές 372 εκατ. στερλινών (περίπου 425 εκατ. ευρώ) σε μία τριετία, όταν το όριο ήταν 105 εκατ. στερλίνες.

Ο σύλλογος του Μέρσεϊσάιντ αρνείται πως παραβίασε το FFP και θεωρεί πως θα αθωωθεί στην έφεση γιατί είχε λάβει την άδεια της Πρέμιερ Λιγκ για να έχει τόσο μεγάλα περιθώρια στις ζημιές, λόγω της επίδρασης της Covid-19 στα οικονομικά της.

Sports in

Άγριο ξύλο μεταξύ οπαδών πριν το Τζένοα – Κάλιαρι (vid)

Ακόμα ένα περιστατικό οπαδικής βίας έρχεται να ταράξει την Ιταλία.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Δευτέρα 29 Απριλίου 2024