Πέμπτη 02 Μαϊου 2024
weather-icon 21o
Το «έπος» της Χιρόνα, η έκπληξη της Λεβερκούζεν και οι μάχες σε Αγγλία, Γαλλία και Ιταλία (pics+vids)

Το «έπος» της Χιρόνα, η έκπληξη της Λεβερκούζεν και οι μάχες σε Αγγλία, Γαλλία και Ιταλία (pics+vids)

Τα δεδομένα στα πέντε κορυφαία ευρωπαϊκά πρωταθλήματα – Οι βαθμολογίες σε Premier League, La Liga, Bundesliga, Serie A και Ligue 1.

Μάχες, παντού! Η φετινή ποδοσφαιρική σεζόν είναι συναρπαστική, με τις κορυφαίες στα πέντε μεγαλύτερα πρωταθλήματα της Ευρώπης να αλλάζουν συνεχώς κάτοχο.

Οι βαθμολογικές διαφορές των ομάδων που βρίσκονται στις πρώτες θέσεις των Premier League, La Liga, Bundesliga, Serie A και Ligue 1 είναι πάρα πολύ μικρές και ένα… στραβοπάτημα αρκεί για να φέρει αλλαγή στην κορυφή του εκάστοτε πρωταθλήματος.

Κάθε αγωνιστική μετράει και κάθε γκέλα κοστίζει!

Πρωταθλήματα, που έχουν διακοπεί προσωρινά για τους αγώνες των εθνικών ομάδων, αλλά υπόσχονται μεγάλες μάχες, που θα προσφέρουν θέαμα υψηλού επιπέδου και μεγάλες συγκινήσεις.

Premier League: Τέσσερις σε απόσταση 2 βαθμών!

Στην Premier League μετά από 12 αγωνιστικές η Μάντσεστερ Σίτι βρίσκεται στην πρώτη θέση της βαθμολογίας με 28 πόντους, έχοντας ρεκόρ 9 νίκες, 1 ισοπαλία και 2 ήττες.

Οι Λίβερπουλ και Αρσεναλ, όμως, ακολουθούν από κοντά, έχοντας αμφότερες από 27 πόντους, με την Τότεναμ να είναι στην τέταρτη θέση με 26 βαθμούς. Τέσσερις ομάδες διεκδικούν τον τίτλο, με την πρωτοπόρο Μάντσεστερ Σίτι να έχει μόλις δύο βαθμούς διαφορά από την τέταρτη Τότεναμ.

Το πρώτο σαββατοκύριακο μετά την επανέναρξη των πρωταθλημάτων μάλιστα υπάρχει ντέρμπι, με την Μάντσεστερ Σίτι να υποδέχεται τη Λίβερπουλ (25/11). Η Αρσεναλ παίζει στην έδρα της Μπρέντφορντ (26/11) και την ίδια μέρα η Τότεναμ υποδέχεται την Αστον Βίλα.

Bundesliga: Η έκπληξη, η πρωταθλήτρια και η απογοήτευση

Μια από τις μεγαλύτερες εκπλήξεις της φετινής σεζόν φιγουράρει στην πρώτη θέση της Bundesliga.

Ο λόγος για την Μπάγερ Λεβερκούζεν, η οποία είναι στην κορυφή της βαθμολογίας, έχοντας 31 πόντους σε 11 αναμετρήσεις (10/1/0). Η ομάδα του Τσάμπι Αλόνσο κάνει εκπληκτική πορεία και δείχνει ικανή να διεκδικήσει τον τίτλο από την πρωταθλήτρια, Μπάγερν Μονάχου, που είναι στη δεύτερη θέση, με 29 πόντους (9/2/0).

Στην τρίτη θέση η Στουτγκάρδη με 24 βαθμούς, ενώ η Ντόρτμουντ είναι η απογοήτευση της φετινής σεζόν, καθώς είναι στην 5η θέση με 21 πόντους και στο -10 από την κορυφή.

Την επόμενη αγωνιστική η Λεβερκούζεν δοκιμάζεται στην έδρα της Βέρντερ Βρέμης (25/11) και η Μπάγερν στην αντίστοιχη της Κολωνίας (24/11).

Serie A: Διαφορά δύο βαθμών

Στο ιταλικό πρωτάθλημα η κορυφή ανήκει στην Ιντερ, η οποία μετά από 12 παιχνίδια έχει 31 πόντους (10/1/1). Δύο περισσότερους από τη δεύτερη Γιουβέντους (29π., 9/2/1), αλλά και οκτώ από την τρίτη Μίλαν (23π., 7/2/3). Η πρωταθλήτρια Νάπολι ξεκίνησε τραγικά τη φετινή Serie A και βρίσκεται στην 4η θέση με 21 πόντους και στο -10 από τους Νερατζούρι.

Μάλιστα, την επόμενη αγωνιστική υπάρχει ντέρμπι Γιουβέντους – Ιντερ, με τη Μεγάλη Κυρία του ευρωπαϊκού ποδοσφαίρου να υποδέχεται την ομάδα του Σιμόνε Ιντζάκι. Η Νάπολι δοκιμάζεται στην έδρα της Αταλάντα (25/11) και Μίλαν υποδέχεται την Φιορεντίνα (25/11).

La Liga: Αδιανόητα πράγματα από την Χιρόνα

Ποιος θα το πίστευε στην αρχή της σεζόν ότι μετά από 13 αγωνιστικές στη La Liga δεν θα βρίσκεται στην κορυφή της βαθμολογίας η Ρεάλ ή η Μπαρτσελόνα, αλλά η Χιρόνα.

Η ομάδα του Μίτσελ κάνει φοβερά πράγματα στο φετινό πρωτάθλημα και με 34 βαθμούς (11/1/1) είναι στην πρώτη θέση, έχοντας μάλιστα διαφορά δύο πόντων από τη δεύτερη Ρεάλ Μαδρίτης (32 π., 10/2/1) και τεσσάρων από την τρίτη Μπαρτσελόνα (30π., 9/3/1).  Την τετράδα συμπληρώνει η Ατλέτικο Μαδρίτης του Ντιέγκο Σιμεόνε με 28 πόντους.

Μετά τη διακοπή για τους αγώνες των εθνικών ομάδων, η Χιρόνα υποδέχεται την Αθλέτικ Μπιλμπάο του Ερνέστο Βαλβέρδε (27/11), ενώ η Ρεάλ παίζει στην έδρα της Κάντιθ (26/11) και η Μπαρτσελόνα στην αντίστοιχη της Ράγιο Βαγιεκάνο (25/11). Η Ατλέτικο φιλοξενεί την Μαγιόρκα (25/11).

Ligue 1: Με δυσκολία, αλλά πρώτη

Σε αντίθεση με τη La Liga, στην κορυφή της Ligue 1 βρίσκεται το φαβορί για την κατάκτηση του φετινού τίτλου. Ο λόγος φυσικά για την Παρί Σεν Ζερμέν.

Η ομάδα του Παρισιού μπορεί να αντιμετώπισε προβλήματα στην αρχή της σεζόν, αλλά το τελευταίο διάστημα βρήκε τις λύσεις που αναζητούσε και πήγε στη διακοπή όντας στην κορυφή της βαθμολογίας, με 27 πόντους σε 12 αναμετρήσεις (8/3/1).

Η διαφορά της, όμως, από τη Νις που βρίσκεται στη δεύτερη θέση είναι η ελάχιστη δυνατή, με την αντίπαλο της Παρί στη μάχη του τίτλου να έχει 26 πόντους (7 νίκες και 5 ισοπαλίες). Στην τρίτη θέση η Μονακό με 24 (7/3/2) και τέταρτη η Λιλ με 20 (5/5/2).

Στις 24 Νοεμβρίου η Παρί θα υποδεχθεί τη Μονακό. Δύο μέρες αργότερα η Νις θα παίξει στην έδρα της Τουλούζ, ενώ την ίδια μέρα η Λιλ θα παίξει εκτός έδρας με την Λυών.

Sports in

Μπροστά του μόνο τελικοί

Ο Ολυμπιακός έφυγε από τον Καρβαλιάλ, πήγε στον Μεντιλίμπαρ και τα αποτελέσματα δείχνουν απολύτως ορατά.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Πέμπτη 02 Μαϊου 2024