Τρίτη 30 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Παναθηναϊκός: Για το 2/2 κόντρα στη Βίρτους Μπολόνια

Παναθηναϊκός: Για το 2/2 κόντρα στη Βίρτους Μπολόνια

Ο Παναθηναϊκός υποδέχεται τη Βίρτους Μπολόνια στο ΟΑΚΑ και θέλει να κάνει το 2/2 στη «διαβολοβδομάδα».

Η «διαβολοβδομάδα» κλείνει απόψε για τον Παναθηναϊκό ο οποίος υποδέχεται τη Βίρτους Μπολόνια στο πλαίσιο της 9ης αγωνιστικής της Euroleague με στόχο το 2/2 μετά τη νίκη επί της Ζάλγκιρις Κάουνας.

Οι Πράσινοι θέλουν να συνεχίσουν το νικηφόρο σερί τους απέναντι στους Ιταλούς που επίσης βρίσκονται σε καλή κατάσταση μετά την επικράτησή τους επί της Αρμάνι Μιλάνο στο ιταλικό ντέρμπι πριν δύο μέρες.

Στα αγωνιστικά ο Εργκίν Αταμάν δεν μπορεί να υπολογίζει στους… συνήθης υπόπτους Χουάντσο Ερνανγκόμεθ και Ιωάννη Παπαπέτρου που συνεχίζουν την αποθεραπεία τους και αναμένεται να επιστρέψουν με τη νέα χρονιά.

Από την άλλη πλευρά, ο Λούκα Μπάνκι δεν θα έχει στη διάθεσή του τον Ακίλε Πολονάρα που συνεχίζει να ταλαιπωρείται από το σοβαρό πρόβλημα υγείας, αλλά και ο Τζόρνταν Μίκι.

Διαιτητές της αναμέτρησης θα είναι οι Ματέι Μπολτάουζερ (Σλοβενία), Μεντί Ντιφαλά (Γαλλία) και Κάρλος Κορτές (Ισπανία).

Αναλυτικά οι δηλώσεις του Αταμάν

«Μας δίνει ψυχολογία η νίκη επί της Ζαλγκίρις», λέει ο Εργκίν Αταμάν και συνεχίζει:

«Είναι πολύ σημαντικό να βρίσκεις τρόπους να νικάς. Σε κάποια παιχνίδια μπορεί να παίξεις εξαιρετικά, όπως κάναμε στο Βερολίνο, σε άλλα μπορεί να αντιμετωπίσεις κάποια προβλήματα, ειδικά στην άμυνα. Το σημαντικό είναι ο χαρακτήρας, η ομαδική προσπάθεια.

Η Βίρτους παίζει καλό μπάσκετ, ειδικά με τον Σενγκέλια κάτω από το καλάθι. Είναι πολύ αποτελεσματικός. Επίσης, ο Μπελινέλι είναι εξαιρετικός στην έναρξη της χρονιάς. Έρχονται από ένα καλό παιχνίδι κόντρα στην Αρμάνι Μιλάνο, που συνδυάστηκε με μία εμφάνιση-έκπληξη του Λούντμπεργκ. Βρήκαν τρόπο να πάρουν έξι νίκες. Κάποιες φορές, βέβαια, είχαν και κακά παιχνίδια, όπως η εντός έδρα ήττα από τη Ζαλγκίρις ή η βαριά ήττα από τη Ρεάλ Μαδρίτης. Θα είναι σημαντικό το ποια ομάδα θα είναι πιο συγκεντρωμένη και πιο επιθετική. Επιπλέον, στην επίθεση κάποιες φορές παίζουμε εξαιρετικά κι άλλες φορές, όπως με τη Ζαλγκίρις, δεν τα πάμε τόσο καλά. Χάσαμε εννιά ελεύθερες βολές στο πρώτο ημίχρονο. Όταν κυκλοφορούμε την μπάλα, κερδίζουμε φάουλ και χάνουμε τις βολές, αυτό έχει αρνητική επίδραση στην ομάδα. Ελπίζω πως με τη Βίρτους Μπολόνια θα έχουμε καλύτερα ποσοστά στις βολές και στα ελεύθερα σουτ».

Sports in

Στο «καμίνι» του ΣΕΦ για το προβάδισμα πρόκρισης ο Ολυμπιακός

Ο Ολυμπιακός υποδέχεται την Μπαρτσελόνα στο κατάμεστο ΣΕΦ για το Game 3 των playoffs της Euroleague με μοναδικό στόχο να κάνει το 2-1 στη σειρά των προημιτελικών απέναντι στη Μπαρτσελόνα.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Τρίτη 30 Απριλίου 2024