Την άρση επικινδυνότητας σε δυο γέφυρες της Δημητσάνας ζητάει η Παγγορτυνιακή Ένωση
Την άμεση αρωγή της Περιφέρειας για δυο γέφυρες ζητάει η Παγγορτυνιακή Ένωση.
Η Παγγορτυνιακή Ένωση ζητάει την παρέμβαση από την Περιφέρεια Πελοποννήσου για την άρση επικινδυνότητας δυο γεφυρών στην ευρύτερη περιοχή της Δημητσάνας.
Αναλυτικά η επιστολή:
Αξιότιμε κύριε Περιφερειάρχα,
«Με την επιστολή μας αυτή θα θέλαμε να επισημάνουμε την άκρως επικίνδυνη κατάσταση που υπάρχει για τους διερχόμενους οδηγούς σε δύο γέφυρες στο επαρχιακό δίκτυο της Δημοτικής Ενότητας Δημητσάνας του Δήμου Γορτυνίας και συγκεκριμένα στη γέφυρα «Σερά» στο τμήμα Καρκαλού Δημητσάνα και στη γέφυρα «Μπαρκούρα» στο τμήμα Δημητσάνα – Ζάτουνα. Συγκεκριμένα:
- Στη γέφυρα Σερά μόλις πριν λίγες μέρες και για πολλοστή φορά, διερχόμενο Ι.Χ. ξέφυγε της πορείας του και λόγω ολισθηρότητας κρεμάστηκε στο κενό ενώ δεν κατέληξε στο ποτάμι από καθαρή τύχη. Στο σημείο απαιτείται η άμεση τοποθέτηση νέας προστατευτικής μπάρας και ενίσχυση της υπάρχουσας, καθώς και πρόσθετη προειδοποιητική σήμανση (πινακίδες, ανακλαστικά οδοστρώματος κλπ).
- Η γέφυρα «Μπαρκούρα» παραμένει εδώ και χρόνια χωρίς προστατευτικές μπάρες ενώ πέρυσι διερχόμενο Ι.Χ. έπεσε στο γκρεμό χωρίς ευτυχώς να θρηνήσουμε θύματα. Σημειώνεται δε ότι το ύψος της συγκεκριμένης γέφυρας από την κοίτη του ρέματος είναι πολύ μεγάλο. Στο σημείο απαιτείται άμεσα η τοποθέτηση προστατευτικού κιγκλιδώματος.
«Πιάνουν» παγετό

Θα θέλαμε να επισημάνουμε ότι και οι δύο παραπάνω γέφυρες βρίσκονται σε σημεία του οδικού δικτύου που τους χειμερινούς μήνες είναι πάντα σκιερά και η ύπαρξη παγετού είναι σχεδόν μόνιμη!
Επιπρόσθετα πρέπει να αναφέρουμε ότι πέραν των μόνιμων κατοίκων που πλέον γνωρίζουν την κατάσταση και προσέχουν περισσότερο, από τα σημεία αυτά διέρχονται εκατοντάδες αυτοκίνητα τουριστών– επισκεπτών, οι οποίοι έρχονται στον τόπο μας για διακοπές και διατρέχουν σοβαρό κίνδυνο.
Για τους λόγους αυτούς παρακαλούμε πολύ να μεριμνήσετε ώστε οι αρμόδιες Υπηρεσίες της Περιφέρειας να προχωρήσουν στην απαιτούμενη αυτοψία και εν συνεχεία να ληφθούν τα κατάλληλα μέτρα.
Παραμένουμε ανά πάσα στιγμή στη διάθεσή σας για κάθε συνδρομή επί του θέματος».
*Πηγή φωτογραφιών: Παγγορτυνιακή Ένωση
- Μαύρος καπνός σκεπάζει τη Μόσχα: Συγκλονιστικές εικόνες μετά τις επιθέσεις της Ουκρανίας στη Ρωσία – 8 νεκροί
- Γαλλικά ΜΜΕ: «Ο Παναθηναϊκός παρακολουθεί την περίπτωση Φρανσίσκο»
- Τσουκαλάς: Η κυβέρνηση επιβεβαιώνει ότι όταν το ψεύδος αποκαλύπτεται, δεν υπάρχει άλλο καταφύγιο από το θράσος
- «Θέλημα Θεού; Προφητεία;» – Μέσι και Λουίς ντε λα Φουέντε για το viral κλικ με τον Γιαμάλ – «Μοιραία μαζί»
- Macron, Merz Push to Revive Franco-German Defense Ties
- Ολυμπιακός: Μια εβδομάδα εκτός ο Σιπιόνι
- Συναγερμός για φωτιά στα Χανιά – Ήχησε το 112
- Άνοιξε η πλατφόρμα για τις 72 δόσεις – Ποιες οφειλές υπάγονται, πώς υποβάλλονται οι αιτήσεις
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις





![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Σάββατο 18.07.2026]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/07/ian-nicole-reambonanza-CICFJEHWiFY-unsplash-315x220.jpg)





































































Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442