Κυριακή 28 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Την άρση επικινδυνότητας σε δυο γέφυρες της Δημητσάνας ζητάει η Παγγορτυνιακή Ένωση

Την άρση επικινδυνότητας σε δυο γέφυρες της Δημητσάνας ζητάει η Παγγορτυνιακή Ένωση

Την άμεση αρωγή της Περιφέρειας για δυο γέφυρες ζητάει η Παγγορτυνιακή Ένωση.

Η Παγγορτυνιακή Ένωση ζητάει την παρέμβαση από την Περιφέρεια Πελοποννήσου για την άρση επικινδυνότητας δυο γεφυρών στην ευρύτερη περιοχή της Δημητσάνας.

Αναλυτικά η επιστολή:

Αξιότιμε κύριε Περιφερειάρχα,

«Με την επιστολή μας αυτή θα θέλαμε να επισημάνουμε την άκρως επικίνδυνη κατάσταση που υπάρχει για τους διερχόμενους οδηγούς σε δύο γέφυρες στο επαρχιακό δίκτυο της Δημοτικής Ενότητας Δημητσάνας του Δήμου Γορτυνίας και συγκεκριμένα στη γέφυρα «Σερά» στο τμήμα Καρκαλού Δημητσάνα και στη γέφυρα «Μπαρκούρα» στο τμήμα Δημητσάνα – Ζάτουνα. Συγκεκριμένα:

  • Στη γέφυρα Σερά μόλις πριν λίγες μέρες και για πολλοστή φορά, διερχόμενο Ι.Χ. ξέφυγε της πορείας του και λόγω ολισθηρότητας κρεμάστηκε στο κενό ενώ δεν κατέληξε στο ποτάμι από καθαρή τύχη. Στο σημείο απαιτείται η άμεση τοποθέτηση νέας προστατευτικής μπάρας και ενίσχυση της υπάρχουσας, καθώς και πρόσθετη προειδοποιητική σήμανση (πινακίδες, ανακλαστικά οδοστρώματος κλπ).
  • Η γέφυρα «Μπαρκούρα» παραμένει εδώ και χρόνια χωρίς προστατευτικές μπάρες ενώ πέρυσι διερχόμενο Ι.Χ. έπεσε στο γκρεμό χωρίς ευτυχώς να θρηνήσουμε θύματα. Σημειώνεται δε ότι το ύψος της συγκεκριμένης γέφυρας από την κοίτη του ρέματος είναι πολύ μεγάλο. Στο σημείο απαιτείται άμεσα η τοποθέτηση προστατευτικού κιγκλιδώματος.

«Πιάνουν» παγετό

Θα θέλαμε να επισημάνουμε ότι και οι δύο παραπάνω γέφυρες βρίσκονται σε σημεία του οδικού δικτύου που τους χειμερινούς μήνες είναι πάντα σκιερά και η ύπαρξη παγετού είναι σχεδόν μόνιμη!

Επιπρόσθετα πρέπει να αναφέρουμε ότι πέραν των μόνιμων κατοίκων που πλέον γνωρίζουν την κατάσταση και προσέχουν περισσότερο, από τα σημεία αυτά διέρχονται εκατοντάδες αυτοκίνητα τουριστών– επισκεπτών, οι οποίοι έρχονται στον τόπο μας για διακοπές και διατρέχουν σοβαρό κίνδυνο.

Για τους λόγους αυτούς παρακαλούμε πολύ να μεριμνήσετε ώστε οι αρμόδιες Υπηρεσίες της Περιφέρειας να προχωρήσουν στην απαιτούμενη αυτοψία και εν συνεχεία να ληφθούν τα κατάλληλα μέτρα.

Παραμένουμε ανά πάσα στιγμή στη διάθεσή σας για κάθε συνδρομή επί του θέματος».

*Πηγή φωτογραφιών: Παγγορτυνιακή Ένωση

Sports in

Το «άστρο» του Τσάμπι Αλόνσο: Δεν έχει υπάρχει αυτό που έχει κάνει φέτος η Λεβερκούζεν (vids)

Η Λεβερκούζεν σε 10 ματς στη φετινή σεζόν σε Μπουντεσλίγκα, Europa League και Κύπελλο έχει γλιτώσει την ήττα ή έχει πάρει τη νίκη με γκολ στις καθυστερήσεις.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Κυριακή 28 Απριλίου 2024