Τρίτη 30 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Lamborghini Huracan STO: Το σήκουελ μιας εποποιίας

Lamborghini Huracan STO: Το σήκουελ μιας εποποιίας

Αν και «εξαντλημένη» η Huracan επανέρχεται στο προσκήνιο με αφορμή τα δέκα χρόνια της Squadra Corse σε μια one-off έκδοση

Mπορεί η ιταλική φίρμα να έχει σταματήσει να δέχεται παραγγελίες για την Huracan με δεδομένο ότι το τιράζ της παραγωγής έχει ήδη εξαντληθεί, ωστόσο αυτό δεν σημαίνει ότι δεν υπάρχουν περιθώρια για one-off εκδόσεις.

Σε αυτό ακριβώς το είδος ανήκει η έκδοση STO την οποία η Lamborghini δημιούργησε με αφορμή την συμπλήρωση 10 χρόνων από την δημιουργία του τμήματος μηχανοκίνητου αθλητισμού και εφαρμογών, Squadra Corse και η οποία αποτελεί ένα νέο δεκάκυλινδρο ατμοσφαιρικό δείγμα της Huracan με εμφανή την σφραγίδα του τμήματος Ad Personam το οποίο επιμελείται το γενναιόδωρο πρόγραμμα εξατομίκευσης της ιταλικής φίρμας.

Ξεκινώντας από τους χρωματισμούς, η Huracan STO βάφεται στις αποχρώσεις Verde Mantis και Nero Noctis προς τιμή της SC63 της νέας αγωνιστικής Lamborghini που οι Ιταλοί δημιούργησαν για το πρωτάθλημα αντοχής. Την εικόνα συμπληρώνουν τα επετειακά λογότυπα για την Squadra Corse στις πόρτες και στο κάθετο πτερύγιο σπίσω καθώς και τα χρώματα της ιταλικής σημαίας σε καπό και οροφή.

Με την ίδια ακριβώς χρωματική λογική το εσωτερικό υιοθετεί μαύρες (Nero Ade) Alcantara επενδύσεις για τα καθίσματα με πράσινες Verde Fauns ραφές. H one-off Huracan διαθέτει κλωβό ασφαλείας από αλουμίνιο, ανθρακονημάτινο κάλυμμα για το πάτωμα αλλά και ζώνες τεσσάρων σημείων. Φυσικά οι Ιταλοί δεν έχουν παραλείψει να σηματοδοτήσουν και εγγράφως την μοναδικότητα του αυτοκινήτου με μια αντίστοιχη πλακέτα από ανθρακόνημα στο εσωτερικό του αυτοκινήτου.

Εκτός από τις αισθητικού περιεχομένου αλλαγές, αξίζει να σημειωθεί ότι η συγκεκριμένη έκδοση είναι η πρώτη «πολιτική» Lamborghini που φέρει την επιμέλεια της Squadra Corse και ως τέτοια διαθέτει, ανασχεδιασμένο καπό που ευνοεί την παραγωγή κάθετης δύναμης ενώ το ίδιο ισχύει και για την αεροδυναμική πτέρυγα που έχει μετακινηθεί κατά τρεις μοίρες, φροντίζοντας να διατηρήσει την STO «καρφωμένη» στο έδαφος.

Η Squadra Corse έχει επιμεληθεί και τα αμορτισέρ με προέλευση τον μηχανοκίνητο αθλητισμό και δυνατότητα τεσσάρων ρυθμίσεων, την επιλογή ελαστικών της Bridgestone που υιοθετούν μια διαφορετική γόμα ενώ η STO διαθέτει και εξάτμιση Akrapovic από τιτάνιο η οποία αποτελεί μια από τις επιλογές που προσφέρει η Lamborghini για τα μοντέλα της και ενισχύει ιδανικά τον ήχο του ατμοσφαιρικού V10, από χαμηλότερες στροφές.

Το παραπάνω σύνολο των 5,2 λίτρων εξακολουθεί να αποδίδει 640 ίππους όπως στις περιπτώσεις των εκδόσεων Performante και Tecnica.

Sports in

Αυτός έκανε άνω – κάτω την Άστον Βίλα

Ο Αλβανός επιθετικός, Έρνεστ Μούτσι προκάλεσε πολλά προβλήματα στην άμυνα της αγγλικής ομάδας και η Μπεσίκτας πλήρωσε δέκα εκατ. ευρώ στην Λέγκια για να τον αποκτήσει

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Τρίτη 30 Απριλίου 2024