Δευτέρα 29 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
«Πυρά» Χαμάς κατά Reuters: «Καθαρά ψέματα όσα λέει για τη συνάντησή Χανίγιε-Χαμενεΐ»

«Πυρά» Χαμάς κατά Reuters: «Καθαρά ψέματα όσα λέει για τη συνάντησή Χανίγιε-Χαμενεΐ»

Στην αντεπίθεση πέρασε ηγετικό στέλεχος της παλαιστινιακής οργάνωσης σχετικά με τα πρόσφατα δημοσιεύματα για τη συνάντηση Χανίγιε-Χαμενεΐ

Την οργισμένη αντίδραση της Χαμάς προκάλεσε δημοσίευμα του πρακτορείου Reuters την Τετάρτη 15 Νοεμβρίου, σχετικά με τα όσα διαμείφθηκαν μεταξύ του ηγέτη της οργάνωσης Ισμαήλ Χανίγιε και του Ιρανού ηγέτη Αλί Χαμενεΐ κατά τη διάρκεια συνάντησης στην Τεχεράνη στις αρχές Νοεμβρίου.

Υπενθυμίζεται ότι το πρακτορείο, επικαλούμενο ανώνυμους Ιρανούς και αξιωματούχους της Χαμάς, ανέφερε ότι ο Αλί Χαμενεΐ είπε στον Ισμαήλ Χανίγιε, πως επειδή η Τεχεράνη δεν είχε ενημερωθεί για την επίθεση της Χαμάς στο Ισραήλ στις 7 Οκτωβρίου, δεν θα εμπλεκόταν σε ευθεία σύγκρουση με το Ισραήλ για λογαριασμό της Χαμάς.

Αν και ο Χαμενεΐ δεσμεύτηκε να διατηρήσει «πολιτική και ηθική υποστήριξη» προς τη Χαμάς, ωστόσο, σύμφωνα με το δημοσίευμα, απέκλεισε την άμεση ιρανική επέμβαση στον συνεχιζόμενο πόλεμο με το Ισραήλ. Ο Χαμενεΐ φέρεται επίσης να πίεσε τον Χανίγιε να φιμώσει τις φωνές εντός της Χαμάς που υποστήριζαν για αυξημένη εμπλοκή του Ιράν και της Χεζμπολάχ στη μάχη κατά του Ισραήλ.

Ο Χαμντάν υποστήριξε ότι τέτοιες αναφορές στόχευαν να βλάψουν την εικόνα της Χαμάς και του ευρύτερου «άξονα αντίστασης»

Το ρεπορτάζ όμως εξόργισε τον ηγέτη της Χαμάς στον Λίβανο, Οσάμα Χαμντάν, απορρίπτοντάς το ως «καθαρά ψέματα».

«Αντί να παρέχει πληροφορίες, αυτό το πρακτορείο ειδήσεων δημοσίευσε άχρηστα ψέματα», είπε ο Χαμντάν σε συνέντευξή του στο κρατικό πρακτορείο ειδήσεων IRNA.

Είπε ότι η Χαμάς δεν είχε εκδώσει δηλώσεις σχετικά με τη συνάντηση του Χαμενεΐ με τη Χανίγια και πρόσθεσε ότι η συνάντηση συμβολίζει τη «συνέχιση της καλής και διακριτής σχέσης μεαξύ της Χαμάς και της Ισλαμικής Δημοκρατίας του Ιράν».

Ο Χαμντάν υποστήριξε ότι τέτοιες αναφορές στόχευαν να βλάψουν την εικόνα της Χαμάς και του ευρύτερου «άξονα αντίστασης», ενός δικτύου περιφερειακών μαχητών που υποστηρίζονται από το Ιράν, συμπεριλαμβανομένης της Χαμάς, της Χεζμπολάχ του Λιβάνου, διαφόρων πολιτοφυλακών στο Ιράκ και τη Συρία και της πολιτοφυλακής Χούτι στην Υεμένη.

Sports in

Ένα (μεγάλο) ερώτημα ψάχνει απάντηση στο Λίβερπουλ

Ο Άρνε Σλοτ αναλαμβάνει μια από τις πιο δύσκολες δουλειές στον... κόσμο

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Δευτέρα 29 Απριλίου 2024