Τετάρτη 01 Μαϊου 2024
weather-icon 21o
Λωρίδα της Γάζας: Οι Ισραηλινοί ισχυρίζονται πως βρήκαν τούνελ και όχημα με όπλα στο νοσοκομείο Αλ Σίφα

Λωρίδα της Γάζας: Οι Ισραηλινοί ισχυρίζονται πως βρήκαν τούνελ και όχημα με όπλα στο νοσοκομείο Αλ Σίφα

Οι Ισραηλινές Δυνάμεις Άμυνας ανακοίνωσαν ότι συνεχίζουν τις επιχειρήσεις τους στα νοσοκομεία της Γάζας για να «αποκαλύψουν» τις δραστηριότητες της Χαμάς.

Λειτουργικό τούνελ και όχημα που περιείχε μεγάλο αριθμό όπλων ισχυρίζονται πως βρήκαν οι Ισραηλινοί στο νοσοκομείο Αλ Σίφα στην Λωρίδα της Γάζας.

Οι Ισραηλινές Δυνάμεις Άμυνας ανακοίνωσαν ότι συνεχίζουν τις επιχειρήσεις τους στα νοσοκομεία της Γάζας για να «αποκαλύψουν» τις δραστηριότητες της Χαμάς.

Το Ισραήλ ανακοίνωσε πως βρέθηκε οπλισμός και λειτουργικό τούνελ κάτω από το νοσοκομείο

«Βρήκαμε λειτουργικό τούνελ και όχημα που περιείχε μεγάλο αριθμό όπλων στο Αλ Σίφα», υποστηρίζουν, ανάμεσα σε άλλα, οι IDF. Σύμφωνα με τον ισραηλινό στρατό, το όχημα ήταν προετοιμασμένο για να πάρει μέρος στις επιθέσεις της Χαμάς στις 7 Οκτωβρίου.

Οι παράλληλες επιχειρήσεις και τα στοιχεία που δημοσίευσαν

Παράλληλα, «στο πλαίσιο των συνεχιζόμενων χερσαίων δραστηριοτήτων και ερευνών στο Νοσοκομείο Ραντίσι, τα στρατεύματα της Μονάδας Yahalom και της 401ης Ταξιαρχίας συνέχισαν να αποκαλύπτουν ένα λειτουργικό τούνελ».

Ο ισραηλινός στρατός έδωσε στη δημοσιότητα βίντεο για υποστηρίξει τον ισχυρισμό του για το όχημα και για το τούνελ στο Αλ Σίφα:

Το Al Jazeera και άλλα μέσα στο πεδίο, υπενθυμίζουν ότι το Ισραήλ αρνήθηκε να επιτρέψει σε ανεξάρτητους παρατηρητές την πρόσβαση στο Αλ Σίφα για να αξιολογήσουν τους ισραηλινούς ισχυρισμούς. Οπότε οι περισσότεροι το αντιμετωπίζουν ως «ισχυρισμό».

Αυτοί οι ισχυρισμοί χρησιμοποιήθηκαν για να δικαιολογήσουν την επίθεσή του στο νοσοκομείο, η οποία θα αποτελούσε έγκλημα σύμφωνα με το διεθνές δίκαιο, αν δεν υπάρχουν αποδείξεις ότι το νοσοκομείο αξιοποιήθηκε για επίθεση κατά του Ισραήλ.

Νετανιάχου: Μπορούμε να αναφέρουμε ότι οι όμηροι κρατούνταν στο νοσοκομείο Αλ Σίφα

Ο Ισραηλινός πρωθυπουργός Μπενιαμίν Νετανιάχου αναφέρθηκε στους ομήρους σε συνέντευξή του στο αμερικανικό δίκτυο CBS, λέγοντας ότι «είχαμε ισχυρές ενδείξεις ότι κρατούνταν στο νοσοκομείο Αλ-Σίφα, αυτός είναι ένας από τους λόγους που μπήκαμε στο νοσοκομείο».

Ο Νετανιάχου πρόσθεσε ότι «αν ήταν εκεί, τους πήραν».

Sports in

Άιρτον Σένα: Τριάντα χρόνια χωρίς τον θρύλο

Έχουν περάσει τρεις δεκαετίες από τότε που ο «θεός» των γκραν πρι μετακόμισε σε άλλες πίστες, αφού φρόντισε να φτιάξει τις επίγειες...

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Τετάρτη 01 Μαϊου 2024