Πέμπτη 02 Μαϊου 2024
weather-icon 21o
Γιατί τα παιδιά δεν κάνει να χρησιμοποιούν σαμπουάν ενηλίκων

Γιατί τα παιδιά δεν κάνει να χρησιμοποιούν σαμπουάν ενηλίκων

Τα παιδικά σαμπουάν είναι φτιαγμένα για να διασφαλίζουν ότι δεν βλάπτει το μωρό σας.

Όλοι γνωρίζουμε ότι υπάρχουν σαμπουάν ειδικά φτιαγμένα για μωρά που είναι κατά κάποιο τρόπο διαφορετικά από τα «κανονικά» σαμπουάν, αλλά ξέρετε ποια είναι η πραγματική διαφορά;

Υπάρχουν εκατοντάδες διαφορετικοί τύποι σαμπουάν στην αγορά για όλους τους διαφορετικούς τύπους μαλλιών και στόχους styling. Υπάρχουν σαμπουάν που βοηθούν ειδικά στην πιτυρίδα. Σαμπουάν σχεδιασμένα για λεπτά, άτονα μαλλιά, ίσια και σγουρά μαλλιά. Σαμπουάν που δίνουν λάμψη ή είναι κατά του φριζαρίσματος. Υπάρχουν σαμπουάν σχεδιασμένα για βαμμένα και γκρίζα μαλλιά.

Το βρεφικό-παιδικό σαμπουάν διαφέρει από εκείνα των άλλων σαμπουάν στο ότι δεν είναι φτιαγμένο για συγκεκριμένο τύπο μαλλιών ή για μια συγκεκριμένη πάθηση, είναι φτιαγμένο για να διασφαλίζει ότι δεν βλάπτει το μωρό σας.

Αντιθέτως, ένας ενήλικας μπορεί να χρησιμοποιήσει ένα βρεφικό σαμπουάν ως μέρος της καθημερινής του ρουτίνας περιποίησης μαλλιών, ειδικά αν έχει ευαίσθητο δέρμα, βαμμένα μαλλιά ή αλλεργίες στα θειικά άλατα.

Αυτοί είναι μερικοί λόγοι για τους οποίους είναι σημαντικό για τα παιδιά να χρησιμοποιούν σαμπουάν που έχουν σχεδιαστεί ειδικά για αυτά:

Απαλή σύνθεση

Τα παιδικά σαμπουάν είναι ειδικά σχεδιασμένα για να είναι απαλά για το ευαίσθητο τριχωτό της κεφαλής και τα μαλλιά των παιδιών. Συνήθως έχουν πιο ήπια συστατικά και είναι λιγότερο πιθανό να προκαλέσουν ερεθισμό ή ξηρότητα. Το τριχωτό της κεφαλής των παιδιών είναι πιο ευαίσθητο από τους ενήλικες και η χρήση σαμπουάν για ενήλικες που περιέχουν σκληρές χημικές ουσίες μπορεί να οδηγήσει σε δυσφορία ή αλλεργικές αντιδράσεις.

Χωρίς δάκρυα

Πολλά παιδικά σαμπουάν έχουν σχεδιαστεί για να μην δακρύζουν, πράγμα που σημαίνει ότι δεν θα προκαλέσουν τσούξιμο ή ενόχληση εάν πέσουν κατά λάθος στα μάτια ενός παιδιού. Αυτό είναι ιδιαίτερα σημαντικό επειδή τα μικρά παιδιά μπορεί να δυσκολεύονται να κρατήσουν τα μάτια τους κλειστά ή μπορεί να μην καταλαβαίνουν την ανάγκη να το κάνουν κατά το πλύσιμο των μαλλιών.

Ενα από αυτά είναι το σαμπουάν της Pharmasept Kid Care Soft Hair. Είναι ένα απαλό σαµπουάν για καθηµερινή χρήση µε φυσικά καθαριστικά που δεν ερεθίζουν τα µάτια και διαθέτουν φυτικούς µαλακτικούς παράγοντες που διατηρούν τα μαλλιά ευκολοχτένιστα. H εµπλουτισµένη του σύνθεση µε ενυδατικά συστατικά, χαρίζει στα µαλλιά ζωντάνια και λάµψη. Με ουδέτερο άρωµα, κατάλληλο για αγόρια και κορίτσια.

Ισορροπία pH

Τα παιδικά σαμπουάν συχνά παρασκευάζονται με ισορροπία pH που είναι κατάλληλη για τα μαλλιά και το τριχωτό της κεφαλής των παιδιών. Το pH των σαμπουάν για ενήλικες μπορεί να είναι πολύ όξινο ή αλκαλικό για τα παιδιά, γεγονός που μπορεί να διαταράξει τη φυσική ισορροπία του pH του τριχωτού της κεφαλής τους, οδηγώντας σε ξηρότητα, ερεθισμό ή άλλα προβλήματα του τριχωτού της κεφαλής.

Όπως για παράδειγμα το σαμπουάν Johnson & Johnson Shiny Drops.

Το Johnson’s Shiny Drops Kids Shampoo καθαρίζει απαλά και ενισχύει τη φυσική λάμψη των μαλλιών, για υγιή, λεία και μεταξένια όψη.

Ζητήματα ασφάλειας

Τα παιδικά σαμπουάν υποβάλλονται σε αυστηρές δοκιμές για να διασφαλιστεί ότι είναι ασφαλή για τα παιδιά. Έχουν σχεδιαστεί για να πληρούν συγκεκριμένα πρότυπα και κανονισμούς ασφαλείας, λαμβάνοντας υπόψη τις μοναδικές ανάγκες και τα τρωτά σημεία των μικρών παιδιών. Τα σαμπουάν για ενήλικες μπορεί να περιέχουν συστατικά ή αρώματα που δεν είναι κατάλληλα για παιδιά και μπορεί να ενέχουν πιθανούς κινδύνους.

Αρώματα

Τα παιδικά σαμπουάν έρχονται συχνά σε ελκυστικές μυρωδιές και συσκευασίες, κάνοντας το λούσιμο των μαλλιών μια πιο ευχάριστη εμπειρία για τα παιδιά. Αυτό μπορεί να βοηθήσει στη δημιουργία θετικών συσχετισμών με τις ρουτίνες υγιεινής και να ενθαρρύνει τα παιδιά να αναπτύξουν καλές συνήθειες προσωπικής φροντίδας.

Ενώ η χρήση παιδικού σαμπουάν συνιστάται γενικά για μικρά παιδιά, καθώς μεγαλώνουν και ωριμάζουν τα μαλλιά και το τριχωτό της κεφαλής τους, μπορεί να μεταβούν στη χρήση πιο ήπιων σαμπουάν για ενήλικες. Ωστόσο, είναι πάντα καλή ιδέα να διαβάζετε τις ετικέτες και να επιλέγετε προϊόντα που είναι κατάλληλα για τις συγκεκριμένες ανάγκες τους.

Τώρα λοιπόν που ξέρετε τις διαφορές μπείτε στο SHOPFLIX.gr και θα βρείτε τα πάντα για την φροντίδα του παιδιού σας σε ασυναγώνιστες τιμές. To SHOPFLIX έφερε νωρίτερα την Black Friday και στο αγαπημένο marketplace θα βρείτε όχι μόνο ό,τι ψάχνετε για τα παιδιά σας αλλά και εκατομμύρια άλλα προϊόντα.

Sports in

Μπροστά του μόνο τελικοί

Ο Ολυμπιακός έφυγε από τον Καρβαλιάλ, πήγε στον Μεντιλίμπαρ και τα αποτελέσματα δείχνουν απολύτως ορατά.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Πέμπτη 02 Μαϊου 2024