Κυριακή 28 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Σουηδοί Vs Tesla για συλλογικές συμβάσεις εργασίας

Σουηδοί Vs Tesla για συλλογικές συμβάσεις εργασίας

Αυξάνονται οι κλάδοι που συμμετέχουν στην απεργία των σουηδών μηχανικών έναντι της Tesla με αίτημα την υπογραφή συλλογικής σύμβασης εργασίας

Αυξάνεται η πίεση των σουηδικών συνδικάτων μηχανικών προς την Tesla με τους πρώτους να διεκδικούν συλλογική σύμβαση εργασίας από τον αμερικανό κατασκευαστή. Για την ακρίβεια ένας από τους κύριους συνεργάτες και προμηθευτές αλουμινίου της Tesla στην Σουηδία ανακοίνωσε ότι προτίθεται να προχωρήσει σε απεργιακές κινητοποιήσεις από την επόμενη εβδομάδα σε ένδειξη συμπαράστασης προς τους μηχανικούς, εφόσον δεν υπάρξει η πρόθεση για διαπραγμάτευση.

Να σημειωθεί ότι η Tesla δεν διαθέτει βιομηχανική μονάδα στην Σουηδία ωστόσο με δεδομένο ότι η σκανδιναβική χώρα διαθέτει ένα διόλου ευκαταφρόνητο στόλο από Tesla στους δρόμους της, η Tesla συνεργάζεται με τοπικές επιχειρήσεις για την επισκευή, συντήρηση και διάθεση των μοντέλων της στην τοπική αγορά.

Ήδη από τις 27 Οκτωβρίου το συνδικάτο IF Metall όπου ανήκουν περίπου 130 μηχανικοί και ιδιοκτήτες συνεργείων που εξυπηρετούν τους ιδιοκτήτες Tesla έχει κηρύξει απεργία στην αμερικανική φίρμα, ενώ σύντομα τους ακολούθησαν στις κινητοποιήσεις, φορτοεκφορτωτές και λιμενεργάτες που χειρίζονται την φορτοεκφόρτωση μοντέλων Tesla στα σουηδικά λιμάνια, αρνούμενοι να τα διεκπεραιώσουν.

Πλέον στους παραπάνω κλάδους θα προστεθούν και 50 εργαζόμενοι της Hydro Extrusion, θυγατρικής της νορβηγικής εταιρείας αλουμινίoυ Hydro οι οποίοι ανακοίνωσαν ότι αν δεν υπάρξει κάποια θετική εξέλιξη για τους σουηδούς μηχανικούς, από την προσεχή εβδομάδα θα σταματήσουν να εργάζονται για προϊόντα που σχετίζονται με αυτοκίνητα με της Tesla. Να σημειωθεί ότι όλες οι υπόλοιπες δραστηριότητες του συγκεκριμένου εργοστασίου θα συνεχίσουν κανονικά.

«Θέλουμε η Tesla Σουηδίας να υπογράψει συλλογική σύμβαση. Θέλουμε αυτή η διαμάχη να είναι όσο το δυνατόν συντομότερη γίνεται» δήλωσε εκπρόσωπος του συνδικάτου IF Metall, Jesper Petterson κάτι που προς το παρόν η Tesla αρνείται, τουλάχιστον σύμφωνα με την τελευταία της ανακοίνωση στις 6 Νοεμβρίου.

Να σημειωθεί ότι οι Σουηδοί δεν είναι οι μοναδικοί που ζητούν από την Tesla συλλογική σύμβαση εργασίας καθώς ανάλογο αίτημα έχει υποβάλει και η γερμανική IG Metall για τους εργαζόμενους του εργοστασίου του Βερολίνου. Σύμφωνα με την IG Metall οι μισθοί των εργαζομένων στο συγκεκριμένο εργοστάσιο είναι κατά 20% χαμηλότεροι από το μέσο όρο του κλάδου στη Γερμανία. Παράλληλα το συγκεκριμένο εργοστάσιο παρουσιάζει και ένα αυξημένο αριθμό αυξημένων ατυχημάτων για τον οποίο επίσης διαμαρτύρονται τα γερμανικά συνδικάτα.

Sports in

Μεγαλώνει ο μύθος του Ολυμπιακού: 42ος ευρωπαϊκός τελικός

O oργανισμός του Ολυμπιακού συνεχίζει να γράφει ιστορία και μετά την τεράστια επιτυχία της ομάδας χάντμπολ, έφτασε τους 42 ευρωπαϊκούς τελικούς.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Κυριακή 28 Απριλίου 2024