ΗΠΑ: Προμηθεύουν αθόρυβα το Ισραήλ με περισσότερα πυρομαχικά και πυραύλους, αποκαλύπτει το Bloomberg
Τα όπλα αποστέλλονται ήδη στο Ισραήλ ή το αμερικανικό υπουργείο Αμυνας εργάζεται για να τα διαθέσει από αποθέματα στις ΗΠΑ και την Ευρώπη, όπως σημειώνει το Bloomberg.
Επικαλούμενο κατάλογο του εσωτερικού τμήματος άμυνας, το αμερικανικό πρακτορείο ειδήσεων Bloomberg αναφέρει ότι το Πεντάγωνο «διεκπεραιώνει αιτήματα (του Ισραήλ) που περιλαμβάνουν περισσότερους κατευθυνόμενους πυραύλους με λέιζερ για τα πυροβόλα των ελικοπτέρων Apache, καθώς και βλήματα των 155 χιλιοστών, συσκευές νυχτερινής όρασης, πυρομαχικά bunker-buster (καταστροφείς καταφυγίων) και νέα στρατιωτικά οχήματα» (στη φωτογραφία αρχείου του Reuters, επάνω, πυρομαχικά bunker-buster GBU-37 370).
Αποκαλυπτικό έγγραφο του Πενταγώνου
Τα είδη οπλισμού σημειώνονται σε έγγραφο που, σύμφωνα με το Bloomberg, χρονολογείται στα τέλη Οκτωβρίου και κυκλοφορεί στο Πεντάγωνο.
«Τα όπλα αποστέλλονται ήδη ή το υπουργείο Αμυνας εργάζεται για να τα διαθέσει από αποθέματα στις ΗΠΑ και την Ευρώπη», προσθέτει.
«Από τα τέλη Οκτωβρίου, για παράδειγμα, παραδόθηκαν και τα 36.000 φυσίγγια πυρομαχικών για πυροβόλα 30 χιλιοστών, 1.800 από τα ζητούμενα πυρομαχικά bunker-buster M141 και τουλάχιστον 3.500 συσκευές νυχτερινής όρασης, δείχνει η καταμέτρηση».
Το Bloomberg μεταδίδει ότι εκπρόσωπος του Πενταγώνου αρνήθηκε να συζητήσει λεπτομέρειες, αλλά το υπουργείο ανακοίνωσε ότι «αξιοποιεί πολλούς τρόπους – από τα εσωτερικά αποθέματα έως τα δίκτυα της αμερικανικής βιομηχανίας – για να διασφαλίσει ότι το Ισραήλ έχει τα μέσα να αμυνθεί».
Να σταματήσει την υποστήριξη
Καθώς το Ισραήλ συνεχίζει να βομβαρδίζει τη Λωρίδα της Γάζας, οι υπερασπιστές των δικαιωμάτων προέτρεψαν την Ουάσιγκτον να σταματήσει να παρέχει υποστήριξη στην ισραηλινή κυβέρνηση και να τερματίσει τις μεταφορές όπλων.
Οι ΗΠΑ παρέχουν στο Ισραήλ κάθε χρόνο στρατιωτική βοήθεια αξίας 3,8 δισεκατομμυρίων δολαρίων.
Σύμφωνα με την ψυχολογία, το να λέει κάποιος παθολογικά ψέματα δεν θεωρείται ξεχωριστή ψυχική διαταραχή. Πρόκειται περισσότερο για ένα μοτίβο συμπεριφοράς
Σε παγκόσμια πρώτη από τον καλλιτεχνικό οργανισμό Altera Pars το «Lost & Found» της Nalini Vidoolah Mootoosamy, σε μετάφραση και σκηνοθεσία Πέτρου Νάκου, συνεχίζει την πορεία του και μετά το Πάσχα.
Η παράσταση «Η Ευτυχία της Αργιθέας» επιχειρεί να δώσει φωνή σε όσες ζωές έμειναν στο περιθώριο της Ιστορίας, χωρίς εξιδανίκευση και χωρίς διδακτισμό — μόνο με παρουσία.
Σύνταξη
WIDGET ΡΟΗΣ ΕΙΔΗΣΕΩΝΗ ροή ειδήσεων του in.gr στο site σας