Δευτέρα 29 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Βοιωτία: «Δεν αντέδρασε ο 17χρονος στον αστυνομικό έλεγχο» - «Απαντήσεις» από τα βίντεο και τις καταθέσεις

Βοιωτία: «Δεν αντέδρασε ο 17χρονος στον αστυνομικό έλεγχο» – «Απαντήσεις» από τα βίντεο και τις καταθέσεις

Χαρακτηριστικό το τραύμα στον αντίχειρα του 17χρονου Χρήστου, που δείχνει άμυνα – Τι λένε οι συνάδελφοι του αστυνομικού

Εξηγήσεις για τις συνθήκες κάτω από τις οποίες τραυματίστηκε θανάσιμα από σφαίρα αστυνομικού ο 17χρονος Χρήστος, το βράδυ του περασμένου Σαββάτου, ύστερα από καταδίωξη στη Βοιωτία, καλείται να δώσει η Αστυνομία.

Από τις μέχρι στιγμής καταθέσεις και το υλικό που έχει στα χέρια της η ΕΛ.ΑΣ, δε φαίνεται ότι ο νεαρός είχε κάποια αντίδραση εναντίον του 41χρονου έτσι ώστε να τον πυροβολήσει, αλλά ούτε και να κάνει κίνηση να τραβήξει το όπλο.

Ο νεαρός δέχτηκε σφαίρα στον τράχηλο από το υπηρεσιακό όπλο αρχιφύλακα της ΟΠΚΕ, με αποτέλεσμα τον θάνατό του.

Σύμφωνα με τον δημοσιογράφο των εφημερίδων «Τα ΝΕΑ» και «Το ΒΗΜΑ», Βασίλη Λαμπρόπουλο, παραμένει ζητούμενο τι έχει συμβεί πραγματικά τη νύχτα του Σαββάτου, με τις Αρχές να εξετάζουν βίντεο και καταθέσεις.

Τι λένε οι συνάδελφοι του αστυνομικοί

Αστυνομικοί αναφέρουν ότι ο δεύτερος άνδρας της ΟΠΚΕ που συνόδευε τον αρχιφύλακα, δεν είχε μεγάλη εμπειρία σε τέτοιου είδους έρευνες.

Δεν μπορούσε να δει ποιος ήταν στο αυτοκίνητο – Είχε φιμέ τζάμια

Οι ίδιες πηγές σημειώνουν ότι, ίσως, στο τραγικό αποτέλεσμα της καταδίωξης συνέβαλε το γεγονός ότι τα τζάμια του αυτοκίνητου, που οδηγούσε ο 17χρονος Χρήστος ήταν φιμέ και ο αστυνομικός δεν μπορούσε να δει, μέχρι να ανοίξει η πόρτα, ποιοι ήταν μέσα.

Από εκεί και πέρα οι περιγραφές των ανδρών της ΟΠΚΕ είναι σαφείς, αφού σημειώνουν πως ο συνάδελφός τους πυροβόλησε, με τον έναν να λέει ότι η πρώτη αντίδρασή του ήταν να πει «τι έγινε» σαν να μην κατάλαβε τι είχε συμβεί, κάτι όμως που δεν επιβεβαιώνεται από το ηχητικό ντοκουμέντο.

Ο έτερος αστυνομικός που κατέθεσε, ανέπτυξε τη θεωρία ότι ο 17χρονος πήγε να του πάρει το όπλο και εκείνη την ώρα ο αστυνομικός τον πυροβόλησε.

Από τις μέχρι στιγμής καταθέσεις και το υλικό που έχει στα χέρια της η ΕΛ.ΑΣ, δε φαίνεται ωστόσο ότι ο νεαρός είχε κάποια αντίδραση εναντίον του 41χρονου έτσι ώστε να τον πυροβολήσει, αλλά ούτε και να κάνει κίνηση να τραβήξει το όπλο.

Ο αστυνομικός φαίνεται ότι είχε παρατεταμένο το όπλο του κατά τον αστυνομικό έλεγχο ενώ χαρακτηριστικό είναι το τραύμα στον αντίχειρα του θύματος, που δείχνει ότι βρισκόταν σε άμυνα.

«Εάν υπάρχει πυρίτιδα στο χέρι του παιδιού τότε…»

Ο Γιώργος Καλλιακμάνης, πρόεδρος Ένωσης Αστυνομικών Υπαλλήλων ΝΑ Αττικής εξέφρασε τα συλλυπητήριά του στην οικογένεια του 17χρονου, που κηδεύτηκε σήμερα σε κλίμα οδύνης.

«Ο 17χρονος πήρε ένα αυτοκίνητο, οδηγούσε χωρίς δίπλωμα και δεν σταμάτησε στη καταδίωξη. Κανείς βέβαια, δεν έχει δικαίωμα να πυροβολήσει κάποιον που δεν σταμάτησε στη καταδίωξή. Θεωρώ πως ο αστυνομικός δεν είχε σκοπό να σκοτώσει κανέναν» είπε στο Live News.

Σε σχέση με τους κανόνες εμπλοκής, ο κ. Καλλιακμάνης εξήγησε πως όταν γίνεται έλεγχος σε ένα αυτοκίνητο και δεν σταματά, τότε γίνεται καταδίωξη.

«Ειδικά, εάν το αυτοκίνητο έχει φιμέ τζάμια, οι αστυνομικοί δεν μπορούν να δουν ποιος είναι μέσα. Ο ένας αστυνομικός δίνει εντολές και οι δύο άλλοι έχουν προτεταμένα τα όπλα και με το δάχτυλο στη σκανδάλη. Αυτό που έκανε ο αστυνομικός (σ.σ να ανοίξει την  πόρτα και να φτάσει κοντά στον 17χρονο) ήταν επικίνδυνο για τον ίδιο. Όμως, κανένα πρωτόκολλο δεν μπορεί να ελέγξει τις ενέργειες ακόμα και ενός τέλεια εκπαιδευμένου αστυνομικού.

Από τη βαλλιστική φαίνεται πως το παιδί έχει χτυπηθεί με τη σφαίρα στο χέρι, κάτι που αποδεικνύει πως πήγε να το αφοπλίσει, όπως υποστήριξε ο αστυνομικός. Εάν υπάρχει πυρίτιδα στο χέρι του παιδιού τότε θα φανεί εάν ήταν εξ επαφής».

Sports in

Ο Ολυμπιακός των 21 Ευρωπαϊκών τελικών επί εποχής Βαγγέλη Μαρινάκη

Ο Βαγγέλης Μαρινάκης ανέλαβε τα ηνία του Ολυμπιακού το 2010 και εκτός από την ΠΑΕ στηρίζει και τον Ερασιτέχνη, με αποτέλεσμα να είναι ένας από τους κορυφαίους πολυαθλητικούς συλλόγους στον κόσμο

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Δευτέρα 29 Απριλίου 2024