Δευτέρα 29 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Απ’ αγκάθι βγαίνει ρόδο; - Που βρίσκονται και τι κάνουν σήμερα τα παιδιά διαβόητων δολοφόνων  

Απ’ αγκάθι βγαίνει ρόδο; – Που βρίσκονται και τι κάνουν σήμερα τα παιδιά διαβόητων δολοφόνων  

Άλλα κατάφεραν να βγουν αλώβητα, άλλα ακολούθησαν τα εγκληματικά βήματα τους και κάποια προσφέρουν στους συνάνθρωπους τους για αγαλλίαση.

Στο παιδί που ανακαλύπτει ότι ο γονιός του είναι δολοφόνος τα ερωτήματα είναι πολλά και οι απαντήσεις δεν είναι εύκολες.

Άραγε το αγάπησε πραγματικά, γιατί έκανε το έγκλημα, τι ρόλο παίζει η κληρονομικότητα και πόσο επηρεάζει το περιβάλλον είναι μόνο μερικά από αυτά που θα κληθεί να επεξεργαστεί στην μετέπειτα ζωή του για να μπορέσει να προχωρήσει μπροστά.

Το δυστυχές σε αυτές τις περιπτώσεις είναι ότι ένα παιδί χάνει την αθωότητα του νωρίς, το παρήγορο είναι ότι η ιστορία έχει δείξει ότι τις περισσότερες φορές απ’ αγκάθι βγαίνει ρόδο…

Μάικλ Μπρένερ

Το όνομα του Τσαρλς Μάνσον είναι συνδεδεμένο με τον έλεγχο και τον φόνο. Ο ηγέτης της αίρεσης Οικογένεια Μάνσον απέκτησε πολλά παιδιά.

Ανάμεσα σε αυτά ο Βαλεντίν, που σήμερα φέρει το όνομα Μάικλ Μπρένερ, ο οποίος ευτύχησε να διεκδικήσουν και να κερδίσουν την ανατροφή του στα δικαστήρια οι γονείς της μητέρας του, Μαίρη Μπρένερ, ώστε να ζει σήμερα μια φυσιολογική ζωή και να δηλώνει κατηγορηματικά ότι ποτέ του δεν αισθάνθηκε καμιά σύνδεση με τον βιολογικό του πατέρα.

Κάτια Ποπκόβ

Η κόρη του πρώην αστυνομικού Μιχάηλ Ποπκόφ, Κάτια, δυσκολεύτηκε πολύ για να πιστέψει ότι ο πατέρας της δολοφόνησε και ακρωτηρίασε 22 γυναίκες, οι περισσότερες από αυτές ιερόδουλες, από το 1992 έως το 2000.

Όπως έχει δηλώσει σε συνέντευξη της ήταν το κοριτσάκι του μπαμπά και ουδέποτε αισθάνθηκε φόβο ή ανασφάλεια στο πλευρό του. Σήμερα η ίδια είναι δασκάλα και συμβουλεύεται ψυχίατρο για την ανατροφή του παιδιού της, φοβούμενη την πιθανή «κληρονομιά» των μανιακών χαρακτηριστικών του.

Κένι Κάιμς

Κάποιες φορές οι εγκληματίες, αντί να κρύψουν τη σκοτεινή πλευρά τους, κάνουν τα παιδιά τους συμμέτοχους στις αιματηρές δραστηριότητες τους.

Αυτή είναι η περίπτωση της Σάντε Κάιμς και του γιου της Κένι, ο οποίος κλήθηκε να αναλάβει το εγκληματικό έργο του πατέρα του, όταν εκείνος πέθανε μυστηριωδώς, με αποτέλεσμα τον θάνατο τριών ανθρώπων. Μητέρα και γιος συνελήφθηκαν και καταδικάστηκαν σε πολλές φορές ισόβια με τον δεύτερο να καταθέτει εναντίον της πρώτης για να γλιτώσει τη θανατική ποινή.

Στιβ Χόντελ

Τον Ιανουάριο του 1947 μια γυναίκα με την κόρη της ανακάλυψαν το νεκρό σώμα της ηθοποιού Ελίζαμπεθ Σορτ, το οποίο ο δολοφόνος της είχε κόψει κυριολεκτικά στη μέση. Η υπόθεση πέρασε στην ιστορία ως η «Μαύρη Ντάλια» και επίσημα παραμένει ανεξιχνίαστη.

Ο πρώην αστυνομικός Στιβ Χόντελ όμως πιστεύει ακράδαντα ότι ο πατέρας του, Τζορτζ, ήταν ο δολοφόνος της προαναφερθείσας και άλλων γυναικών και έχει αφιερώσει τη ζωή του στην αποκάλυψη της αλήθειας.

Τζεν Κάρσον

Στις αρχές της δεκαετίας του 1980 ο Μάικλ Κάρσον και η σύζυγος του Σούζαν, εθισμένοι στις ναρκωτικές ουσίες και βυθισμένοι στον θρησκευτικό μυστικισμό, πίστευαν ότι είχαν σαν αποστολή τους την απελευθέρωση του κόσμου από τις μάγισσες.

Οι δολοφόνοι του Σαν Φραντσίσκο σκότωσαν τρεις γυναίκες πριν φυλακιστούν και αφήσουν πίσω τους την 9χρονη τότε Τζεν να προσπαθήσει να απαντήσει τα τεράστια γιατί. Σήμερα η ίδια εργάζεται ως σύμβουλος παιδιών που οι γονείς τους είναι στη φυλακή.

Μάθιου Ριντγκουέϊ

Ο Γκάρι Ρίντγκουέϊ δολοφόνησε 49 γυναίκες στην Ουάσιγκτον πριν τη σύλληψη του το 2001. Ο δολοφόνος του Γκριν Ρίβερ, όπως ονομαζόταν ο ποταμός όπου έπνιγε τα θύματα του, είχε έναν γιο τον Μάθιου, ο οποίος αργότερα είχε δηλώσει ότι ο πατέρας του ήταν σαν όλους τους άλλους, έπαιζε μαζί του ποδόσφαιρο και τον έμαθε να κάνει ποδήλατο.

Το συγκλονιστικό στοιχείο της υπόθεσης ήταν ότι χρησιμοποιούσε μια φωτογραφία των δυο τους για να γίνεται συμπαθής στα θύματα του.

Γιούρι Οντνατσέβα

Γνωστός ως ο Χασάπης του Ροστόφ ή Κόκκινος Αντεροβγάλτης, ο Αντρέι Τσικατίλο πρόλαβε πριν συλληφθεί και εκτελεστεί το 1994 να βιάσει, ακρωτηριάσει και δολοφονήσει 53 γυναίκες.

Ο σαδιστής κατά συρροή δολοφόνος είχε έναν γιο, τον Γιούρι, ο οποίος πήρε το επώνυμο της μητέρας του,  Οντνατσέβα, και προσπάθησε ανεπιτυχώς να κάνει μια νέα αρχή, αφού το 2009 συνελήφθη για την απόπειρα δολοφονίας ενός άνδρα, τον οποίο μαχαίρωσε δεκάδες φορές.

Μάικλ Κάλινγκερ

Ο Τζόζεφ Κάλινγκερ, διαγνωσμένος σχιζοφρενής, είχε υποστεί ακραία κακοποίηση από τους θετούς γονείς του. Στη συνέχεια ο ίδιος ασφάλισε τον μεγαλύτερο γιο του και τον δολοφόνησε για να πάρει τα λεφτά.

Όταν η αστυνομία πήγε να τον συλλάβει διέφυγε με τον μικρότερο γιο του, τον 15χρονο Μάικλ με τον οποίο διέπραξαν μαζί βιασμούς, ληστείες και τρεις φόνους πριν συλληφθούν. Ο Μάικλ τέθηκε υπό παρακολούθηση μέχρι το 25ο έτος της ηλικίας του, οπότε άλλαξε όνομα και ξεκίνησε μια νέα ζωή.

Μελίσα Μουρ

Ο φορτηγατζής Κιθ Τζέσπερσον δολοφόνησε 8 γυναίκες πριν παραδοθεί το 1995. Μέχρι τότε περιέπαιζε τις αρχές στέλνοντας τους γράμματα με λεπτομέρειες των εγκλημάτων του, που υπέγραφε με ένα χαμογελαστό πρόσωπο.

Η κόρη του Μελίσα δηλώνει σήμερα, πως παρότι δεν της πέρασε ποτέ από το μυαλό ότι ο πατέρας της είναι δολοφόνος, δεν αισθάνθηκε ποτέ άνετα κοντά του. Η ίδια έχει αφιερώσει τη ζωή της στο κλείσιμο των πληγών που έχουν τα παιδιά των κατά συρροή δολοφονών.

Κέρι Ρόουσον

Ο Ντένις Ρέιντερ δολοφόνησε 10 γυναίκες από το 1974 έως το 1991. Πέρασε στην ιστορία ως ο δολοφόνος BTK, επειδή έδενε, βασάνιζε και σκότωνε τα θύματα του και περιέγραφε με λεπτομέρειες τα εγκλήματα του σε γράμματα του προς τις αρχές.

Η κόρη του Κέρι Ρόουσον δυσκολεύτηκε να αποστασιοποιηθεί από το εγκληματικό παρελθόν του πατέρα της και να ξεκινήσει μια νέα ζωή, όπως δήλωσε όταν διαφώνησε δημόσια με το διήγημα «Ένας Καλός Γάμος», που ο Στίβεν Κινγκ βάσισε στην οικογενειακή τους τραγωδία.

Sports in

Εισιτήριο πρώτης θέσης, στο τρένο της δεύτερης ευκαιρίας

Ο Χοσέ Λουίς Μεντιλίμπαρ το έλεγε από το βράδυ της Τετάρτης στη Θεσσαλονίκη. Και η δικαίωση απλά, άργησε λίγες ημέρες

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Δευτέρα 29 Απριλίου 2024