Τετάρτη 01 Μαϊου 2024
weather-icon 21o
Η τελευταία ευκαιρία του Τσιτσιπά (vids)

Η τελευταία ευκαιρία του Τσιτσιπά (vids)

Μονόδρομος η νίκη στο σημερινό παιχνίδι με τον Χόλγκερ Ρούνε, εάν θέλει να έχει ελπίδες για πρόκριση στα ημιτελικά των ATP Finals.

Με την πλάτη στον τοίχο βρίσκεται ο Στέφανος Τσιτσιπάς. Ο Ελληνας τενίστας, μετά την ήττα στην πρεμιέρα των ομίλων των ATP Finals από τον Γιάνικ Σίνερ με 2-0 σετ, είναι σε πολύ δύσκολη θέση και το σημερινό παιχνίδι με τον Χόλγκερ Ρούνε είναι σαν τελικός.

Ο συμπατριώτης μας, ο οποίος δεν κατάφερε να φανεί ανταγωνιστικός απέναντι στον φορμαρισμένο Ιταλό, στις 15:30 θα αντιμετωπίσει τον Χόλγκερ Ρούνε για την δεύτερη αγωνιστική των ομίλων, σε ένα παιχνίδι που θα κρίνει το μέλλον του στη διοργάνωση. Ο Στέφανος Τσιτσιπάς, εάν θέλει να έχει ελπίδες για την πρόκριση στα ημιτελικά των ATP Finals, οφείλει να μπει στο κεντρικό court του Pala Alpitour με το… μαχαίρι στα δόντια και να παλέψει για κάθε πόντο. Κάθε γκέιμ. Κάθε σετ. Με το ίδιο πάθος, πείσμα και θάρρος.

Μόνο με νίκη θα παραμείνει στο κόλπο της πρόκρισης ο Στέφανος Τσιτσιπάς

Η νίκη είναι μονόδρομος για τον 25χρονο, που θα βρει απέναντί του τον άλλον ηττημένο της πρώτης αγωνιστικής του red group: Τον Χολγκερ Ρούνε, που πάλεψε απέναντι στον Νόβακ Τζόκοβιτς, αλλά στο τέλος «λύγισε» και ηττήθηκε από τον Σέρβο με 2-1 σετ.

Οποιος από τους δύο ηττηθεί στο σημερινό παιχνίδι ουσιαστικά θα αποκλειστεί, ενώ ο νικητής θα συνεχίσει να έχει κάποιες ελπίδες πρόκρισης, τις οποίες θα διεκδικήσει στο τρίτο και τελευταίο παιχνίδι της φάσης των ομίλων (σ.σ την Πέμπτη 16/11).

0-2 το h2h με τον Δανό

Αυτή θα είναι η τρίτη φορά που θα κοντραριστούν οι δύο τενίστες, με τον Δανό να έχει το απόλυτο απέναντι στον Στέφανο. Η πρώτη φορά που βρέθηκαν στο ίδιο κορτ ήταν στις 23 Μαΐου του 2022 στο Ρολάν Γκαρός, όπου επικράτησε ο Χόλγκερ με 7-5, 3-6, 6-3, 6-4. Στις 17 Οκτωβρίου του ίδιου έτους αναμετρήθηκαν ξανά, αυτή τη φορά στην Στοκχόλμη. Όμως και πάλι επικράτησε ο Ρούνε με 2-0 σετ (6-4, 6-4) και κατέκτησε τον τίτλο στη Σουηδία.

Σήμερα, ο Στέφανος Τσιτσιπάς ελπίζει η τρίτη φορά που θα βρει απέναντί του τον Χόλγκερ Ρούνε να είναι και η… φαρμακερή: Να σπάσει την «κατάρα» και να παραμείνει στο κόλπο για την πρόκριση στα ημιτελικά. Εκεί που έχει να βρεθεί από το 2019, όταν και κατέκτησε τον τίτλο (σ.σ τότε η διοργάνωση γινόταν στο Λονδίνο). Από τότε έχει αγωνιστεί τέσσερις φορές στα ATP Finals και έχει αποκλειστεί και τις τέσσερις φορές στη φάση των ομίλων. Το σημερινό παιχνίδι είναι ουσιαστικά η τελευταία ευκαιρία του Στέφανου Τσιτσιπά, ο οποίος την τελευταία αγωνιστική (16/11) θα αντιμετωπίσει τον Νόβακ Τζόκοβιτς, ενώ ο Δανός τενίστας θα αναμετρηθεί με τον γηπεδούχο και φορμαρισμένο Γιάνικ Σίνερ.

Αναμφίβολα ο Στέφανος μπορεί να τα καταφέρει απέναντι στον Χόλγκερ. Όμως, θα πρέπει να επιστρέψει σε υψηλές πτήσεις και να παρουσιαστεί πολύ καλύτερος από το παιχνίδι της πρεμιέρας, στο οποίο μάλιστα έδειξε να αντιμετωπίζει και κάποιο πρόβλημα τραυματισμού στον αγκώνα. Απομένει να φανεί εάν ο Ελληνας τενίστας τον έχει ξεπεράσει και αν είναι έτοιμος για τη μεγάλη μάχη που θα κληθεί να δώσει απέναντι στον Χόλγκερ Ρούνε.

Sports in

Άιρτον Σένα: Τριάντα χρόνια χωρίς τον θρύλο

Έχουν περάσει τρεις δεκαετίες από τότε που ο «θεός» των γκραν πρι μετακόμισε σε άλλες πίστες, αφού φρόντισε να φτιάξει τις επίγειες...

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Τετάρτη 01 Μαϊου 2024