Η Μακάμπι Τελ Αβίβ μετακόμισε προσωρινά στην πρωτεύουσα της Σερβίας, το Βελιγράδι, όπου εκεί θα υποδεχτεί τον Ολυμπιακό (14/11, 21:05) και συγκεκριμένα στην «Χάλα Πιονίρ», για την όγδοη αγωνιστική της Euroleague.
Στο 3-4 είναι το ρεκόρ των Πειραιωτών στη διοργάνωση, ενώ από την άλλη η «ομάδα του λαού» είναι στο 4-2 και εκκρεμεί το ματς της 6ης αγωνιστικής με τη Ρεάλ Μαδρίτης.
Κομβικό ματς για τον Ολυμπιακό με τη Μακάμπι στη Σερβία
Οι δύο ομάδες συναντήθηκαν πριν την έναρξη της χρονιάς για το τουρνουά «Ανδρέας Χανδριώτης» στην Κύπρο, εκέι όπου οι νταμπλούχοι Ελλάδας επικράτησαν 71-68.
Με επιστροφή Σίκμα, αλλά χωρίς «Μίλου»
Αυτή την στιγμή, ο Ολυμπιακός μετράει δύο σερί ήττες, στις λεπτομέρειες. Η πρώτη, εκτός έδρας από το Φενέρμπαχτσε με σκορ 79-77 και η δεύτερη από την Μπασκόνια με 75-74, μέσα στο ΣΕΦ. Πριν το ταξίδι τους στο Βελιγράδι, οι «ερυθρόλευκοι» φιλοξένησαν στο ΣΕΦ τον Προμηθέα, τον οποίο νίκησαν 92-75. Εκτός αποστολής έμειναν οι Νίκολα Μιλουτίνοφ και Σακίλ ΜακΚίσικ, ενώ διαθέσιμος είναι ξανά ο Λουκ Σίκμα που ξεπέρασε το πρόβλημα τραυματισμού του και αναμένεται να πάρει χρόνο συμμετοχής.
Στον αντίποδα, η Μακάμπι δεν έχει υποχρεώσεις για το πρωτάθλημα Ισραήλ. Αυτή τη στιγμή, μετράει δύο σερί νίκες. Αρχικά, πέρασε με το εμφατικό 98-90 από το Μιλάνο κόντρα στην Αρμάνι και στη συνέχεια στο πρώτο της εντός έδρας ματς, που έγινε στο Βελιγράδι, νίκησε 93-90 την Μπάγερν Μονάχου. Ο Όντεντ Κάτας δεν αντιμετωπίζει αγωνιστικά προβλήματα. Στο παιχνίδι της περασμένης αγωνιστικής επέστρεψε ο Γουέιντ Μπόλντγουιν, ο οποίος στο ντεμπούτο του τη φετινή σεζόν παίζοντας 25:25’’ και έχοντας 12 πόντους, 2 ριμπάουντ, 3 ασίστ, 2 κλεψίματα και 6 λάθη.
Επόμενο ματς στη διπλή εβδομάδα για τους «ερυθρόλευκους» απέναντι στον Ερυθρό Αστέρα (16/11, εντός) και για την «ομάδα του λαού» κόντρα στη Φενέρμπαχτσε (16/11, εντός).
Διαιτητές της αναμέτρησης θα είναι οι Ρόμπερτ Λοτερμόζερ (Γερμανία), Σαούλιους Ράτσις (Λιθουανία) και Ράιν Πεεράντι (Εσθονία).
Ο Αργύρης Μπακιρτζής και οι Χειμερινοί Κολυμβητές επιστρέφουν στον λόφο του Φιλοπάππου, με τα τραγούδια τους αλλά και τις ιστορίες που κάνουν κάθε φορά αυτή τη συνάντηση μοναδική.
Η Μπαρτσελόνα νίκησε με 1-0 τη Θέλτα χάρη σε εκτέλεση πέναλτι του Γιαμάλ, αλλά έχασε τον σταρ της με πρόβλημα τραυματισμού και υπάρχει ανησυχία και στην Εθνική Ισπανίας εν όψει Μουντιάλ
Καταπληκτικός ο Μότα στη διαδικασία των πέναλτι κόντρα στην Αταλάντα, καθώς ο γκολκίπερ της Λάτσιο απέκρουσε τέσσερα πέναλτι και έστειλε την ομάδα του στον τελικό, όπου θα αντιμετωπίσει την Ιντερ
Μεγάλη ένταση προκλήθηκε μετά το τέλος του πρώτου ημιτελικού για το Κύπελλο Κύπρου ανάμεσα σε ΑΠΟΕΛ και Απόλλωνα Λεμεσού, με τον Πάμπλο Γκαρσία να βρίσκεται στο επίκεντρο των επεισοδίων.
Η Μάντσεστερ Σίτι πέρασε από το «Τερφ Μουρ», επικρατώντας της Μπέρνλι με 1-0 και ανέβηκε στην πρώτη θέση της Premier League, καθώς υπερτερεί στην ισοβαθμία της Άρσεναλ, έχοντας την καλύτερη επίθεση.