Τρίτη 30 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Αποστάσεις αλλά με «καρφιά» – Πώς στέκονται Μαξίμου και ΝΔ μπροστά στην περιδίνηση ΣΥΡΙΖΑ

Αποστάσεις αλλά με «καρφιά» – Πώς στέκονται Μαξίμου και ΝΔ μπροστά στην περιδίνηση ΣΥΡΙΖΑ

«Χαμηλά το κεφάλι, προσπαθήστε για τα προβλήματα του κόσμου» η εντολή του Μητσοτάκη στους γαλάζιους – Στοχευμένες οι αντεπιθέσεις της ΝΔ στην αξιωματική αντιπολίτευση

«Δεν μας αφορά καθόλου τι γίνεται στην αντιπολίτευση» έλεγε ο Κυριάκος Μητσοτάκης σε συγκεντρωμένους πολίτες στην Κερατέα το Σάββατο. «Όσο αυτοί θα προσπαθούν να λύνουν τα δικά τους εσωτερικά προβλήματα, εμείς θα εργαζόμαστε με σεμνότητα για να κάνουμε τη δική σας ζωή καλύτερη» ανέφερε ο ίδιος τη μέρα έναρξης της – τρικυμιώδους όπως αποδείχθηκε – συνεδρίασης της Κεντρικής Επιτροπής του ΣΥΡΙΖΑ. Δύο μέρες μετά, το πρωί της Δευτέρας και προτού αναχωρήσει για το Βερολίνο όπου παραμένει σήμερα, στον «πρωινό καφέ» του Μαξίμου δεν έγιναν, σύμφωνα με πρωθυπουργικούς συνεργάτες, εκτεταμένες συζητήσεις για τα τεκταινόμενα στο αντιπολιτευτικό τοπίο.

Οι αποστάσεις που η Ηρώδου Αττικού περιμένει να κρατούν τόσο τα κυβερνητικά όσο και τα κομματικά στελέχη σε ό,τι αφορά δημόσιο σχολιασμό για τις διεργασίες του ΣΥΡΙΖΑ έχουν ζητηθεί άλλωστε ευθέως σε προηγούμενο χρόνο. «Χαμηλά το κεφάλι μας, προσπαθήστε για τα προβλήματα του κόσμου» ήταν η «γραμμή» του Μητσοτάκη στους συνεργάτες του ώστε να μεταφερθεί στη γαλάζια ομάδα, όπως την αποτυπώνει στενός συνεργάτης του.

«Πάτημα» στο Κέντρο

Σε Μαξίμου και ΝΔ τηρούν στάση αναμονής για πρόσωπα, ρόλους και δυναμικές στο αντιπολιτευτικό  πεδίο, θέλοντας προς το παρόν να παρουσιάζουν στα μάτια των πολιτών μια εικόνα θεσμικής στάσης αλλά και υψώνοντας τείχος με αντεπιθέσεις μόνο απέναντι σε «τοξικότητα» και «λαϊκισμούς». Με λίγα λόγια αναμένονται μόνο στοχευμένες αντεπιθέσεις προς την αξιωματική αντιπολίτευση, καθώς προτεραιότητα της κυβέρνησης είναι να κρατά ανοιχτό τον βηματισμό της έναντι και της αξιωματικής αντιπολίτευσης και του τρίτου κόμματος, απευθυνόμενη σε ευρύτερη κοινωνική πλειοψηφία.

Κάτι που, όπως πιστεύουν στη ΝΔ, δύσκολα θα καταφέρει ο Στέφανος Κασσελάκης όσο ο ίδιος διαμηνύει «στα λόγια» το άνοιγμα του ΣΥΡΙΖΑ στα πραγματικά προβλήματα της κοινωνίας αλλά στην πράξη υιοθετεί «κινήσεις και ρητορική Παύλου Πολάκη» και περιορίζεται σε «καταγγελτικά» συνθήματα για την κυβέρνηση Μητσοτάκη.

Σε Μαξίμου και ΝΔ τηρούν στάση αναμονής για πρόσωπα, ρόλους και δυναμικές στο αντιπολιτευτικό  πεδίο

Ήδη ο Παύλος Μαρινάκης χρέωσε στον Κασσελάκη συνεχείς αναρτήσεις «χωρίς ουσία» αλλά και τον «κάρφωσε» για επιμονή τους σε… παλιακές πρακτικές. Είναι σαφές ότι το μυαλό της κυβέρνησης είναι στο μετριοπαθές, κεντρώο ακροατήριο στο οποίο αγωνιά να εξακολουθεί να έχει ισχυρό «πάτημα».

«Δεν έχει να κερδίσει…»

«Δεν έχει να κερδίσει τίποτα κανένας πολιτικός και εν προκειμένω ο αρχηγός του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης, ειδικά όταν είναι νέος άνθρωπος, να πολιτεύεται με έναν τόσο παλιό τρόπο» είπε ο κυβερνητικός πορτ παρόλ στο φόντο της κατηγορίας του αρχηγού του ΣΥΡΙΖΑ ότι ο πρωθυπουργός τον αντιγράφει (με αφορμή την επίσκεψη Μητσοτάκη σε σουπερμάρκετ). «Γενικά νομίζω χρειάζεται μεγαλύτερη σοβαρότητα. Με τσιτάτα, με συνθήματα και με μια τέτοια λαϊκίστικη, παλιακή λογική, δηλαδή από άλλη εποχή, δεν λύθηκε κανένα πρόβλημα» σημείωσε.

Η προσοχή σε δεσμεύσεις και μετρήσεις

Η προσοχή του Μαξίμου είναι στραμμένη στις προεκλογικές δεσμεύσεις της ΝΔ (ξορκίζονται καθυστερήσεις και στραβοπατήματα, κοινώς) καθώς και στα ποιοτικά στοιχεία των μετρήσεων κοινής γνώμης. Με νούμερο ένα πρόβλημα (και ανησυχία των γαλάζιων σε ό,τι αφορά τις εντεινόμενες πιέσεις από την κοινωνία) την ακρίβεια. Εκεί όπου μεταξύ άλλων ποντάρουν για να πιέσουν την κυβέρνηση και οι πολιτικοί αντίπαλοί της. «Η αιτία της ακρίβειας είναι δομική και ανήκει στη φιλοσοφία της κυβερνητικής πολιτικής» είπε χαρακτηριστικά ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ κατά τη χθεσινή επίσκεψή του στην Επιτροπή Ανταγωνισμού.

«Όποιος λέει ότι πατάει ένα κουμπί και εξαφανίζεται η ακρίβεια, εξαπατά τους πολίτες» σημείωνε στο μεταξύ ο Μαρινάκης (Mega), μιλώντας για μάχη που η κυβέρνηση δίνει μαζί με τους πολίτες και για την ανάγκη να υπάρχει «πλέγμα πολιτικών που μειώνει τις συνέπειες -και σε κάποιες περιπτώσεις τις εκμηδενίζει- της εισαγόμενης ακρίβειας».

Sports in

Άγριο ξύλο μεταξύ οπαδών πριν το Τζένοα – Κάλιαρι (vid)

Ακόμα ένα περιστατικό οπαδικής βίας έρχεται να ταράξει την Ιταλία.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Τρίτη 30 Απριλίου 2024