Κυριακή 28 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Βοιωτία: Τι έδειξε η ιατροδικαστική εξέταση για τον θάνατο του 17χρονου

Βοιωτία: Τι έδειξε η ιατροδικαστική εξέταση για τον θάνατο του 17χρονου

To πόρισμα θα ενσωματωθεί στη δικογραφία που έχει σχηματιστεί σε βάρος του αστυνομικού οποίος απολογείται ενώπιον της ανακρίτριας την Πέμπτη.

Από κοντινή απόσταση πυροβολήθηκε ο 17χρονος Ρομά, κατά τη διάρκεια καταδίωξης στην περιοχή Αλιάρτου Βοιωτίας, σύμφωνα με τα πρώτα στοιχεία της ιατροδικαστικής εξέτασης, αφού διαπιστώθηκε ότι η βολίδα αρχικά προκάλεσε ένα διαμπερές τραύμα στον αριστερό αντίχειρα και μετά συνέχισε, καταλήγοντας στην αριστερή τραχηλική χώρα.

Πρόκειται για ένα τυφλό τραύμα, καθώς η βολίδα παρέμεινε κοντά στον αυχένα, στην αριστερή πλευρά του λαιμού. Η βολή πραγματοποιήθηκε σε μικρή απόσταση από το θύμα, ενώ, στον νεαρό δεν διαπιστώθηκαν χτυπήματα στα πλευρά.

Αύριο, που έχει προγραμματιστεί η κηδεία του 17χρονου

Ωστόσο, είχε εκδορές τριβής στην αριστερή πλευρά του προσώπου του, οι οποίες ενδεχομένως να προκλήθηκαν από την πτώση του θύματος στο έδαφος, σύμφωνα με την ιατροδικαστική εξέταση.

Τέλος, από τα δάχτυλα ελήφθησαν δείγματα και για τον εντοπισμό πυρίτιδας, προκειμένου να σταλούν στα εργαστήρια, ώστε να διαπιστωθεί πόσο κοντά ήλθε το όπλο στο 17χρονο.

To πόρισμα θα ενσωματωθεί στη δικογραφία που έχει σχηματιστεί σε βάρος του αστυνομικού οποίος απολογείται ενώπιον της ανακρίτριας την Πέμπτη.

Τι ισχυρίζεται ο αστυνομικός

Ο αστυνομικός ισχυρίζεται ότι έγινε απόπειρα αρπαγής του όπλου του με αποτέλεσμα αυτό να εκπυρσοκροτήσει. Ο 41χρονος αρχιφύλακας της ΟΠΚΕ από το όπλο του οποίου έφυγε η μοιραία σφαίρα, φέρεται να έχει καταθέσει πως «όταν άνοιξα την πόρτα του αυτοκινήτου επιχείρησε να μου αρπάξει το πιστόλι. Όταν αντιλήφθηκα την πρόθεσή του τράβηξα το πιστόλι και όταν άκουσα τον κρότο, πάγωσα».

Σε ότι αφορά τους άλλους τρεις επιβαίνοντες, ένα αγόρι και δύο κορίτσια, φέρονται να κατέθεσαν ότι ο 17χρονος Ρομά δέχθηκε χτυπήματα από τον αστυνομικό πριν την αιματηρή κατάληξη του συμβάντος.

Κλίμα έντασης στη Θήβα

Κλίμα ένταση επικρατεί στη Θήβα ενώ ολοκληρώθηκε το μεσημέρι το συλλαλητήριο και η συγκέντρωση διαμαρτυρίας που έκαναν οι συμμαθητές του 17χρονου από το ΕΠΑΛ της Θήβας που είναι σε κατάληψη.

Για περισσότερο από δύο ώρες διαδήλωσαν στους κεντρικούς δρόμους της πόλης φωνάζοντας συνθήματα κατά της αστυνομικής βίας ενώ στη συνέχεια οργανώθηκε συγκέντρωση διαμαρτυρίας στην πλατεία Αγίων Θεοδώρων της Θήβας ζητώντας να σταματήσει η αστυνομική αυθαιρεσία και να τιμωρηθεί ο κατηγορούμενος.

Μέχρι το ξημέρωμα ήταν αναμμένες οι φωτιές στην Αλίαρτο και ιδιαίτερα στην έξοδο του επαρχιακού δρόμου προς τη Θήβα. Από νωρίς το βράδυ Ρομά είχαν στήσει οδοφράγματα και είχαν βάλει φωτιές κοντά στο δρόμο Θήβας -Λειβαδιάς ενώ ισχυρές αστυνομικές δυνάμεις βρισκόταν από πολύ νωρίς στη συγκεκριμένη περιοχή. Ακόμη και σήμερα το πρωί η κυκλοφορία στην ευρύτερη περιοχή είναι προβληματική καθώς υπάρχουν ομάδες Ρομά που συγκεντρώνονται για να διαμαρτυρηθούν.

Τέλος ιδιαίτερα έντονη είναι η αστυνομική παρουσία τη σημερινή μέρα και θα συνεχιστεί μέχρι αύριο, που έχει προγραμματιστεί η κηδεία του 17χρονου

Sports in

Ο Ολυμπιακός των 21 Ευρωπαϊκών τελικών επί εποχής Βαγγέλη Μαρινάκη

Ο Βαγγέλης Μαρινάκης ανέλαβε τα ηνία του Ολυμπιακού το 2010 και εκτός από την ΠΑΕ στηρίζει και τον Ερασιτέχνη, με αποτέλεσμα να είναι ένας από τους κορυφαίους πολυαθλητικούς συλλόγους στον κόσμο

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Κυριακή 28 Απριλίου 2024