Σάββατο 27 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Ελεύθερη χωρίς περιοριστικούς όρους η Εύη Βατίδου

Ελεύθερη χωρίς περιοριστικούς όρους η Εύη Βατίδου

Η κατηγορούμενη για βαριά σκοπούμενη σωματική βλάβη υποστήριξε πως οι αστυνομικοί οι οποίοι ελήφθησαν του περιστατικού δεν έπραξαν. ως όφειλαν

Ελεύθερη χωρίς κανένα περιοριστικό όρο αφέθηκε η Ευη Βατίδου που απολογήθηκε για περίπου μια ώρα για το αδίκημα της βαριάς σκουπούμενης σωματικής βλάβης έπειτα από μήνυση που υπέβαλλε σε βάρος της ζευγάρι μοτοσικλετιστών για περιστατικό το βράδυ του Σαββάτου στο Γλυφάδα με την ίδια να αποδίδει την ποινική της εμπλοκή σε προσπάθεια των αντιδικων της να κατασκευάσουν την ιστορία για να αξιώσουν αποζημίωση από τον πρώην σύζυγό της Αλέξη Κούγια,ο οποίος είναι και ο συνήγορος υπεράσπισης της.

Η Εύη Βατίδου στο υπόμνημα της που προσκόμισε στην δικαστική λειτουργό περίγραψε λεπτομερώς πως ξεκίνησε η υπόθεση υυποστηριζοντας ότι κινήθηκε κανονικά με το αυτοκίνητο και στάθμευσε έξω από ένα περίπτερο στην οδό Γούναρη στη Γλυφάδα για να πάρει αναψυκτικά.

«Δεν είχα παραβιάσει κανέναν ερυθρό σηματοδότη»

«Πριν προλάβω να πάρω την τσάντα μου με τα χρήματα και το κινητό μου και πριν προλάβω να ανοίξω καν την πόρτα του οδηγού, είδα έκπληκτη έναν άντρα να κατευθύνεται προς το μέρος μου, ερχόμενος από μία μοτοσικλέτα που είχε σταματήσει μπροστά από εμένα, και με έντονα απειλητική διάθεση, εξαγριωμένος, αφρίζοντας, άρχισε να κοπανάει με τις γροθιές του το τζάμι της θύρας του οδηγού, το οποίο ήταν κλειστό, και παράλληλα μου φώναζε «π… άντε γ… θα σε σκοτώσω, ».

Εγώ εντελώς ανυποψίαστη και πολύ τρομαγμένη τον κοίταξα και τον ρώτησα γιατί μου επιτίθεται και με βρίζει; Αυτός όμως συνέχισε να χτυπάει το αυτοκίνητο μου και να βρίζει ενώ σε κάποια στιγμή με το κράνος που κρατούσε, χτύπησε με πολυ δύναμη και βιαιότητα, με λύσσα και με πρόθεση τον καθρέφτη του οδηγού του αυτοκινήτου μου, με αποτέλεσμα να θραύσει το τζάμι και να ξεχαρβαλώσει το βραχίονα του καθρέπτη ο οποίος «κρέμασε».

Της σκηνής αυτής όπως λέει η Εύη Βατιδου δεν είχε προηγηθεί κάποιο επεισόδιο ανάμεσα στις δυο πλευρές, ενώ ο άντρας της ήταν άγνωστος. «Δεν είχα παραβιάσει κανέναν ερυθρό σηματοδότη, ως αυτός αναληθώς ισχυρίζεται. Είναι σημαντικό να αναφερθεί ότι η συνεπιβάτης της μοτοσυκλέτας, που αργότερα προέκυψε ότι ήταν η σύζυγος του, απλά παρακολουθούσε τα τεκταινόμενα, χωρίς να προσπαθήσει έστω με τα λόγια να τον συγκρατήσει, ούτε τον επέπληξε, όταν αυτός έσπασε τον καθρέφτη του αυτοκινήτου μου με τον τρόπο που περιέγραψα και φαίνεται στις φωτογραφίες που προσκομίζω».

Τι αναφέρει στο υπόμνημα της

Σύμφωνα με όσα ισχυρίζεται στο υπόμνημα της η Εύη Βατίδου, μετά το συμβάν ο άντρας άρχισε να απομακρύνεται χωρίς η ίδια να μπορέσει να καταγράψει τον αριθμό της μηχανής του. «Επειδή δεν είχα προλάβει να συγκρατήσω τον αριθμό της μηχανής λόγω του σκότους αλλά και τις εκπλήξής μου, αποφάσισα να τον ακολουθήσω, μήπως και μπορέσω να τον καταγράψω, ώστε να μπορέσω να του κάνω μήνυση και να αποζημιωθώ, διότι το αυτοκίνητό μου είναι ασφαλισμένο με απλή ασφάλεια αστικής ευθύνης και δεν καλύπτονται τέτοιου είδους ζημιές» αναφέρει η κ. Βατίδου και συνεχίζει λέγοντας πως μόλις ο άγνωστος αντιλήφθηκε ότι τον ακολουθεί επιχείρησε να την αποφύγει.

Και συνεχίζοντας την περιγραφή του περιστατικού που την έφερε αντιμέτωπη με τη δικαιοσύνη προσθέτει «Φτάνοντας στη συμβολή με την οδό Πετμεζά ο άντρας επιχείρησε να στρίψει απότομα δεξιά, πλην όμως έχασε την ισορροπία του και η μηχανή του ανετράπη σε μία από τις πολλές λακκούβες του στρώματος, με αποτέλεσμα να πέσει δεξιά μαζί με τον ίδιο και την συνεπιβάτη του» σημειώνει η κ. Βατίδου συμπληρώνοντας πως προκειμένου να τον αποφύγει έπεσε σε περίφραξη με αποτέλεσμα το αμάξι να υποστεί σοβαρές ζημιές και να χρειαστεί γερανό.

«Όταν εξήλθα θα του οχήματος, διαπίστωσα ότι ο άντρας ήταν όρθιος, χωρίς να έχει κάποια εμφανή τραυματισμό, αλλά η συνεπιβάτες του ήταν στο έδαφος ζωντανή. Τον ρώτησα πως είναι αυτός και η σύζυγός του κι αν κάλεσαν το ΕΚΑΒ και εκείνος μου απάντησε ότι το είχε ήδη καλέσει και συνέχισε να με βρίζει και να με απειλεί. Εγώ κάλεσα την άμεσο δράση. Σε λίγα λεπτά ήρθε και ασθενοφόρο το οποίο παρέλαβε τραυματία και η τροχαία, η οποία όμως δεν είπα λυθεί καθώς και αστυνομικοί οποίοι μας οδήγησαν στο Αστυνομικό Τμήμα της Γλυφάδας» εξηγεί.

Ο αντίδικος της αποφάσισε να στραφεί εναντίον της όταν διαπίστωσε ότι είναι πρώην σύζυγος του Αλέξη Κούγια

Ο Αλέξης Κούγιας είχε αναλάβει την υπεράσπιση της

«Ατυχώς οι επιληφθέντες αστυνομικοί δε συνέταξαν έκθεση αυτοψίας»

Η κατηγορούμενη για βαριά σκοπούμενη σωματική βλάβη υποστήριξε πως οι αστυνομικοί οι οποίοι ελήφθησαν του περιστατικού δεν έπραξαν. ως όφειλαν. «Ατυχώς οι επιληφθέντες αστυνομικοί δε συνέταξαν έκθεση αυτοψίας, δεν μερίμνησαν καταγράψουν τις θέσεις των οχημάτων πριν αυτά απομακρυνθούν, ούτε τα φωτογράφισαν, ώστε να προκύπτουν οι ζημιές εκάστου, κάτι που έχει ιδιαίτερη σημασία για την μοτοσικλέτα, καθώς εγώ προσκομίζω φωτογραφίες του οχήματος μου, αλλά ούτε και προσήλθε στο κάποιος μάρτυρας αστυνομικός να καταθέσει υπέρ των διαπιστώσεων του από το σημείο του συμβάντος.

Ο αντίδικος μου φρόντισε να εξαφανιστεί δική του μοτοσικλέτα από τον τόπο του συμβάντος για ευνόητους λόγους, καθώς τελικά η μοτοσικλέτα δεν έφερε πινακίδα κυκλοφορίας ή την είχε κρυμμένη, ενώ είναι χαρακτηριστικό ότι ακόμη και στις καταθέσεις το αποφεύγει να αναφέρει τον αριθμό κυκλοφορίας της.

Επίσης οι αστυνομικοί δεν φρόντισαν για την διενέργεια αλκοτέστ στους οδηγούς των εμπλεκομένων οχημάτων, μολονότι εγώ το ζήτησα, καθώς δεν είχα καταναλώσει αλκοόλ, ούτε συσχέτισαν στην δικογραφία οποιοδήποτε ιατρικό πιστοποιητικό για την σύζυγό του αντιδίκου μου και τον ίδιο, ούτε έλεγαν κάποια κατάθεση από την σύζυγό του».

«Έχω την πεποίθηση ότι κατασκεύασε την εκδοχή ότι δήθεν εγώ τους χτύπησα»

Κλείνοντας το απολογητικό της υπόμνημα επισημαίνει: «Η πτώση της μοτοσυκλέτας του οφείλεται σε αποκλειστική δική του υπαιτιότητα και συγκεκριμένα σε δικό του εσφαλμένο χειρισμό και στην επικινδυνότητα του οδοστρώματος, χωρίς εγώ να τον ακουμπήσω έστω και κατ’ ελάχιστον. Και διατυπώνει τη θέση ότι ο αντίδικος της αποφάσισε να στραφεί εναντίον της όταν διαπίστωσε ότι είναι πρώην σύζυγος του Αλέξη Κούγια.

«Έχω την πεποίθηση ότι κατασκεύασε την εκδοχή ότι δήθεν εγώ τους χτύπησα, προκειμένου να αξιώσει αποζημίωση, διότι πληροφορήθηκα εκ των υστέρων την ιδιότητα μου ως πρώην συζύγου του γνωστού ποινικολόγο Αλέξη Κούγια και θεώρησε ότι θα μπορούσε μέσα από μια τέτοια ιστορία να εξαναγκάσει τον πρώην σύζυγό μου να τον αποζημιώσει, για να κλείσει συμβιβαστικά η υπόθεση και να μη διατρέχω στο μέλλον κίνδυνο φυλακίσεως, καθώς κάτι τέτοιο θα προκαλούσε τεράστιο ψυχικό τραύμα στα παιδιά μας αλλά και σοβαρή μείωση του κύρους του πρώην συζύγου μου».

Sports in

Ισπανικός «εμφύλιος» στον τελικό του BCL

Η Μάλαγα πέρασε από τον χθεσινό δεύτερο ημιτελικό και θα αντιμετωπίσει την Τενερίφη στον τελικό του BCL.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Σάββατο 27 Απριλίου 2024