
Γάζα: Τρία πρόωρα μωρά πέθαναν στο νοσοκομείο Αλ Σίφα – «Φοβόμαστε ότι θα τα χάσουμε όλα»
Βγάζουν τα νεογέννητα από τις θερμοκοιτίδες και τα τυλίγουν σε κουβέρτες για να τα κρατήσουν ζεστά
Τρία από τα 39 πρόωρα μωρά πέθαναν στο νοσοκομείο Αλ Σίφα λόγω της διακοπής όλων των πόρων από το Ισραήλ στη λωρίδα της Γάζας, δήλωσε την Κυριακή εκπρόσωπος του παλαιστινιακού υπουργείου Υγείας.
Η μονάδα εντατικής θεραπείας νεογνών σταμάτησε να λειτουργεί στις 11 Νοεμβρίου, δήλωσε ο διευθυντής της μονάδας.
Όσα μωρά είναι ακόμα στη ΜΕΘ κινδυνεύουν να χάσουν τη ζωή τους καθώς το νοσοκομείο δεν έχει καύσιμα.
Διευθυντής χειρουργικής του Αλ Σίφα: Φοβάμαι ότι θα πεθάνουν όλα τα μωρά στις θερμοκοιτίδες
Μέσα σε ένα σκοτεινό χειρουργείο στο μεγαλύτερο νοσοκομειακό συγκρότημα της Γάζας, το προσωπικό τύλιξε δεκάδες μικροσκοπικά πρόωρα μωρά σε ένα κρεβάτι, σε μια απέλπιδα προσπάθεια να τα κρατήσει ζεστά – και ζωντανά.
Χωρίς παροχή οξυγόνου ή ρεύματος για θερμοκοιτίδες, οι νοσοκόμες προσπάθησαν να παράσχουν όση ελάχιστη φροντίδα μπορούσαν σε 39 μωρά που μεταφέρθηκαν από τη μονάδα νεογνών σε άλλο τμήμα του συγκροτήματος μετά από χτύπημα στη μονάδα εντατικής θεραπείας του Αλ Σίφα.
Και μόνο το να τα μεταφέρουν στο χειρουργείο ήταν μια δυνητικά θανατηφόρα αποστολή.
Το προσωπικό ανέφερε χτυπήματα σε όποιον κινούνταν μέσα στο συγκρότημα του νοσοκομείου.
36 βρέφη κατάφεραν να επιβιώσουν από τη μεταφορά, αλλά η κατάστασή τους επιδεινώθηκε κατά τη διάρκεια του Σαββατοκύριακου. «Χάσαμε ένα μωράκι σήμερα, χθες χάσαμε δύο και φοβάμαι ότι τελικά όλα τα μωρά θα χάσουν τη ζωή τους» συγκλονίζει ο διευθυντής του Αλ Σίφα.
- Διαδημοτική συνεργασία για την δημιουργία καλλιτεχνικού σχολείου
- Μπορεί η Κίνα να πατήσει στη Σελήνη πριν από τη NASA;
- Γίνε μέλος στην κοινότητα «Ακόλουθοι του Ήλιου» και ζήσε exclusive εμπειρίες με την πιο ηλιόλουστη παρέα
- «Ο Ραζβάν Λουτσέσκου υποψήφιος για τη θέση του Μιρτσέα στην εθνική Ρουμανίας»
- Δήμος Ι.Π. Μεσολογγίου: Η Κέρκυρα ως τιμώμενη πόλη στις Εορτές Εξόδου 2026
- Ευρυτανία: Νεκρός 54χρονος σε τροχαίο – Το φορτηγό του έπεσε σε γκρεμό 40 μέτρων

