Πέμπτη 02 Μαϊου 2024
weather-icon 21o
Εμανουέλ Μακρόν: «Καμία ανοχή στον αφόρητο αντισημιτισμό»

Εμανουέλ Μακρόν: «Καμία ανοχή στον αφόρητο αντισημιτισμό»

«Μια Γαλλία όπου Γάλλοι φοβούνται λόγω της θρησκείας τους ή της καταγωγής τους δεν είναι Γαλλία», τονίζει ο Γάλλος πρόεδρος

Ο Εμανουέλ Μακρόν σε μια «ανοιχτή επιστολή» του προς τους Γάλλους, η οποία δημοσιεύθηκε στην εφημερίδα Le Parisien, ενόψει της πορείας που οργανώνεται σήμερα στο Παρίσι κατά του αντισημιτισμού, επικρίνει «την αφόρητη αναζωπύρωση του αχαλίνωτου αντισημιτισμού» στη χώρα του όπου, όπως υπογραμμίζει, έχουν καταγράφει πάνω από 1.100 αντισημιτικές ενέργειες από τις 7 Οκτωβρίου και μετά.

Ο πρόεδρος της Γαλλίας στην επιστολή του κάνει λόγο για «μια Γαλλία όπου οι Εβραίοι συμπολίτες μας φοβούνται» και επισημαίνει πως «μια Γαλλία όπου Γάλλοι φοβούνται λόγω της θρησκείας τους ή της καταγωγής τους δεν είναι Γαλλία».

Ο Μακρόν τάχθηκε ακόμη υπέρ μίας προσωρινής ανθρωπιστικής εκεχειρίας

Σημειώνει επίσης πως «δεν θα υπάρξει καμία ανοχή στον αφόρητο αντισημιτισμό» και ότι «η μόνη ορθή αντιμετώπιση όσων προβαίνουν στις απεχθείς αντισημιτικές ενέργειες είναι η παραπομπή τους στη δικαιοσύνη».

«Να μη μας διχάσει ο αγώνας κατά του αντισημιτισμού»

«Ο αγώνας κατά του αντισημιτισμού δεν θα πρέπει ποτέ να μας διχάσει ή να οδηγήσει σε αντιπαράθεση κάποιων Γάλλων εναντίον άλλων Γάλλων», τονίζει και υπογραμμίζει ότι η επίθεση της Χαμάς προκάλεσε την ένοπλη απάντηση του Ισραήλ που «έχει το δικαίωμα να υπερασπιστεί τον εαυτό του» και ότι «σε αυτό το θέμα δεν υπάρχει ναι μεν αλλά».

Ο Γάλλος πρόεδρος τάχθηκε ακόμη υπέρ μίας προσωρινής ανθρωπιστικής εκεχειρίας, η οποία θα οδηγήσει σε μόνιμη κατάπαυση πυρός και επισήμανε ότι ο στόχος των τρομοκρατών είναι να προκαλέσουν διαιρέσεις παντού για να πυροδοτήσουν τις συγκρούσεις και το χάος.

«Δεν θα πέσουμε σε αυτή την παγίδα. Μια ζωή αξίζει μια ζωή, ανεξαρτήτως καταγωγής, πεποιθήσεων ή επιλογών», καταλήγει.

Πηγή: ΑΠΕ ΜΠΕ

Sports in

Η Κ19 της Λαμίας έκανε pasillo στην αντίστοιχη του Ολυμπιακού για την κατάκτηση του Youth League

Σε μια πολύ όμορφη κίνηση προχώρησε η Κ19 της Λαμίας, προς την αντίστοιχη του Ολυμπιακού λίγο πριν την μεταξύ τους αναμέτρηση.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Πέμπτη 02 Μαϊου 2024