Πέμπτη 02 Μαϊου 2024
weather-icon 21o
ΑΕΚ – Λαμία 3-0: Εύκολη νίκη για την Ένωση με Γκαρσία και Αραούχο

ΑΕΚ – Λαμία 3-0: Εύκολη νίκη για την Ένωση με Γκαρσία και Αραούχο

Ο Λιβάι Γκαρσία πέτυχε το πρώτο του γκολ στη σεζόν, ο Αραούχο και ο Μάνταλος άνοιξαν λογαριασμό στο πρωτάθλημα και η ΑΕΚ επικράτησε εύκολα με 3-0 της Λαμίας στη Νέα Φιλαδέλφεια.

Στην πιο εύκολη ίσως νίκη της στη σεζόν, η ΑΕΚ επικράτησε με 3-0 της Λαμίας στη Νέα Φιλαδέλφεια και άφησε πίσω της την γκέλα με την Κηφισιά. Πρώτο γκολ στη σεζόν για τον Λιβάι Γκαρσία, σεφτέ στο πρωτάθλημα από τους Αραούχο και Μάνταλο, με την Ένωση να κάνει συντήρηση δυνάμεων στο δεύτερο μέρος.

Πώς ξεκίνησαν

Ο Στάνκοβιτς επέστρεψε κάτω από τα δοκάρια για την ΑΕΚ, με τους Σιντιμπέ, Βίντα, Κάλενς και Μοχαμάντι να είναι τετράδα στην άμυνα και τους Σιμάνσκι, Πινέδα στον άξονα. Ο Ελίασον ξεκίνησε δεξιά στην επίθεση, ο Γκατσίνοβιτς αριστερά και ο Αραούχο ήταν πίσω από τον Γκαρσία.

Από την άλλη η Λαμία ξεκίνησε με τους: Κοσέλεφ, Σιμόν, Σίντκλει, Τζανετόπουλος, Παπαδόπουλος, Αμαράλ, Σαντάνα, Σλίβκα, Μαρτίνεθ, Τσιλούλης, Καρλίτος.

Ξεμπούκωσαν Γκαρσία και Αραούχο

Το πρώτο ημίχρονο ήταν ένας μονόλογος για την ΑΕΚ που δεν απειλήθηκε καθόλου και πέτυχε δύο γκολ ενώ είχε ευκαιρίες και για περισσότερα. Με τη συμπλήρωση δέκα λεπτών και μετά από φάση διαρκείας η μπάλα έπεσε μπροστά στον Γκαρσία που με σουτ μέσα από την περιοχή έκανε το 1-0 και άνοιξε λογαριασμό στη φετινή σεζόν καθώς είχε να σκοράρει από τον Απρίλιο.

Η ΑΕΚ ήταν μονίμως στην επίθεση και στο 31’ έχασε μεγάλη ευκαιρία όταν από ωραία ενέργεια και γύρισμα του Γκατσίνοβιτς, ο Γκαρσία από κοντά έστειλε την μπάλα άουτ. Το 2-0 ήρθε τελικά στο 36’ με τον Αραούχο να στέλνει την μπάλα στα δίχτυα με τρομερό διαγώνιο σουτ και να ανοίγει λογαριασμό στο πρωτάθλημα μετά τα δύο γκολ στην Ευρώπη.

Στο 42’ η ΑΕΚ άγγιξε και το τρίτο γκολ, αλλά ο Κοσέλεφ απέκρουσε την κοντινή κεφαλιά του Ελίασον από λόμπα του Αραούχο προς τον Σουηδό. Η μοναδική αξιόλογη στιγμή για τη Λαμία ήταν ένα πολύ δυνατό σουτ του Καρλίτος έξω από την περιοχή, το οποίο έφυγε άουτ.

Άνοιξε λογαριασμό και ο Μάνταλος

Στο δεύτερο ημίχρονο η ΑΕΚ μπήκε και πάλι με διάθεση, αλλά υστερούσε σε ενέργεια και το ματς πήγε σε χαμηλό τέμπο, με τη Λαμία να προσπαθεί μάλιστα να απειλήσει στην κόντρα. Ουσιαστικά δεν υπήρχε φάση στο ματς για ένα μεγάλο διάστημα, με τον Αλμέιδα να φρεσκάρει λίγο πριν το 70’ τη μεσοεπιθετική του γραμμή.

Στο 71’ ο Πόνσε από γύρισμα του Πιζάρο δεν μπόρεσε να σκοράρει από κοντά ενώ στο 89’ ο Τόσιτς έχασε μοναδική ευκαιρία με κεφαλιά από την καρδιά της περιοχής της ΑΕΚ. Στις καθυστερήσεις ο Μάνταλος κέρδισε πέναλτι το οποίο εκτέλεσε εύστοχα ο ίδιος διαμορφώνοντας το τελικό 3-0. Αυτό ήταν το πρώτο φετινό γκολ και για τον Έλληνα άσο.

ΑΕΚ (Ματίας Αλμέιδα): Στάνκοβιτς, Μοχαμάντι (77′ Πήλιος), Κάλενς, Βίντα, Σιντιμπέ (62′ Μάνταλος), Σιμάνσκι, Πινέδα, Γκατσίνοβιτς (69′ Πισάρο), Ελίασον, Αραούχο (69′ Τσούμπερ), Λιβάι Γκαρσία (69′ Πόνσε).

Λαμία (Λεωνίδας Βόκολος): Κοσέλεφ, Σίντκλεϊ (46′ Τόσιτς), Παπαδόπουλος, Τζανετόπουλος, Σιμόν, Σαντάνα, Σλίβκα (83′ Τσιλιανίδης), Αμαράλ, Μαρτίνεθ (73′ Λόνγκο), Τσιλούλης (46′ Τζανδάρης), Καρλίτος (73′ Μάλτσι).

Sports in

Όλα για όλα από τον Ολυμπιακό για την ισοφάριση κόντρα στην Μπαρτσελόνα

Ο Ολυμπιακός φιλοξενεί την Μπαρτσελόνα στο Game 4 των play offs της Euroleague με στόχο τη νίκη που θα στείλει τη σειρά σε 5ο παιχνίδι στην Βαρκελώνη.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Πέμπτη 02 Μαϊου 2024