Τετάρτη 01 Μαϊου 2024
weather-icon 21o
ΗΠΑ: Στο σφυρί η εκπληκτική συλλογή με κλασσικά αυτοκίνητα μεγαλοαπατεώνα - Σπάνια αυτοκίνητα άλλαξαν χέρια

ΗΠΑ: Στο σφυρί η εκπληκτική συλλογή με κλασσικά αυτοκίνητα μεγαλοαπατεώνα – Σπάνια αυτοκίνητα άλλαξαν χέρια

Τα 230 αυτοκίνητα και οι 30 μηχανές που συνέλεξε ο 70χρονο σήμερα μεγαλοαπατεώνας Najeeb Khan, δημοπρατήθηκαν για το ποσό-ρεκόρ των 41,6 εκατ. ευρώ. Σπάνια κλασσικά αυτοκίνητα βγήκαν στο σφυρί!

Ο 70χρονος μεγαλοαπατεώνας Νατζίμπ Χαν, καταδικάστηκε σε φυλάκιση οχτώ ετών για τραπεζική απάτη (σ.σ. Καταχραστής ουσιαστικά) που είχε στήσει στην Ιντιάνα των Ηνωμένων Πολιτειών, η οποία του απέφερε συνολικά 168,6 εκατ. ευρώ με τα 150 από αυτά να είναι απαιτητά. Το πάθος του; Τα κλασσικά αυτοκίνητα!

Τα κλεμμένα χρήματα χρησιμοποιήθηκαν επίσης για την αγορά αεροπλάνων, σκαφών, ενός ελικοπτέρου και μιας τεράστιας συλλογής κλασικών αυτοκινήτων αξίας πολλών εκατομμυρίων δολαρίων.

Ανάμεσά τους μια Ferrari 225 S Berlinetta του 1952, μιας Fiat 8V Supersonic by Ghia του 1953 και μιας Jaguar E-Type Lightweight του 1963

Η πώληση της συλλογής των σπάνιων αυτοκινήτων που είχε συγκεντρώσει ο Χαν , μια απάτη κάθε φορά, είχε εντυπωσιακά αποτελέσματα, συγκεντρώνοντας ένα από τα υψηλότερα ποσά που έχουν καταγραφεί ποτέ για δημοπρασία συλλογής αυτοκινήτων με το ποσό να φτάνει στα 41,6 εκατ. ευρώ.

Η είδηση που 3 χρόνια μετά κάνει ακόμα τον γύρο του κόσμου καθώς πριν μια εβδομάδα καταδικάστηκε

Εκτός από την ποινή φυλάκισης του Χαν -η οποία ανέρχεται σε οκτώ χρόνια και έναν μήνα- έχει επίσης διαταχθεί να καταβάλει πάνω από 150 εκατομμύρια δολάρια στα θύματά του και στην εφορία. Αυτό περιλαμβάνει 121 εκατ. δολάρια σε αποζημίωση στην Key Bank, 27 εκατ. δολάρια στους πρώην πελάτες του και 9,8 εκατ. δολάρια σε αναδρομικούς φόρους. Θα πρέπει επίσης να εκτίσει τριετή επιτήρηση μόλις αποφυλακιστεί.

Ο Νατζίμπ Χαν καταδικάστηκε σε 97 μήνες φυλάκιση για ένα σύστημα απατεωνισμού επιταγών που του απέφερε πάνω από 180 εκατομμύρια δολάρια, σύμφωνα με το Associated Press.

Ο Χαν χρησιμοποίησε τα παράνομα αποκτηθέντα κεφάλαια για να χρηματοδοτήσει έναν πολυτελή τρόπο ζωής που τον οδήγησε στη δημιουργία μιας από τις πιο σεβαστές συλλογές κλασικών αυτοκινήτων στον κόσμο.

Διέπραξε την απάτη μεταξύ 2011 και 2019, ενώ ανέπτυσσε την εταιρεία του στο Elkhart της Ιντιάνα με έδρα την επεξεργασία μισθοδοσίας.

Κατά τη διάρκεια αυτής της περιόδου, διοχέτευσε εκατοντάδες επιταγές και εμβάσματα με ανεπαρκή κεφάλαια μεταξύ τριών τραπεζών, συμπεριλαμβανομένης της Key Bank με έδρα το Κλίβελαντ, για να διογκώσει τεχνητά το ποσό στους λογαριασμούς του, σύμφωνα με το Γραφείο του Εισαγγελέα των ΗΠΑ στη Βόρεια Περιφέρεια του Οχάιο.

Το Amphicar ένα από τα πρώτα πλήρως αμφίβια αυτοκίνητα, που πέρασαν στην -περιορισμένη- παραγωγή!

Όταν η στρατηγική τελικά κατέρρευσε, περίπου 1.700 από τους πελάτες του έχασαν τα χρήματα που είχε αποσύρει η εταιρεία του Χαν για να καλύψει τους φόρους μισθοδοσίας. Ορισμένα από τα θύματά του αναγκάστηκαν να πληρώσουν την εφορία χρησιμοποιώντας δικά τους κεφάλαια, παίρνοντας δάνεια ή απολύοντας υπαλλήλους.

Το σύνολο των οχημάτων δημοπρατήθηκε από τον οίκο RM Sotheby’s στο πλαίσιο της πώλησης της συλλογής Elkhart το φθινόπωρο του 2020. Ο δικηγόρος του Χαν δήλωσε ότι τα χρήματα από την πώληση χρησιμοποιήθηκαν για να βοηθήσουν τα θύματά του να ανακτήσουν κεφάλαια.

Ανάμεσα στα κλασσικά αυτοκίνητα που πωλήθηκαν ήταν και μια Mercedes-Benz 300 SL Gullwing του 1955, η οποία άλλαξε χέρια για 1,4 εκατ. ευρώ ποσό που δεν αποτελεί το ρεκόρ. Ακόμα εφτά σπάνια κλασικά αυτοκίνητα πωλήθηκαν για περισσότερο από ένα εκατ. ευρώ.

Sports in

Επιστροφή στο μέλλον για Ιμπόρα και Έμερι

Αν στην καριέρα κάθε ποδοσφαιριστή υπάρχει ένας icon προπονητής και το αντίστροφο, τότε το βράδυ της Πέμπτης στο Βίλα Παρκ, ο Ουνάι Έμερι και ο Βιθέντε Ιμπόρα θα έχουν πολλά να θυμηθούν ως alter ego ο ένας του άλλου.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Τετάρτη 01 Μαϊου 2024