Κυριακή 28 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Ριάντ: Ο πρίγκιπας της Σαουδικής Αραβίας συναντήθηκε με τον πρόεδρο του Ιράν

Ριάντ: Ο πρίγκιπας της Σαουδικής Αραβίας συναντήθηκε με τον πρόεδρο του Ιράν

O Εμπραχίμ Ραϊσί και ο διάδοχος Μοχάμεντ μπιν Σαλμάν έδωσαν έμφαση στην «ενότητα του ισλαμικού κόσμου»

Ο πρίγκιπας διάδοχος της Σαουδικής Αραβίας, Μοχάμεντ μπιν Σαλμάν, και ο Ιρανός πρόεδρος, Εμπραχίμ Ραϊσί, συναντήθηκαν σήμερα στο Ριάντ για πρώτη φορά αφότου η Σαουδική Αραβία και το Ιράν αποκατέστησαν τις διπλωματικές σχέσεις τους τον Μάρτιο, σύμφωνα με το επίσημο σαουδαραβικό πρακτορείο ειδήσεων SPA.

Το πρακτορείο ανήρτησε στην πλατφόρμα X φωτογραφία των ηγετών των δύο χωρών με ιδιαίτερο βάρος στη Μέση Ανατολή, καθισμένους ο ένας δίπλα στον άλλον, στο περιθώριο της συνόδου κορυφής του Αραβικού Συνδέσμου και του Οργανισμού Ισλαμικής Συνεργασίας για τη Γάζα που διεξάγεται στο Ριάντ.

Τη συνδιάλεξη απασχόλησε η κατάσταση στη Μέση Ανατολή, σύμφωνα με το ιρανικό κρατικό πρακτορείο ειδήσεων IRNA. Κατά την ίδια πηγή, ο πρόεδρος και ο πρίγκιπας έδωσαν έμφαση στην «ενότητα του ισλαμικού κόσμου».

Απευθυνόμενος στους ηγέτες του Αραβικού Συνδέσμου και του Οργανισμού Ισλαμικής Συνεργασίας, ο Μοχάμεντ μπιν Σαλμάν ζήτησε την άμεση διακοπή των στρατιωτικών επιχειρήσεων στη Γάζα και την απελευθέρωση όλων των αιχμαλώτων και αιχμαλώτων.

«Πρόκειται για μια ανθρωπιστική καταστροφή που απέδειξε την αποτυχία της διεθνούς κοινότητας και του Συμβουλίου Ασφαλείας του ΟΗΕ να βάλουν τέλος στις κατάφωρες παραβιάσεις του διεθνούς ανθρωπιστικού δικαίου από το Ισραήλ και να αποδείξουν τα διπλά πρότυπα που υιοθετήθηκαν από τον κόσμο», πρόσθεσε.

Πλήρες μποϊκοτάζ στο Ισραήλ ζητάει το Ιράν

Ο Ιρανός πρόεδρος, Εμπραχίμ Ραΐσι, ελπίζει να επιτύχει συμφωνία μεταξύ των 57 χωρών που συμμετέχουν στην κοινή σύνοδο κορυφής του Αραβικού Συνδέσμου και του Οργανισμού Ισλαμικής Συνεργασίας καθώς στοχεύει να προωθήσει την ατζέντα που είχαν οι Ιρανοί αξιωματούχοι από την έναρξη του πολέμου: πλήρες μποϊκοτάζ του πετρελαίου και προμήθεια φυσικού αερίου στο Ισραήλ.

Ο Ραΐσι είναι ο πρώτος Ιρανός πρόεδρος που επισκέπτεται την πρωτεύουσα της Σαουδικής Αραβίας εδώ και 11 χρόνια – ο τελευταίος ήταν ο Μαχμούντ Αχμαντινετζάντ το 2012.

Sports in

Ολυμπιακός: Η απονομή του τροπαίου στα κορίτσια του Θρύλου

Δείτε την απονομή του τροπαίου στις παίκτριες του Ολυμπιακού, μετά την κατάκτηση του πρωταθλήματος της Α1 μπάσκετ γυναικών για 8η φορά στην ιστορία των ερυθρόλευκων

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Κυριακή 28 Απριλίου 2024