Σάββατο 27 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Οι Ναΐτες μήνυσαν τον Πάπα Φραγκίσκο

Οι Ναΐτες μήνυσαν τον Πάπα Φραγκίσκο

Η ομάδα των νεοναϊτών ζητά την αποκατάσταση του τάγματος, που διαλύθηκε το έτος 1312, απαιτούν να θεωρηθούν μάρτυρες όλοι οι δολοφονηθέντες Ναΐτες του Μεσαίωνα και να τους επιτραπεί να σχηματίσουν «στρατό»

Κάποιοι θα μιλήσουν για τρέλα. Υπάρχουν ακόμη Ναϊτες Ιππότες; Κι όμως, ναι. Η Ένωση του Κυρίαρχου Τάγματος του Ναού του Χριστού, τα μέλη της οποίας ισχυρίζονται ότι είναι οι σημερινοί Ναΐτες, έχει καταθέσει άλλη μια αγωγή κατά του Πάπα Φραγκίσκου στην οποία ζητά την αποκατάσταση του τάγματος, που είχε διαλυθεί το έτος 1312.

Οι ενάγοντες αναφέρουν στο έγγραφο, στο οποίο είχε πρόσβαση το Europa Press, ότι το τάγμα διαλύθηκε «παράνομα» το 1312 στη Σύνοδο της Βιέννης (Bula Vox Calamantis) «όχι δυνάμει δικαστικής απόφασης αλλά δυνάμει Αποστολικού Διατάγματος από τον Πάπα Κλήμη Ε’» και διαβεβαιώνουν ότι «πρόκειται για ένα τεράστιο λάθος για το οποί πίεσε ο βασιλιάς Φίλιππος ο Ωραίος».

Σύμφωνα με αυτούς, το Τάγμα διαλύθηκε μέσω μιας «παράνομης διαδικασίας χωρίς την παροχή στοιχείων» και «ο αριθμός των ιπποτών κατά την ημερομηνία της σύλληψης ήταν 15.300 από τους οποίους 650 δολοφονήθηκαν και 14.650 δραπέτευσαν και ο Μέγας Διδάσκαλός τους Jacques de Molay κάηκε στη φωτιά στις 18 Μαρτίου 1314».

Οι νεοναΐτες ζητούν την αποκατάσταση του τάγματος που είχε διαλυθεί το 1312 στη Σύνοδο της Βιέννης

Για το λόγο αυτό, απαιτούν την «αποκατάσταση» του Τάγματος του Ναού, που σήμερα ονομάζεται Κυρίαρχο Τάγμα του Ναού του Χριστού, αν και ευρέως γνωστό ως το «Τάγμα των Φτωχών Στρατιωτών του Χριστού και του Ναού του Σολομώντα», ή «Κυρίαρχο Τάγμα του Ναού».

Παράλληλα, οι ενάγοντες ζητούν χρηματική αποζημίωση για την κατάσχεση των περιουσιακών τους στοιχείων τα οποία, όπως αναφέρουν, «παραδόθηκαν ως επί το πλείστον στο Τάγμα του Αγίου Ιωάννη του Νοσοκομείου της Μάλτας».

Ομοίως, μεταξύ άλλων αξιώσεων, απαιτούν να αναγνωριστεί η ιεροσύνη των Ναϊτών σύμφωνα με την ιεροτελεστία του Μελχισεδέκ, να τους επιτρέπεται να χτίζουν ρητορεία και παρεκκλήσια, να τους παραδοθούν τα αρχεία του Βατικανού για το Τάγμα και να τους επιστραφεί η Εκκλησία του Τιμίου Σταυρού της Σεγκόβια και πολλά άλλα.

Ομοίως, απαιτούν όλοι οι βασανισμένοι και δολοφονημένοι μεσαιωνικοί Ναΐτες να θεωρούνται μάρτυρες και να εξουσιοδοτηθεί το Τάγμα να σχηματίσει «στρατό ή ένοπλο σώμα» και «να επεμβαίνει σε θρησκευτικές συγκρούσεις και ως μεσολαβητής μεταξύ των μερών».

Οι ενάγοντες ζητούν από τον Πάπα να διακηρύξει ένα Διάταγμα που να περιλαμβάνει όλες αυτές τις συμφωνίες και να κοινοποιηθεί σε όλες τις ενορίες και τα μοναστήρια. Θέλουν επίσης το Τάγμα, αφού αποκατασταθεί, να εξαρτάται αποκλειστικά από τον Πάπα και όχι από τον κλήρο, και απαιτούν ιδιωτική ακρόαση ακροατήριο με τον Ποντίφικα.

Δεν είναι η πρώτη φορά που το Κυρίαρχο Τάγμα του Ναού του Χριστού ζητά την αποκατάστασή του, ενώπιον του Βατικανού ή μέσω διαφορετικών αιτημάτων συνδιαλλαγής και απαιτήσεων για μια τακτική δίκη.
Το τελευταίο ήταν ένα αίτημα συμβιβασμού με ημερομηνία 11 Ιανουαρίου 2023 ενώπιον του Πρωτοδικείου 73. Προηγουμένως, είχαν επίσης υποβάλει αιτήματα συμβιβασμού το 2005, 2006 και 2007, αίτημα για τακτική δίκη το ίδιο έτος και έφεση το 2008.

Το τι έγινε με όλα αυτά το καταλαβαίνετε…

Sports in

Η ενημέρωση της ΠΑΕ Ολυμπιακός για τα εισιτήρια του εκτός έδρας αγώνα με την Άστον Βίλα

Συνεχίζεται την Κυριακή (28/4) η διάθεση των εισιτηρίων του αγώνα Άστον Βίλα – Ολυμπιακός, όπως ενημέρωσε η «ερυθρόλευκη» ΠΑΕ.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Σάββατο 27 Απριλίου 2024