Κυριακή 28 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Κουίνσλαντ: Η στιγμή της διάσωσης των επιβαινόντων από αεροσκάφος που συνετρίβη

Κουίνσλαντ: Η στιγμή της διάσωσης των επιβαινόντων από αεροσκάφος που συνετρίβη

Ο ένας άνδρας βρισκόταν μέσα στη λέμβο που βυθιζόταν, ενώ ο άλλος γαντζωνόταν απεγνωσμένα στην άκρη.

Τον γύρο του διαδικτύου κάνει ένα βίντεο που δείχνει την απίστευτη στιγμή που δύο άντρες που προσκολλήθηκαν σε μια σωσίβια σχεδία που βυθιζόταν στη μέση του ωκεανού διασώθηκαν και ανασύρθηκαν σε ασφαλές σημείο μετά από συντριβή ελαφρού αεροπλάνου στα ανοικτά των ακτών του Κουίνσλαντ.

Σύμφωνα με την Daily Mail, οι υπηρεσίες έκτακτης ανάγκης έσπευσαν στο σημείο μετά την πτώση ενός ελαφρού αεροσκάφους Cessna στον ωκεανό κοντά στον ύφαλο Barwon Banks στα ανοικτά του Maroochydore στην ακτή Sunshine Coast γύρω στις 9 το πρωί της Παρασκευής.

Η διάσωση των επιβαινόντων

Το πλήρωμα του ελικοπτέρου εντόπισε πρώτα την ουρά του Cessna στον ωκεανό προτού παρατηρήσει τους δύο άνδρες ηλικίας 50 ετών να προσκολλώνται σε μια μικρή σωσίβια σχεδία. Ο ένας άνδρας βρισκόταν μέσα στη σχεδία που βυθιζόταν, ενώ ο άλλος γαντζωνόταν απεγνωσμένα στην άκρη.

Οι άνδρες σήκωσαν τους αντίχειρες προς τα πάνω στο πλήρωμα του LifeFlight για να δείξουν ότι ήταν εντάξει, καθώς το καλάθι διάσωσης που κατέβηκε με τη βοήθεια βαρούλκου ανέβασε το ζευγάρι στο ελικόπτερο έναν-έναν.

Τι ανέφερε ο πιλότος της εταιρείας Lifelight

Οι επιζώντες της συντριβής βρίσκονταν με ασφάλεια μέσα στο ελικόπτερο μέσα σε λίγα λεπτά από την άφιξη της LifeFlight στη σκηνή. «Καταφέραμε να ξεκινήσουμε σε σύντομο χρονικό διάστημα σήμερα το πρωί», δήλωσε ο πιλότος της LifeFlight Andrew Caton.

«Η ανταπόκρισή μας ήταν τόσο γρήγορη που φτάσαμε στο σημείο της συντριβής μέσα σε λίγα λεπτά από την προσθαλάσσωση, πριν το αεροσκάφος τους εξαφανιστεί εντελώς κάτω από το νερό. Μπορούσαμε ακόμα να δούμε μέρος των συντριμμιών.

Αυτό διευκόλυνε τον εντοπισμό τους και την ασφαλή διάσωσή τους.» Πρόσθεσαν δε ότι «Σίγουρα, η εκπαίδευση και η εμπειρία, όλα συντελούν στην επιτυχή σύνθεση μιας πολύπλοκης αποστολής διάσωσης όπως αυτή.»

Δείτε το βίντεο

Η πορεία του Τσέσνα

Το αεροσκάφος τύπου Cessna είχε να κάνει ενδιάμεσες στάσεις μέχρι τον τελικό του προορισμό που ήταν η Ατλάντα των ΗΠΑ.  Η πρώτη στάση ήταν η πρωτεύουσα της Αμερικανικής Σαμόα, Πάγκο Πάγκο, ενώ λίγη ώρα αργότερα το αεροπλάνο συνετρίβη στα 35 ναυτικά μίλια (65 χλμ.) από την ακτή Mooloolaba.

Το Cessna 421C είχε απογειωθεί νωρίτερα από το αεροδρόμιο Sunshine Coast όταν άρχισε να αντιμετωπίζει προβλήματα στον κινητήρα. Ο πιλότος έστριψε το αεροσκάφος, αλλά όταν συνειδητοποίησε ότι δεν επρόκειτο να καταφέρουν να επιστρέψουν στην προσγείωση, άρχισε να ρίχνει καύσιμα και έκανε έκκληση για βοήθεια λίγα λεπτά πριν συντριβεί.

Ένα αεροσκάφος της Βασιλικής Υπηρεσίας Ιπτάμενων Γιατρών βρισκόταν κοντά και παρακολουθούσε το χτυπημένο Cessna, ενημερώνοντας τις αρχές καθώς το αεροπλάνο έπεφτε και ενημέρωσε το ελικόπτερο διάσωσης της LifeFlight.

Sports in

Μεγαλώνει ο μύθος του Ολυμπιακού: 42ος ευρωπαϊκός τελικός

O oργανισμός του Ολυμπιακού συνεχίζει να γράφει ιστορία και μετά την τεράστια επιτυχία της ομάδας χάντμπολ, έφτασε τους 42 ευρωπαϊκούς τελικούς.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Κυριακή 28 Απριλίου 2024