Κυριακή 28 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Το αστρονομικό ποσό που θα δώσει η εταιρεία του Ρόμπερτ Ντε Νίρο στην πρώην βοηθό του

Το αστρονομικό ποσό που θα δώσει η εταιρεία του Ρόμπερτ Ντε Νίρο στην πρώην βοηθό του

Η εταιρεία του Ρόμπερτ Ντε Νίρο καλείται να πληρώσει ένα αστρονομικό ποσό στην πρώην βοηθό του για διακρίσεις λόγω φύλου.

Η εταιρεία παραγωγής του Ρόμπερτ Ντε Νίρο κρίθηκε υπεύθυνη από δικαστήριο την Πέμπτη για διακρίσεις λόγω φύλου και διατάχθηκε να πληρώσει 1,2 εκατομμύρια δολάρια στην πρώην βοηθό του σταρ του Χόλιγουντ Graham Chase Robinson.

Ήταν μετά από σχεδόν πέντε ώρες διαβουλεύσεων την Πέμπτη που οι ένορκοι έκριναν ότι ο 80χρονος ηθοποιός δεν φέρει προσωπική ευθύνη. Η εταιρεία του, ωστόσο, Canal Productions, κρίθηκε υπεύθυνη για διακρίσεις λόγω φύλου και αντίποινα κατά της 41χρονης Graham Chase Robinson, σύμφωνα με το Associated Press και το Deadline που μεταφέρει το People.

Είμαστε ευτυχείς που οι ένορκοι είδαν αυτό που είδαμε και επέδωσαν μια ετυμηγορία υπέρ της Graham Chase Robinson και εναντίον της εταιρείας του Robert De Niro

Το δικαστήριο διέταξε την Canal Productions να καταβάλει αποζημίωση ύψους 1,26 εκατομμυρίων δολαρίων στην Graham Chase Robinson.

Ο Ρόμπερτ Ντε Νίρο κατά την άφιξή του στο δικαστήριο στη Νέα Υόρκη

Ο Ρόμπερτ Ντε Νίρο κατά την άφιξή του στο δικαστήριο στη Νέα Υόρκη

«Είμαστε ευτυχείς που οι ένορκοι είδαν αυτό που είδαμε και επέδωσαν μια ετυμηγορία υπέρ της Graham Chase Robinson και εναντίον της εταιρείας του Robert De Niro, Canal Productions», σημείωσε ο David Sanford, μέλος της νομικής ομάδας της Graham Chase Robinson.

«Η κυρία Graham Chase Robinson όχι μόνο κέρδισε την υπόθεση κατά της Canal Productions, αλλά τη δικαίωσαν πλήρως, κρίνοντας πως οι ισχυρισμοί του Ρόμπερτ Ντε Νίρο εναντίον της ήταν αβάσιμοι», συνέχισε.

Ο εκπρόσωπος του ηθοποιού Ρόμπερτ Ντε Νίρο δεν προέβη σε καμία δήλωση.

Σε προηγούμενη κατάθεσή του κατά τη διάρκεια της δίκης των δύο εβδομάδων, ο Ρόμπερτ Ντε Νίρο είχε χαρακτηρίσει τους ισχυρισμούς της Graham Chase Robinson ανοησίες.

Ο Ρόμπερτ Ντε Νίρο και η Canal Productions είχαν μηνύσει την Graham Chase Robinson το 2019 για υποτιθέμενε αθέμιτες δαπάνες κατά τη διάρκεια των 11 ετών απασχόλησής της στην εταιρεία.

Η Graham Chase Robinson μήνυσε με τη σειρά της τον Ρόμπερτ Ντε Νίρο και την Canal Productions για υποτιθέμενες παραβιάσεις του νόμου περί ανθρωπίνων δικαιωμάτων.

Στη δίκη κατέθεσαν ο Ρόμπερτ Ντε Νίρο και η Graham Chase Robinson, καθώς και η σύντροφος του διάσημου ηθοποιού Tiffany Chen.

Ως αποδεικτικά στοιχεία εμφανίστηκαν επίσης ορισμένα μηνύματα κειμένου που μοιράστηκαν ο ηθοποιός του Goodfellas και η Tiffany Chen, οι οποίοι βγαίνουν μαζί από το 2018 και καλωσόρισαν την κόρη τους Gia Virginia την περασμένη άνοιξη.

Στη διάρκεια της δίκης κατέθεσαν επίσης ο γενικός σύμβουλος της Canal Productions Tom Harvey, ο λογιστής του Ρόμπερτ Ντε Νίρο Michael Tasch, καθώς και ορισμένοι υπάλληλοι που συνεργάστηκαν με τον Graham Chase Robinson στην Canal Productions μεταξύ 2008 και 2019.

Η δίκη, σύμφωνα με το People, ξεκίνησε με την κατάθεση του Ρόμπερτ Ντε Νίρο στις 30 και 31 Οκτωβρίου, οπότε και παραδέχτηκε ότι είχε εξυβρίσει τη βοηθό του κατά τη διάρκεια της απασχόλησής της στην εταιρεία.

«Ναι, ωραία, την έβρισα» κατέθεσε, απαντώντας σε σχετικές ερωτήσεις σχετικά με τη φορά που η Robinson δεν τον ξύπνησε εγκαίρως για μια συνάντηση. Στη συνέχεια συμφώνησε ότι μπορεί να την αποκάλεσε «οξύθυμη, μυγιάγγιχτη και κακομαθημένο πλουσιόπαιδο».

Ο βραβευμένος με Όσκαρ ηθοποιός ισχυρίστηκε επίσης πως η Chase Graham Robinson του έκλεψε 5 εκατομμύρια αεροπορικά μίλια κατά τη διάρκεια της απασχόλησής της στην εταιρεία, τα οποία, όπως ανέφερε, δεν του επιστράφηκαν ποτέ.

Η Tiffany Chen ανέβηκε στο εδώλιο στις 2 Νοεμβρίου και μίλησε για το χρονικό διάστημα που γνώριζε την Robinson κατά τους τελευταίους μήνες της απασχόλησής της στην Canal Productions το 2018 και το 2019.

Η οικειότητα με τον Ρόμπερτ Ντε Νίρο

Ορισμένα μηνύματα που παρουσιάστηκαν κατά τη διάρκεια της δίκης έδειξαν ότι η Tiffany Chen πίστευε ότι η Ρόμπινσον είχε μια «φανταστική οικειότητα» με τον Ρόμπερτ Ντε Νίρο, κάτι με το οποίο συμφώνησε στο εδώλιο χρόνια αργότερα.

Μιλώντας για τη συμπεριφορά της Robinson όταν ο Ρόμπερτ Ντε Νίρο δεν ήταν κοντά, η Tiffany Chen είπε ότι ήταν μια «πλήρης ανατροπή». «Όταν δεν είναι στο δωμάτιο, [είναι] μια κατάσταση σαν του Dr. Jekyll και του Mr. Hyde. Όταν ο Μπομπ δεν είναι εκεί, έχει ένα άλλο πρόσωπο».

«Η Tiffany μπορεί να έλεγε πράγματα επειδή ήταν ενοχλημένη, αλλά ήταν ενοχλημένη επειδή η Robinson δεν τη σεβόταν. Τελεία και παύλα» δήλωσε ο Ρόμπερτ Ντε Νίρο κατά τη διάρκεια της κατάθεσής του.

Η Robinson κατέθεσε στις 3 και 4 Νοεμβρίου, περιγράφοντας την εργασία της για τον Ρόμπερτ Ντε Νίρο. «Μερικές φορές του έστελνα e-mail και δεν μπορούσε να το βρει και θα τηλεφωνούσε φωνάζοντας και ουρλιάζοντας ότι «δεν το έλαβα» ενώ το είχε λάβει.

«Όταν απογοητευόταν, όταν δεν μπορούσε να βρει τον βοηθό του. Υπάρχουν διάφοροι διαφορετικοί λόγοι για τους οποίους θύμωνε», σημείωσε μεταξύ άλλων χαρακτηριστικά.

Στην τελική του αγόρευση, ο δικηγόρος της Robinson είπε οι ενέργειες του Ρόμπερτ Ντε Νίρο και της Tiffany Chen προς τη Robinson έδειχναν ότι υφίστατο διακρίσεις λόγω του φύλου της.

«Θα την αποκαλούσε σκύλα; Θα της ζητούσε να του ξύσει την πλάτη; Θα ζήλευε η Tiffany Chen; Θα συνέβαινε κάτι από αυτά αν ήταν άνδρας; Φυσικά και όχι. Της ασκήθηκαν αντίποινα επειδή είχε προστατευόμενη δραστηριότητα», συνέχισε.

Sports in

Μεγαλώνει ο μύθος του Ολυμπιακού: 42ος ευρωπαϊκός τελικός

O oργανισμός του Ολυμπιακού συνεχίζει να γράφει ιστορία και μετά την τεράστια επιτυχία της ομάδας χάντμπολ, έφτασε τους 42 ευρωπαϊκούς τελικούς.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Κυριακή 28 Απριλίου 2024