Κυριακή 28 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
ΠΑΟ: ‘Επαιξε «όλα για όλα» και απέτυχε

ΠΑΟ: ‘Επαιξε «όλα για όλα» και απέτυχε

Τα πολλά γκολ και ορισμένες εύκολες νίκες στο ελληνικό πρωτάθλημα, μάλλον λειτούργησαν ως παραμορφωτικός καθρέπτης.

Aς το δούμε ψύχραιμα: τι έκανε ο Ιβάν Γιοβάνοβιτς στο ημίχρονο του αγώνα με τη Ρεν; Πρώτον, ανέλυσε τα δεδομένα.

Είχε την ισοπαλία στα χέρια του και ο ΠΑΟ αγωνιζόταν με παίκτη παραπάνω. Θα ήταν δηλαδή «11 εναντίον 10» για ένα ημίχρονο. Δεύτερον, σκέφθηκε πώς θα κινηθεί ώστε να πάρει το ματς και να κάνει άλμα πρόκρισης στην επόμενη φάση του Γιουρόπα Λιγκ. Και κάπου εκεί, ο κόουτς του Τριφυλλιού έμοιαζε με κάποιον που είδε το τυρί αλλά όχι τη φάκα.

Θέλησε να παίξει επιθετικά. Αντικατέστησε τον μαχητή Τσέριν με τον Τζούριτσιτς, πάει να πει πως είχε στην ίδια ενδεκάδα δύο δημιουργούς, αν προσθέσουμε στον Σέρβο μέσο και τον Μπερνάρ. Δεν το συνηθίζει. Το επιχείρησε. Αλλά το ρίσκο που εκείνη την ώρα έμοιαζε με ελεγχόμενο, δεν του βγήκε. Η Ρεν έδωσε γήπεδο στους Πράσινους αλλά μην πιστέψει κάποιος που είχε παθητικό ρόλο.

Το αντίθετο. Όταν βρήκε χώρους βγήκε μπροστά και με δύο χτυπήματα, σαν την κόμπρα ένα πράγμα, πήρε τους βαθμούς και έριξε στο καναβάτσο τον Παναθηναϊκό. Το σύνολο του Γιοβάνοβιτς μοιάζει να μην κατάλαβε κανείς πώς χάθηκε ένα παιχνίδι τη στιγμή που όλοι είχαν στο μυαλό το «συν τρεις βαθμοί στο σακούλι». Εγιναν λάθη στο transition; Δύσκολο να ειπωθεί αν αυτό ήταν το πρόβλημα του Παναθηναϊκού.

Όταν όμως αποφασίζεις να αποσύρεις τον Τσέριν και έχεις στη μάχη έναν παίκτη επιρρεπή στα λάθη και φανερά εκτός φόρμας, όπως είναι ο τωρινός Βιλένα, τότε τα θέλεις και τα παθαίνεις.

Κάπως έτσι η κλεψύδρα γύρισε για τον Παναθηναϊκό. Τα πολλά γκολ και ορισμένες εύκολες νίκες στο ελληνικό πρωτάθλημα, μάλλον λειτούργησαν ως παραμορφωτικός καθρέπτης. Η ομάδα δεν είναι σκληρή για τις ευρωπαϊκές δοκιμασίες. Ο Ιωαννίδης, ο μόνος που το λέει η καρδιά του, κέρδισε το πέναλτι και σημείωσε ξανά γκολ από τη βούλα.

Οσο για τον Μπρινιόλι, ας ειπωθεί πως μπορεί κάποτε να βρεθεί σε άσχημο βράδυ και να κάνει ένα μεγάλο …τσαφ. Αλλά το να συμβεί αυτό στο πλέον κρίσιμο ματς για τη συνέχεια της διοργάνωσης, ασφαλώς και φέρνει πίκρα μεγάλη στο στρατόπεδο του Παναθηναϊκού.

Εν ολίγοις: το Τριφύλλι έπαιξε το χαρτί «όλα για όλα» και ζήτησε να ρεφάρει την άσχημη εντός έδρας βραδιά με τη Ρεν. Και κατέληξε να επιστρέφει από τη Γαλλία ο Παναθηναϊκός βυθισμένος στην εσωστρέφεια, γιατί έχασε ένα παιχνίδι που όλα τα δεδομένα φαίνονταν να είναι υπέρ του. Αποδείχθηκε πως λάθεψαν αρκετοί στις εκτιμήσεις τους!

Sports in

Μεγαλώνει ο μύθος του Ολυμπιακού: 42ος ευρωπαϊκός τελικός

O oργανισμός του Ολυμπιακού συνεχίζει να γράφει ιστορία και μετά την τεράστια επιτυχία της ομάδας χάντμπολ, έφτασε τους 42 ευρωπαϊκούς τελικούς.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Κυριακή 28 Απριλίου 2024