Ο κύβος ερρίφθη στον ΣΥΡΙΖΑ – Φεύγει η «Ομπρέλα» μέχρι την Κυριακή
Σύμφωνα με ασφαλείς πληροφορίες του in ο κύβος ερρίφθη και η «Ομπρέλα» αποχωρεί. Σοβαρή πιθανότητα να μη συμμετέχουν καν στην Κεντρική Επιτροπή
Ο κύβος ερρίφθη, ο ΣΥΡΙΖΑ διασπάται. Μετά το κείμενο των 1.300 υπογραφών, η «Ομπρέλα» αποχωρεί άμεσα από το κόμμα.
Σύμφωνα με ασφαλείς πληροφορίες του in, τα μέλη της «Ομπρέλας» θα φύγουν στην επικείμενη Κεντρική Επιτροπή του κόμματος, ενώ υπάρχει σοβαρή πιθανότητα να μην συμμετέχουν καν στην κομματική διαδικασία.
Αυτό δεν αποτυπώνεται, πάντως, σε διάσπαση της ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ, αφού, όπως φαίνεται ως τώρα, από τους βουλευτές μόνο ο Ευκλείδης Τσακαλώτος βρίσκεται ανάμεσα στα στελέχη που θα αποχωρήσουν.
Ιδεολογική μετατόπιση, η αντικαταστατική δράση του Στέφανου Κασσελάκη, ο λαϊκισμός, το τοξικό κλίμα οι λόγοι αποχώρησης

Οι ίδιες πληροφορίες αναφέρουν ότι οι λόγοι της διάσπασης είναι αυτοί που μέχρι τώρα έχουν εκφραστεί: η ιδεολογική μετατόπιση, η αντικαταστατική δράση του Στέφανου Κασσελάκη, ο λαϊκισμός, το τοξικό κλίμα.
«Η συγγνώμη της Θεοδώρας Τζάκρη για όσα η Αριστερά έπραξε το 2011-2015. Η αντικατάσταση της ριζοσπαστικής με την “πατριωτική” Αριστερά (…) η αντικατάσταση της πολιτικής με την κοινωνία και τον τακτικισμό», αναφέρουν οι ίδιες πηγές.
Επιμένουν δε ότι οι ιδέες της ανανεωτικής και ριζοσπαστικής Αριστεράς μέσα στον σημερινό ΣΥΡΙΖΑ δεν χωράνε, με ευθύνη της σημερινής ηγεσίας που φρόντισε άμα τη αναλήψει των καθηκόντων του να περιγράψει το νέο κόμμα έναντι του «παλαιού», όπως σημειώνουν οι ίδιοι,
Δεν ακολουθούν οι 6 + 6
Από την πλευρά όσων στήριξαν την Έφη Αχτσιόγλου, πάντως, δεν υπάρχει η πρόθεση αποχωρήσουν μαζί με την «Ομπρέλα».
- Τσεχία: Πυρκαγιά καταστρέφει 70.000 ζευγάρια παπούτσια της εμβληματικής υποδηματοποιίας Bata
- Τι είπε ο Εμπαπέ για την κατάστασή του και για την πρόκριση της Γαλλίας: «Είμαι εδώ για να κερδίσω»
- Οδηγός ανθρωπιστικής βοήθειας πυροβολήθηκε στο κεφάλι από στρατιώτη του Ισραήλ ενώ στέκονταν με τα χέρια ψηλά
- Συναγερμός στη Γαλλία, ο Εμπαπέ αποχώρησε τραυματίας και έβαλε πάγο στο πόδι (vids)
- Volkswagen: Εγκρίθηκαν μέτρα εξυγίανσης χωρίς, προς το παρόν, απολύσεις και κλείσιμο εργοστασίων
- Γαλλία-Μαρόκο 2-0: Οι «μάγοι» της Γαλλίας πήραν το πρώτο εισιτήριο για τους «4» (vid)
- Στα «ΝΕΑ» της Παρασκευής: Ανάβει πράσινο φως για τις αντιδημαρχίες
- Ερντογάν: Προσδοκίες για θετικές εξελίξεις σε KAAN και F-35 μετά τη συνάντηση με τον Τραμπ
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις





![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Παρασκευή 10.07.2026]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/07/mindaugas-vitkus-ju-dVR1jkmE-unsplash-315x220.jpg)










































































Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442