Τετάρτη 01 Μαϊου 2024
weather-icon 21o
Τέλος οι πυλώνες στη Νέα Πεντέλη

Τέλος οι πυλώνες στη Νέα Πεντέλη

Ολοκληρώνεται η απομάκρυνση των πυλώνων μεταφοράς ρεύματος από την Νέα Πεντέλη

Το έργο της μεταφοράς των πυλώνων υψηλής τάσης από τη Νέα Πεντέλη μπήκε στο τελικό του στάδιο.

Πλέον εκτελούνται εργασίες αποξήλωσης τόσο των καλωδίων όσο και των ίδιων των πυλώνων και απομένουν λιγότερες από 10 ημέρες για την ολοκλήρωσή του, όπως ενημέρωσε ο Δήμος Πεντέλης.  Η μεταφορά των πυλώνων είναι μια αναμφίβολη επιτυχία της απερχόμενης δημοτικής Αρχής – αν δεν αλλάξει κάτι εκλογικά λόγω επανακαταμέτρησης – αφού η Δήμαρχος,  όπως αναφέρει ο Δήμος Πεντέλης, αλλάζοντας τον προηγούμενο σχεδιασμό χρηματοδότησης, κατάφερε το έργο να γίνει με χρήματα ύψους 2,56 εκατ. ευρώ από τον ΑΔΜΗΕ και το ΕΣΠΑ και να μην υπάρξει επιβάρυνση για το Δήμο Πεντέλης και τους δημότες. Να προσθέσουμε πως και για αυτό και μόνο τον λόγο η Δήμαρχος άφησε το αποτύπωμα της στη διακυβέρνηση του Δήμου με ένα έργο σημαντικό και για τις επόμενες γενιές.

Η Δήμαρχος Δήμητρα Κεχαγιά δήλωσε σχετικά:

«Φτάσαμε στο τέλος ενός σημαντικού έργου για την πόλη μας. Η ολοκλήρωση των εργασιών μεταφοράς των πυλώνων σηματοδοτούν με εμφατικό τρόπο την επίπονη και πολυετή προσπάθεια όλων των διοικήσεων του Δήμου μας.

Υλοποιήσαμε στο ακέραιο και με απόλυτη συνέπεια όλα όσα είχαμε εξαγγείλει στο πρόγραμμά μας για το συγκεκριμένο έργο και είμαι περήφανη που ολοκληρώνεται χωρίς να χρεωθούν ο Δήμος και οι δημότες ένα ευρώ.  Η επιλογή μας για αλλαγή του σχεδιασμού της χρηματοδότησης, με την αποφυγή της δανειοδότησης αποδεικνύεται εκ του αποτελέσματος ως μία επιλογή ιδιαίτερα επωφελής».

Τι γίνεται σε άλλους Δήμους

Ο όμορος Δήμος Παλλήνης όπως αποκλειστικά είπε στο in ο νέος Δήμαρχος Χρήστος Αηδόνης θα δρομολογήσει επιτέλους την υπογειοποίηση των καλωδίων μεταφοράς ρεύματος τουλάχιστον μεσαίας και υψηλής τάσης.

Όπως είπε στο in μέλημα του θα είναι και η μεταφορά με παράλληλη υπογειοποίηση των πυλώνων υψηλής τάσης. Άλλωστε στην περιοχή του Γέρακα εκατοντάδες σπίτια γειτνιάζουν με τους πυλώνες ή είναι σε πολύ κοντινή απόσταση. Αυτό έχει ως αποτέλεσμα οι συγκεκριμένες περιοχές να θεωρούνται υποβαθμισμένες με ταυτόχρονη μείωση και των αξιών των ακινήτων. Η απομάκρυνση των πυλώνων όπου βρίσκονται στο Δήμο, θα δώσει αναπτυξιακό πρόσημο και αίσθηση ασφάλειας στους κατοίκους που πιθανόν να επιβαρύνονται από την ακτινοβολία που εκπέμπεται. Μιλάμε για μια χρόνια κατάσταση που η νέα διοίκηση τουλάχιστον πρόκειται να κάνει προσπάθειες να αλλάξει.

Το ίδιο πρέπει να συμβεί και στον Δήμο Διονύσου αλλά και στον Δήμο Παιανίας που ωστόσο εξ όσων γνωρίζουμε δεν υπάρχει εξέλιξη σχετική όλα αυτά τα χρόνια, όσο και αν είναι επιθυμία και ανάγκη των δημοτών.

Sports in

Ο Χοσέ Λουίς Μεντιλίμπαρ αποκλειστικά στο in: «Μπορούμε να περάσουμε την Άστον Βίλα»

Στην συνέντευξή του στο in o «Μέντι» - όπως θέλει να τον αποκαλούν- δηλώνει ότι η ομάδα κατεβαίνει για να κερδίσει όλους τους αγώνες, ακόμη και την Άστον Βίλα. Μιλά για τα πέναλτι που δεν βλέπει, τον Τζολάκη, για τα παιδικά του χρόνια, το αγαπημένο του σύστημα και το VAR.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Τετάρτη 01 Μαϊου 2024