Δραστηριοποιούνται επιτέλους κάποιες δημοτικές Αρχές και απομακρύνουν πυλώνες μεταφοράς ρεύματος υψηλής τάσης από τον οικιστικό ιστό σε άλλα σημεία. Συγκεκριμένα στο Δήμο Πεντέλης, μετά από προσπάθειες του Δήμου και με ιδίους πόρους, 2 πυλώνες θα μετατοπιστούν σε σημεία εκτός οικιστικού ιστού

Σε πλήρη εξέλιξη βρίσκεται το έργο της μετατόπισης των πυλώνων δύο γραμμών μεταφοράς υψηλής τάσης της ΔΕΗ  που διέρχονται από τον οικιστικό ιστό της Νέας Πεντέλης, με την τοποθέτηση του πρώτου πυλώνα στη νέα του θέση.

Το έργο έχει ενσωματωθεί στο Προκαταρκτικό Δεκαετές Πρόγραμμα Ανάπτυξης 2021 – 2030 και χρηματοδοτήθηκε από τον ΔΕΔΔΗΕ και πόρους της Ελλάδας και της ΕΕ μέσω του ΕΣΠΑ 2014-2020, μετά από ενέργειες της Δημάρχου Δήμητρας Κεχαγιά, χωρίς καμία επιβάρυνση του προϋπολογισμού του Δήμου Πεντέλης.

Σύμφωνα με τον ΑΔΜΗΕ, το έργο αναμένεται να ολοκληρωθεί την άνοιξη του 2022.

Η Δήμαρχος Πεντέλης Δήμητρα Κεχαγιά αναφερόμενη στην πρόοδο των εργασιών δήλωσε:

«O πρώτος πυλώνας τοποθετήθηκε στην καινούργια του θέση στη Νέα Πεντέλη. Είμαι περήφανη για το μεγάλο αυτό έργο που μετά από τόσα χρόνια καταφέραμε να γίνεται πράξη. Η συμμετοχή της διοίκησής μας σε αυτό είναι ιδιαίτερα σημαντική, καθώς αλλάζοντας τον τρόπο χρηματοδότησης, πετύχαμε να πραγματοποιηθεί, χωρίς καμία οικονομική επιβάρυνση για τους δημότες και χωρίς δανεισμό για το Δήμο μας».

Έχει κάθε λόγο να επαίρεται για αυτή την εξέλιξη η Δημοτική Αρχή της πόλης. Όλο και πιο συχνά βλέπουμε Δημάρχους να εργάζονται προς αυτή την κατεύθυνση σε όλη την επικράτεια. Θυμίζουμε πως στο Δήμο Αγίας Βαρβάρας έχει εξαγγελθεί η υπογειοποίηση των πυλώνων μεταφοράς υψηλής τάσης, όπως και σε άλλους δήμους της χώρας. Η μεταφορά εκτός οικιστικού ιστού είτε η υπογειοποίηση αποτελούν πρακτικές προς την σωστή κατεύθυνση.

Μακάρι να δούμε και αντίστοιχες ενέργειες από Δήμους όπως της Παλλήνης όπου κυριολεκτικά οι πυλώνες μεταφοράς ρεύματος υψηλής τάσης είναι μέσα στις αυλές των σπιτιών είτε δίπλα σε σπίτια. Όμως έως σήμερα δεν φαίνεται να γίνεται οποιαδήποτε κίνηση απομάκρυνσης τους δημιουργώντας εύλογα απογοήτευση στους δημότες.

Ακολουθήστε το in.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο in.gr