Πέμπτη 02 Μαϊου 2024
weather-icon 21o
Safari desert στους αμμόλοφους της Liwa με ένα 4x4

Safari desert στους αμμόλοφους της Liwa με ένα 4×4

Μία περιπετειώδης περιπλάνηση που σε οδηγεί από την έρημο Liwa στα απόκρημνα μονοπάτια του όρους Hatta και «απογειώνει» την αδρεναλίνη!

Καθώς πλησιάζουμε προς την «καρδιά» του χειμώνα, εσύ τόσο περισσότερο νιώθεις την ανάγκη να βουτήξεις τις πατούσες σου στην αφράτη, καυτή άμμο, να πάρεις φόρα και να πηδήξεις από την άκρη ενός βατήρα σε μία πισίνα υπερχείλισης, να περάσεις το δειλινό σου χαζεύοντας ένα μαγευτικό, πιο μωβ ηλιοβασίλεμα και από αυτό της Σαντορίνης, ενώ ένα διακριτικό αεράκι θα τρυπώνει στο άνοιγμα του λινού σου πουκαμίσου.

Διότι, αν αναγνώρισες τον εαυτό σου σε κάτι από τα παραπάνω, σημαίνει πως είσαι ένα αυθεντικό παιδί του καλοκαιριού, ένα ενήλικο παιδί το οποίο πλήττει σε μία καθημερινότητα δίχως daily doses αδρεναλίνης, καλοπέρασης και μπόλικης… βιταμίνης D. Το ζήτημα είναι, βέβαια, τι μπορείς να κάνεις για αυτό;

Μπορεί να είσαι ο μεγάλος τυχερός που κάθε μήνα για τα επόμενα δέκα χρόνια θα έχει by default 10.000 ευρώ στον λογαριασμό του, ένα ποσό που μπορεί να σε οδηγήσει στους πιο summerish προορισμούς, εκεί που έχει πάντα ήλιο. Μάλιστα, ένας από αυτούς τους προορισμούς είναι το Dubai, το οποίο σε προ(σ)καλεί σε ένα ιδιωτικό, περιπετειώδες safari, για να κατακτήσεις τις κορυφές απότομων αμμόλοφων με εξωπραγματικές διαστάσεις.

Διασχίζοντας την έρημο Liwa και καταλήγοντας στο «παραμυθένιο» όρος Hatta

Άσε τους άλλους να «λιώνουν» κάτω από τη σκιά ενός φοίνικα στην παραλία At Mamzar, πίνοντας δροσιστικά κοκτέιλ, εσύ είσαι γεννημένος για άλλα πράγματα και η λαχτάρα σου να ανακαλύψεις τον κόσμο σε οδηγεί στην έρημο Liwa. Κάθεσαι αναπαυτικά στη θέση του οδηγού ενός επιβλητικού Hummer, έτοιμος να δαμάσεις αμμώδη, χρυσαφένια «κύματα» ρολάροντας σε τέσσερις τροχούς ή απλώς, εξασκώντας τις ικανότητές σου στο sand boarding. Σε κάθε περίπτωση, μία μονοήμερη περιήγηση στην απέραντη, αμμουδερή όαση Liwa είναι μία εμπειρία που θα σου μείνει αξέχαστη.

Αν έχεις παρακολουθήσει την ταινία Dune σε σκηνοθεσία του Denis Villeneuve και θυμάσαι τον πλανήτη Arrakis, τότε ίσως έχεις μία εικόνα για το πόσο μαγευτικό και γαλήνιο είναι το τοπίο που θα αντικρύσεις. Μεγάλα καραβάνια, «πλοία της ερήμου» από πολύχρωμα ντυμένες, φιλικές καμήλες, σκιερές εκτάσεις από ψηλές, «πλούσιες» χουρμαδιές που σε εμπνέουν να ξαποστάσεις για να γευτείς τους καρπούς τους, πριν συνεχίσεις την περιπλάνησή σου. Ωστόσο, εσύ δεν σταματάς αλλά συνεχίζεις και περνάς μεγάλες φυτείες με φοινικόδεντρα, για να καταλήξεις στο Mezaira’a και την τοπική αγορά από διάσπαρτα μικρά μαγαζιά τα οποία εμπορεύονται ντόπια, εκλεκτά προϊόντα.

Από εκεί και μετά, ετοιμάσου και… προσδέσου, διότι ξεκινά η αληθινή περιπέτεια και η αφετηρία του θρυλικού Empty Quarter, ενός αφιλόξενου, έρημου τόπου ο οποίος σύμφωνα με τον θρύλο έχει εξαφανίσει ατρόμητους εξερευνητές και βασιλιάδες, ένας τόπος που όσο θα περνάς στα ενδότερά του, τόσο η αδρεναλίνη θα κορυφώνεται. Αν είσαι τυχερός, ίσως στον δρόμο σου συναντήσεις την «καλλονή» της ερήμου, δηλαδή την αραβική γαζέλα που τα τελευταία χρόνια αποτελεί είδος προς εξαφάνιση, ίσως παρατηρήσεις τα χαρακτηριστικά Sand Roses, τα τριαντάφυλλα που σχηματίζονται από τη βρεγμένη άμμο και τα βρίσκεις σε Sabkha, δηλαδή σε μεγάλες εκτάσεις όπου συσσωρεύονται ορυκτά άλατος.

Έπειτα από μία τόσο περιπετειώδη διαδρομή, λίγο πριν ο ήλιος δύσει και «ντύσει» τον ουρανό της Liwa με εκατομμύρια μικροσκοπικά αστέρια, εσύ θα έχεις ήδη βρει «καταφύγιο» σε μία πολυτελή καμπάνα, για να απολαύσεις ένα από τα πιο φαντασμαγορικά ηλιοβασιλέματα. Εκεί, ένας έμπειρος σεφ θα προετοιμάσει για εσένα ένα λουκούλλειο barbeque, μία λαχταριστή, foodie εμπειρία η οποία θα κλείσει την ημέρα σου με τον πιο γευστικό τρόπο. Ναι, το μενού περιλαμβάνει δροσερή σαμπάνια, live μουσική, αλλά και ένα πλούσιο πρωινό την επόμενη μέρα, σε περίπτωση που αποφασίσεις να διανυκτερεύσεις εκεί.

Αλήθεια, ένα σαφάρι στην έρημο δεν ήταν αρκετό για να χορτάσεις από νέες εικόνες, αρώματα και αδρεναλίνη; Αν θέλεις η περιπέτειά σου να έχει και sequel, λοιπόν, βάλε μπρος το Hummer και πήγαινε να εξερευνήσεις τις κρυφές ομορφιές του απόκρημνου όρους Hatta, ενός βραχώδους τόπου που χαρακτηρίζεται από ιδιαίτερο φυσικό πλούτο και θα «πλημμυρίσει» τα μάτια σου με ιδιαίτερες αποχρώσεις. Κουράστηκες να οδηγείς; Μήπως να τολμήσεις μία βόλτα εν πλω με kayak στα τιρκουάζ νερά του Hatta Dam και έπειτα να απολαύσεις ένα χορταστικό γεύμα από ντόπιες σπεσιαλιτέ;

Είτε αποφασίσεις να ακολουθήσεις την πρότασή μας, είτε αφήσεις τα «μυστικά» του Dubai να σε οδηγήσουν σε απρόβλεπτα μονοπάτια, το σίγουρο είναι πως επιστρέφοντας σπίτι θα έχεις πολλές συναρπαστικές ιστορίες να διηγηθείς στους φίλους σου. Από την άλλη πλευρά, βέβαια, με 10.000 ευρώ να ανανεώνονται back to back, κάθε μήνα στον λογαριασμό σου για μία δεκαετία, μπορείς απλώς να τους προσκαλέσεις να σε ακολουθήσουν και να γίνουν συνοδοιπόροι σου, σε ένα μοναδικό, life changing ταξίδι, το οποίο θα αναπολείς με νοσταλγία στο μέλλον.

Sports in

Η αποστολή του Ολυμπιακού για το σπουδαίο παιχνίδι με την Άστον Βίλα (pic)

Οι επιλογές του Χοσέ Λουίς Μεντιλίμπαρ για το εκτός έδρας παιχνίδι με την Άστον Βίλα για τα ημιτελικά του Europa Conference League.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Πέμπτη 02 Μαϊου 2024