Πέμπτη 02 Μαϊου 2024
weather-icon 21o
Κάτια Νικολαΐδου: Το κορίτσι από το «Θα σε δω στο πλοίο» που έσπασε τα ταμπού για τον καρκίνο πριν 22 χρόνια

Κάτια Νικολαΐδου: Το κορίτσι από το «Θα σε δω στο πλοίο» που έσπασε τα ταμπού για τον καρκίνο πριν 22 χρόνια

Ποια ήταν η αγαπημένη ηθοποιός και μαχήτρια της ζωής που έκανε δυνατό το αδύνατο: να νικήσει λέμφωμα τελευταίου σταδίου - Το παράπονο για ένα παιδί και η θλίψη για την απώλεια του πατέρα της

Ήταν 2001, όταν η Κάτια Νικολαΐδου συγκόνιζε το πανελλήνιο μιλώντας ανοιχτά για τη μάχη με το λέμφωμα σε τελικό στάδιο. Σήμερα, Τετάρτη 8 Νοεμβρίου του 2023, σκόρπισε θλίψη στον καλλιτεχνικό, και μη, χώρο η είδηση του θανάτου της αγαπημένης ηθοποιού, σε ηλικία μόλις 58 ετών.

Η  Κάτια Νικολαΐδου ήταν το όμορφο κορίτσι που συστήθηκε μέσα από τη σειρά του Alpha, «Θα σε Δω στο Πλοίο» και είχε συγκινήσει όλη την Ελλάδα όταν μίλησε ανοιχτά για τη μάχη της με τον καρκίνο το 2001, σε μια εποχή που οι άνθρωποι της σόουμπιζ όχι μόνο δεν μιλούσαν για τα προβλήματα υγείας τους αλλά τα κρατούσαν επτασφράγιστο μυστικό.

Όσα έχει πει για τη «μάχη» με τον καρκίνο

Κατά τη διάρκεια των γυρισμάτων της σειράς «Θα σε δω στο πλοίο», όπου έλαβε πρωταγωνιστικό ρόλο, η Κάτια μίλησε για πρώτη φορά δημόσια για την μάχη με τον καρκίνο, το 2001. Η Κάτια γνώρισε το θαύμα, ξεπέρασε το πολύ δύσκολο πρόβλημα υγείας της και συνέχισε τη λαμπερή της καριέρα στο θέατρο αλλά και στην τηλεόραση με ρόλους σε σειρές που άφησαν εποχή όπως η «10η Εντολή» του Πάνου Κοκκινόπουλου και παρέμενε ενεργή ηθοποιός, φροντίζοντας να περνά αρκετό χρόνο ταξιδεύοντας, ειδικά στην Αμερική, όπου ζούσαν πολλοί φίλοι της.

Ξεμπέρδεψε με τον καρκίνο χάρη στην αισιοδοξία της

«Ποτέ δεν φοβήθηκα σε αυτή την ιστορία. Είπα ό,τι θέλει ο Θεός θα αποφασίσει, αλλά εγώ ήθελα να ζήσω. Είπα ότι θα το παλέψω με όση δύναμη έχω. Πιστεύω πάρα πολύ στον Θεό, αλλά πιστεύω πολύ και σε μένα. Το βοήθησα, το έσπρωξα προς τα εκεί. Ήθελα να είμαι εδώ σήμερα, καταλαβαίνεις; Αυτό δεν σημαίνει ότι κάποιοι άλλοι δεν το ήθελαν, αλλά ότι κάποιες φορές όλο αυτό σε παίρνει από κάτω. Ήμουν από τους τυχερούς ανθρώπους που μπόρεσα να το παλέψω. Άλλες φορές δεν σου δίνεται η δυνατότητα αυτή», είχε πει χαρακτηριστικά.

«Δεν ήθελα να κρυφτώ, βγήκα και το είπα. Κυκλοφορούσα φαλακρή»

Ενώ είχε τονίσει και τα εξής με την αισιοδοξία και την δυναμικότητα που την διακατείχε: «Έρχεται μία μέρα που ο καρκίνος σου χτυπά την πόρτα… Ήταν δύσκολο! Είχα μεγάλη θέληση! Ένιωθα ότι θα τα καταφέρω, είπα θα ζήσω, δεν πεθαίνω από αυτό! Ήταν στους λεμφαδένες, είχε περάσει στο λαιμό και στο κεφάλι… Ήταν στο τελευταίο στάδιο. Δεν ήθελα να κρυφτώ, βγήκα και το είπα. Κυκλοφορούσα φαλακρή»!

Το τηλεοπτικό ντεμπούτο και ο πρωταγωνιστικός ρόλος στη θρυλική σειρά «Θα σε δω στο πλοίο»

Ύστερα από μία 8ετή τηλεοπτική πορεία, όπου έκανε το τηλεπτικό της ντεμπούτο το 1992 στην αστυνομική σειρά «Τμήμα Ηθών», η Κάτια Νικολαΐδου έφτασε να λάβει τον πρώτο πρωταγωνιστικό της ρόλο στην θρυλική σειρά «Θα σε δω στο πλοίο», από το 2000 μέχρι το 2002, καταφέρνοντας να γίνει ευρέως γνωστή και αγαπητή στο ελληνικό κοινό.


Όπως αναφέρθηκε, το τηλεοπτικό ξεκίνημα έγινε το 1992 στο επεισόδιο Νυχτερινός επισκέπτης της αστυνομικής σειράς «Τμήμα Ηθών». Το 1993 ακολούθησε μία guest εμφάνιση στην κωμική σειρά «Στον αστερισμό της γραβάτας», με τον Βλάσση Μπονάτσο. Το 1995 έπαιξε στο επεισόδιο Σαλώμη της σειράς «Ανατομία ενός εγκλήματος», συμμετείχε σε δύο ιστορίες της σειράς «Μαγική Νύχτα», ενώ έκανε και μία guest εμφάνιση στην αισθηματική σειρά «Πειρασμός». Τη σεζόν 1996-1997 υποδύθηκε τη Τζούλη στη δραματική σειρά του Μανούσου Μανουσάκη «Παλίρροια» στο Mega.

Αυτή ήταν η αρχή που έκανε στον χώρο της υποκριτικής η Κάτια Νικολαΐδου, ώσπου -μετά από πολλή και σκληρή δουλειά-  πρωταγωνίστησε στη σειρά «Θα σε δω στο πλοίο» που άφησε εποχή

Ύστερα από τη μεγάλη επιτυχία της σειράς ως το 2002, η αγαπημένη ηθοποιός την επόμενη χρονιά (2003) συνεργάστηκε και πάλι με τον Νίκο Περάκη στην κωμωδία «Η Λίζα και όλοι οι άλλοι» υποδυόμενη μία δημοσιογράφο του περιοδικού Cosmopolitan. Τη σεζόν 2003-2004 υποδύθηκε τη Νάνσυ στο δεύτερο κύκλο της κωμικής σειράς του ANT1 «Τα Φιλαράκια», ενώ από το 2004 μέχρι το 2006 υπήρξε συμπαρουσιάστρια της πρωινής ψυχαγωγικής εκπομπής του Alpha «Αυτό μας έλειπε!». Από το 2005 μέχρι το 2007 συνεργάστηκε με τον σκηνοθέτη Πάνο Κοκκινόπουλο πρωταγωνιστώντας σε συνολικά 15 ιστορίες της αστυνομικής σειράς «10η εντολή».

Η Κάτια Νικολαΐδου σε απόσπασμα της σειράς «Θα σε δω στο πλοίο» που άφησε εποχή

Από το 2007 μέχρι το 2009 πρωταγωνίστησε στην καθημερινή σειρά του Mega «Μια στιγμή δυο ζωές» υποδυόμενη την Άννα Ιωάννου. Τη σεζόν 2008-2009, πέρα από την παρουσία της στο δεύτερο κύκλο της σειράς «Μια στιγμή δυο ζωές», ξεκίνησε να πρωταγωνιστεί στην καθημερινή σειρά του SIGMA «Σε φόντο κόκκινο» μαζί με τον Γιάννη Βόγλη. Παρέμεινε στο καστ της σειράς μέχρι και την ολοκλήρωσή της το καλοκαίρι του 2012 έχοντας την μακροβιότερη παρουσία από οποιοδήποτε άλλο ηθοποιό σε αυτή. Τη σεζόν 2012-2013 είχε ένα ρόλο κλειδί στην καθημερινή σειρά του Mega «Κλεμμένα Όνειρα», ενώ το 2013 υποδύθηκε τη Γεωργία στη κινηματογραφική μαύρη κωμωδία του Δημήτρη Αρβανίτη «Μια νύχτα στην Αθήνα».

Ήθελε να υιοθετήσει ένα παιδί, αλλά δεν τα κατάφερε

Η Κάτια δεν απέκτησε δικό της παιδί, αλλά προσπάθησε να υιοθετήσει χωρίς να τα καταφέρει.

«Είναι κρίμα να μην δίνονται παιδιά σε μονογονεϊκή οικογένεια και να μένουν στα ιδρύματα»

Η ίδια είχε πει χαρακτηριστικά για: «Άλλο αγκάθι για την Ελλάδα. Δεν δίνονται παιδιά σε μονογονεϊκή οικογένεια… Είναι κρίμα! Είναι τόσα παιδάκια στα ιδρύματα, τόσα παιδάκια στα νοσοκομεία που καθημερινά τα παρατάνε. Γιατί; Ας μου πει κάποιος γιατί! Να θες να δώσεις αγάπη σε ένα παιδί και να μην μπορείς».

Η θλίψη για τη μεγάλη απώλεια του πατέρα της

Η χρονιά του 2022 ήταν δύσκολη για την Κάτια που έχασε τον πατέρα της και, με μια φωτογραφία αγκαλιά με τον πατέρα της, δεν είχε κρύψει τη θλίψη για την απώλεια που βίωνε.


Ένα χρόνο μετά, έχοντας καταφέρει σπουδαία επιτεύγματα τόσο σε επαγγελματικό όσο και σε προσωπικό επίπεδο -την Τετάρτη 8 Νοεμβρίου του 2023- η αγαπημένη ηθοποιός και μαχήτρια της ζωής «έφυγε» πηγαίνοντας να συναντήσει τον πατέρα της.

Sports in

Η Κ19 της Λαμίας έκανε pasillo στην αντίστοιχη του Ολυμπιακού για την κατάκτηση του Youth League

Σε μια πολύ όμορφη κίνηση προχώρησε η Κ19 της Λαμίας, προς την αντίστοιχη του Ολυμπιακού λίγο πριν την μεταξύ τους αναμέτρηση.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Πέμπτη 02 Μαϊου 2024