Κυριακή 28 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Επιμένει ότι δεν ευθύνονται αστυνομικοί για τον τραυματισμό της 16χρονης ο Οικονόμου

Επιμένει ότι δεν ευθύνονται αστυνομικοί για τον τραυματισμό της 16χρονης ο Οικονόμου

Ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη υποστήριξε ότι η εσωτερική έρευνα της ΕΛ.ΑΣ. δεν έχει εντοπίσει την εμπλοκή αστυνομικών στον τραυματισμό της.

Έντονη είναι η αντιπαράθεση σχετικά με τον τραυματισμό της 16χρονης αντιφασίστριας στο Νέο Ηράκλειο, το βράδυ του Σαββάτου 28 Οκτωβρίου, με την Ελληνική Αστυνομία να υποστηρίζει ότι δεν εμπλέκεται στο γεγονός.

Την ίδια ώρα, η μητέρα της ανήλικης και η γιατρός που ήταν μεταξύ των θεραπόντων που έσπευσαν να βοηθήσουν τη 16χρονη τραυματία, υποστηρίζουν ότι ξυλοκοπήθηκε από άνδρες της ΟΠΚΕ.

«Όσοι την είδαμε, είπαμε ότι είχε σημάδια από γκλοπιές» τόνισε και πρόσθεσε ότι οι αστυνομικοί συμπεριφέρονταν στην κοπέλα σαν να ήταν ο θύτης και όχι το θύμα. «Ήρθαν και της πήραν το κινητό και είπαν ότι διενεργείται έρευνα» συμπλήρωσε η παθολόγος Ελένη Μπάγια.

Οικονόμου: Δύο έρευνες σε εξέλιξη

Για περιστατικό με τον τραυματισμό 16χρονης στο Νέο Ηράκλειο μίλησε και ο αρμόδιος υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Γιάννης Οικονόμου, ο οποίος τόνισε πως αυτή τη στιγμή βρίσκονται σε εξέλιξη δύο έρευνες για το περιστατικό.

«Τρέχουν δύο έρευνες που είναι σε εξέλιξη: πρώτον, είναι η εσωτερική της αστυνομίας, όπου η θέση των αστυνομικών είναι ότι δεν είχαν την παραμικρή εμπλοκή και επαφή στον τραυματισμό της 16χρονης και αυτό προκύπτει και από διάφορους άλλους μάρτυρες και από στοιχεία που είχε η δικογραφία και από όσα περιέγραψαν οι άνδρες της ΕΛ.ΑΣ. που είχαν εμπλακεί στο περιστατικό, που ήταν εκεί» υποστήριξε ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη.

«Καμία εμπλοκή στον τραυματισμό της, ίσα-ίσα, φώναξαν το ΕΚΑΒ, ήταν από πάνω της, βοήθησαν στην κατάσταση που την βρήκαν» πρόσθεσε, θέλοντας να τονίσει ότι οι αστυνομικοί της ΟΠΚΕ βρέθηκαν στο σημείο μετά τον τραυματισμό της 16χρονης.

Παράλληλα, ο κ. Οικονόμου σημείωσε ότι βρίσκεται σε εξέλιξη και η έρευνα της Δικαιοσύνης, η εισαγγελική έρευνα, την οποία διέταξε ο Εισαγγελέας, «που είμαι βέβαιος ότι θα εξετάσει ενδελεχώς όλα τα στοιχεία που υπάρχουν».

«Η κοπέλα εξετάστηκε και από ιατροδικαστή. Η γιατρός κατέθεσε την εκδοχή της κοπέλας. Εμεί λέμε αυτά που μέχρι στιγμής έχουν περιέλθει σε γνώση μας, χωρίς να έχουν αμφισβητηθεί από οποιοδήποτε άλλο υλικό, οπτικό ή μαρτυρία, πλην της εκδοχής που έδωσε η ίδια η κοπέλα» απάντησε για τα όσα υπογράμμισε η παθολόγος που εξέτασε την 16χρονη στα Επείγοντα του νοσοκομείου.

«Τέτοια περιστατικά δεν είναι ανεκτά»

Παράλληλα, ο Γιάννης Οικονόμου αναφέρθηκε στην ένταση που υπήρχε εκείνη την ημέρα στο Νέο Ηράκλειο.

«Το συγκεκριμένο περιστατικό δεν συνέβη σε μία ειρηνική διαμαρτυρία. Δέχθηκαν επίθεση οι άνδρες της Αστυνομίας και μάλιστα σκληρή επίθεση. Όταν πήγαν πάνω από τη 16χρονη για να την περιθάλψουν, σύμφωνα με τα οποία μαρτυρούν και τα οποία δεν έχουν αμφισβητηθεί, δέχθηκαν δεύτερη επίθεση από την αντίθετη πλευρά με ξύλα, καδρόνια, μπουκάλια» ανέφερε.

«Τέτοια περιστατικά δεν είναι, ούτε θα είναι ανεκτά από την Αστυνομία» συμπλήρωσε ο κ. Οικονόμου, τονίζοντας ότι η πολιτική ηγεσία του υπουργείου θα είναι ευχαριστημένη «όταν θα σταματήσουμε να έχουμε συμπλοκές, όταν θα σταματήσουμε να έχουμε απόπειρα από διάφορους ανθρώπους των άκρων να δημιουργούν επεισόδια, να θέτουν σε κίνδυνο τη ζωή και των ίδιων που μετέχουν, αλλά και των υπολοίπων συμπολιτών μας».

Sports in

Μεγαλώνει ο μύθος του Ολυμπιακού: 42ος ευρωπαϊκός τελικός

O oργανισμός του Ολυμπιακού συνεχίζει να γράφει ιστορία και μετά την τεράστια επιτυχία της ομάδας χάντμπολ, έφτασε τους 42 ευρωπαϊκούς τελικούς.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Κυριακή 28 Απριλίου 2024