Δευτέρα 29 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Έχει ταξιδέψει σε ολόκληρο τον κόσμο, αλλά… δεν θέλει να ξανάρθει ποτέ στην Αθήνα – Ο λόγος

Έχει ταξιδέψει σε ολόκληρο τον κόσμο, αλλά… δεν θέλει να ξανάρθει ποτέ στην Αθήνα – Ο λόγος

Το βίντεο που έχει δημοσιεύσει στο Tik Tok έχει ξεσηκώσει θύελλα αντιδράσεων

Η Έμα Μάσκελ λατρεύει τα ταξίδια και της αρέσει να ταξιδεύει μόνη της. Έως τώρα έχει επισκεφθεί 25 χώρες. Δεν υπάρχουν πολλά μέρη που δεν θέλει να επισκεφθεί ξανά. Ένα όμως από αυτά τα λίγο είναι η Αθήνα.

Η 25χρονη Βρετανίδα, που λατρεύει τα, ταξίδια εξήγησε -μιλώντας στην Daily Mail- πως δεν θέλει να επισκεφθεί ξανά την ελληνική πρωτεύουσα και ο λόγος είναι πως… δεν ένιωθε ασφαλής στην πόλη.

«Δεν θα πήγαινα ποτέ ξανά στην Αθήνα. Δεν μου άρεσε καθόλου. Απλά δεν ένιωθα ασφαλής» δήλωσε σε βίντεο που ανήρτησε στο Tik Tok

«Περπατούσα στον δρόμο, μιλώντας με τη μητέρα μου στο τηλέφωνο και ένιωθα ότι τραβούσα ανεπιθύμητη προσοχή από άνδρες στον δρόμο, κάποιου είδους παρενόχληση» εξήγησε η Μάσκελ.

«Είδα ακόμη και ανθρώπους να κάνουν χρήση ναρκωτικών στον δρόμο, μέρα μεσημέρι» πρόσθεσε, περιγράφοντας την εμπειρία της από την Αθήνα. Όσο έμεινε στην πόλη, άλλαξε τρεις φορές κατάλυμα.

«Νόμιζα ότι μπορεί να ήταν θέμα περιοχής. Πήγα άλλη περιοχή, αλλά ήταν το ίδιο» συμπλήρωσε.

Η Έμα Μάσκελ ελπίζει να συνεχίσει τα ταξίδια και έως τα 30 της να έχει επισκεφθεί 30 χώρες. Παρά την εμπειρία της από την Αθήνα, λέει ότι θα ήθελε να επιστρέψει στην Ελλάδα, προκειμένου να επισκεφθεί άλλα μέρη, ιδιαίτερα την Πάρο.

Επίσης, φάνηκε εντυπωσιασμένη από τη Σκόπελο. «Είναι λιγότερο δημοφιλής από νησιά όπως η Σαντορίνη και η Μύκονος. Κατά συνέπεια, είναι πιο ήσυχη, οικονομική και αυθεντική», δήλωσε.

Τον Σεπτέμβριο του 2022 η Μάσκελ είχε ανεβάσει στον λογαριασμό της στο TikTok ένα βίντεο από την επίσκεψή της στην Αθήνα. «Ειλικρινά δεν μου αρέσει εδώ», ανέφερε στην αρχή του βίντεο.

Στη συνέχεια, περιέγραψε ότι επισκέφθηκε εκείνη την ημέρα το Σύνταγμα, τον Εθνικό Κήπο, το Ζάππειο, την Ακρόπολη και το Μοναστηράκι. Κατέληξε πως «μεγάλο μέρος της Αθήνας είναι τόσο όμορφο, όμως η περιοχή στην οποία μένω δεν είναι η καλύτερη».

@emtravels_ an honest day in the life of a solo female traveller in Athens, Greece #solotravel #solofemaletraveler #solofemaletraveller #backpackinggreece #backpackingeurope #traveltiktok #traveltok ♬ Greek Tragedy – The Wombats

Το βίντεο, όπως ήταν αναμενόμενο, έχει συγκεντρώσει πλήθος αρνητικών αντιδράσεων, με δεκάδες τουρίστες να ισχυρίζονται πως έχουν έρθει στην Αθήνα για διακοπές και έχουν περάσει υπέροχα, απορρίπτοντας τους ισχυρισμούς της περί επικίνδυνης πόλης.

Οι συμβουλές της σε γυναίκες που ταξιδεύουν μόνες

Βασισμένη στις δικές της εμπειρίες από τα ταξίδια, η 25χρονη θέλησε να δώσει κάποιες συμβουλές σε γυναίκες που επιθυμούν να εξερευνήσουν μόνες τους τον κόσμο.

Η Μάσκελ ανέφερε πως πάντα έχει ενεργοποιημένη στο κινητό της τη λειτουργία «find my location», πληροφορίες που μοιράζεται με τους γονείς της και πέντε στενούς φίλους της.

Επίσης, υπογραμμίζει ότι ποτέ δεν λέει σε αγνώστους ότι ταξιδεύει μόνη της. «Ποτέ δεν λέω σε κανέναν ότι είμαι κάπου μόνη. Όταν με ρωτούν ταξιτζήδες, απαντάω αρνητικά. Αν με ρωτήσουν αν επισκέπτομαι για πρώτη φορά την πόλη, λέω ‘όχι’ και αν με ρωτήσουν αν είμαι μόνη μου εκεί, τους λέω ‘όχι οι φίλοι μου είναι ήδη εδώ’» εξήγησε.

Τέλος, έχει πάντα μαζί της αντίγραφο του διαβατηρίου της, όπως και φωτογραφίες ταυτότητας, σε περίπτωση που χρειαστεί να βγάλει νέο.

Sports in

Ο Ολυμπιακός των 21 Ευρωπαϊκών τελικών επί εποχής Βαγγέλη Μαρινάκη

Ο Βαγγέλης Μαρινάκης ανέλαβε τα ηνία του Ολυμπιακού το 2010 και εκτός από την ΠΑΕ στηρίζει και τον Ερασιτέχνη, με αποτέλεσμα να είναι ένας από τους κορυφαίους πολυαθλητικούς συλλόγους στον κόσμο

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Δευτέρα 29 Απριλίου 2024