Δευτέρα 29 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
To success story της Λεβερκούζεν: Ο Αλόνσο, η «εκτόξευση» και το ρεκόρ (pics+vids)

To success story της Λεβερκούζεν: Ο Αλόνσο, η «εκτόξευση» και το ρεκόρ (pics+vids)

Η Λεβερκούζεν έφτασε τις 10 συνεχόμενες νίκες, που αποτελεί ρεκόρ στην ιστορία του συλλόγου – Μπαλάρα από την ομάδα του Αλόνσο – Πρώτη στην Bundesliga, πρώτη και στον όμιλό της στο Europa League.

Στιγμές μαγικές και ονειρεμένες ζουν στην Μπάγερ Λεβερκούζεν.

Ο Τσάμπι Αλόνσο έχει καταφέρει να δημιουργήσει μια δυνατή ομάδα, που παίζει ωραίο ποδόσφαιρο και «πετάει» από νίκη σε νίκη, με τον Ισπανό τεχνικό και τους παίκτες του να γράφουν με χρυσά γράμματα τα ονόματά τους στην ιστορία του γερμανικού συλλόγου.

Απίστευτα πράγματα κάνει φέτος η Λεβερκούζεν

Ο 41χρονος προπονητής και οι ποδοσφαιριστές του μάλιστα το περασμένο Σάββατο με το διπλό στην έδρα της Χονφενχάιμ (2-3) πέτυχαν κάτι μοναδικό στην ιστορία της γερμανικής ομάδας, καθώς η Λεβερκούζεν για πρώτη φορά κατάφερε να πετύχει 10 συνεχόμενες νίκες.

Ένα εντυπωσιακό σερί, που αποτελεί ρεκόρ για τις «ασπιρίνες», που ζουν ημέρες δόξας στα χέρια του Τσάμπι Αλόνσο. Ο νεαρός τεχνικός χωρίς καμία αμφιβολία αποτελεί το next best thing της προπονητικής και σίγουρα στο μέλλον θα δουλέψει σε έναν από τους κορυφαίους συλλόγους της Ευρώπης, με αρκετούς μάλιστα να τον… προξενεύουν στη Ρεάλ Μαδρίτης.

Η εξαιρετική δουλειά που κάνει ο Ισπανός στις προπονήσεις βγαίνει στον αγωνιστικό χώρο και η Μπάγερ Λεβερκούζεν παίζει ποδόσφαιρο υψηλού επιπέδου, που την έχει φέρει στην κορυφή της Bundesliga, αλλά και στην πρώτη θέση του ομίλου της στο Europa League.

Παντού πρώτη

Οι «ασπιρίνες» μετά από 10 αγωνιστικές στο γερμανικό πρωτάθλημα είναι στην κορυφή με 28 βαθμούς στο ενεργητικό τους (9-1-0). Δύο περισσότερους από τη δεύτερη Μπάγερν (26 β.). Η μοναδική ισοπαλία που έχει η Λεβερκούζεν ήταν απέναντι στους Βαυαρούς (2-2) στο Μόναχο, σε ένα ματς που ισοφάρισε στις καθυστερήσεις με πέναλτι του Παλάσιος (90+4’).

Στα υπόλοιπα παιχνίδια της Bundesliga η ομάδα του Τσάμπι Αλόνσο έχει νικήσει τις Λειψία (3-2), Γκλάντμπαχ (3-0), Ντάρμσταντ (5-1), Χαϊντχάιμ (4-1), Μάιντς (3-0), Κολωνία (3-0), Βόλφσμπουργκ (2-1), Φράιμπουργκ (2-1) και το περασμένο Σάββατο την Χονφενχάιμ (3-2). Σε αυτό το διάστημα έχει βάλει 30 γκολ και έχει δεχθεί μόλις 10. Μια εντυπωσιακή πορεία για την Λεβερκούζεν, που δείχνει ικανή να διεκδικήσει τον τίτλο απέναντι στην Μπάγερν.

Την ίδια στιγμή τα πηγαίνει περίφημα και στο Europa League, όπου είναι στην πρώτη θέση του ομίλου της με 9 βαθμούς. Εχει 3/3 και 11-2 γκολ, έχοντας νικήσει εντός έδρας τις Χάκεν (4-0) και Καραμπάγκ (5-1), αλλά και εκτός έδρας την Μόλντε (2-1). Την Πέμπτη (9/11) πάει στο Αζερμπαϊτζάν για να αντιμετωπίσει την Καραμπάγκ, που είναι στη δεύτερη θέση με 6.

Εκτός από τις νίκες σε Bundesliga και Europa League έχει επίσης δύο ακόμα στο Κύπελλο. Απέναντι στην άσχημη Τεουτόνια με 8-0 και κόντρα στην Σαφχάουζεν με 5-2. Στους «16» θα αντιμετωπίσει την Πάντερμπορν, σε ένα παιχνίδι που πραγματοποιηθεί στις 5 Δεκεμβρίου.

Η Μπάγερ Λεβερκούζεν έχει βρει ρυθμό και σκορπάει… τρόμο στο διάβα της, με τον Τσάμπι Αλόνσο και τους ποδοσφαιριστές του να έχουν δημιουργήσει νέα δεδομένα στη Bundesliga και να έχουν γίνει θέμα συζήτησης και ανάλυσης σε ολόκληρη την Ευρώπη…

Sports in

Άγριο ξύλο μεταξύ οπαδών πριν το Τζένοα – Κάλιαρι (vid)

Ακόμα ένα περιστατικό οπαδικής βίας έρχεται να ταράξει την Ιταλία.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Δευτέρα 29 Απριλίου 2024